Test: Essence Cosmetics

Vores bloggere har testet makeup fra mærket Essence, og her er deres anmeldelser.

Kathrine fra bloggen viggasiger.momster.dk:

Min datter og jeg har testet en makeuppakke fra Essence, det var en samlet pakke med alt, hvad der skal bruges til en hyggelig aften ude eller bare i hverdagen. Vi havde sat et par timer af til rigtigt at mærke produkterne efter, og prøve det i forskellige sammenhænge.

Vores første indtryk af tingene var, at de virkede til aldersgruppen 12-15 år, altså piger som skulle have sit første makeup sæt. Men vores syn på det ændrede sig, og vi blev meget positivt overraskede.

 • Funktionalitet: 5
  Alle produkter var lige til at gå til, selvfølgelig skal man selv have diverse børster, men selv de kunstige øjenvipper kunne nemt lukkes ned i kassen igen, selvom jeg ellers ofte får ødelagt sådan nogen æsker.
 • Nødvendighed: 4
  Alle produkterne ligger i den kategori for almindelig basis makeup, dog måske med undtagelse af vipperne, dem vil man nok heller ikke bruge i hverdagen, da de tager lidt tid at få på.
 • Kvalitet: 4
  Både læbestift og lipgloss, må jeg sige holder forbavsende godt, jeg er typen som får gnedet læbestift af på ingen tid, men denne holdt i flere timer. Neglelakken var meget flydende, der skal man lige passe på ikke at få for meget på penslen, men ellers var alle produkterne rigtig fine, det eneste lille men er concealeren, den var faktisk rigtig dejlig og fugtig, men da den så tørrede, så det ud som om området omkring øjet var meget tørt. Vipperne er lidt svære at få på, men de sidder til gengæld rigtig flot og blender godt ind i ens egne vipper.
 • Pris: 5
  195 kr. for den samlede pakke, det er bestemt ikke dyrt, og kvaliteten er meget bedre end andre produkter i samme prisklasse.

Jeanette fra LittleHugeLove:

Jeg har testet makeup fra Essence, hvilket ikke er helt dårligt, når man tuller rundt i sin barselsbobbel. Generelt er jeg positivt overrasket over produkterne i forhold til prisen, selvom jeg lige måtte tage udfordringen op – det er nemlig ikke så tit, jeg svinger rundt med fake øjenvipper.

Til hverdag går jeg primært med mascara, lidt eyeliner og evt. lidt concealer og pudder. Det sidste afhænger helt af mindstemandens humør. Jeg har altid neglelak på tåneglene og ofte også på fingerneglene. Neglelak er bare en dejlig nem måde at peppe sig selv lidt op på. Skal jeg gøre lidt mere ud af mig selv, elsker jeg en god rød læbestift eller en lipgloss. Jeg har derfor primært testet Essence mascara, stay natural concealer, mattifying compact powder, gel nail polish, long lasting lipstick, matt matt lipgloss og lip liner.

 • Funktionalitet: 4
  Ved de testede produkter er det rigtig lækkert, at man nemt kan vælge, hvad man gerne vil have med i tasken, frem for en kæmpe palette med det hele samlet i én. Man kan nemt mikse og matche, som man har lyst og alle produkterne kan stå alene eller bruges sammen. Flere af produkterne er perfekte til hverdag, og enkelte kan peppe op til fest.
 • Nødvendighed: 4
  Som en nogen gange ret så træt mor, er det virkelig rart med basis kosmetikprodukter på hylden. Når jeg får gjort lidt ud af mig selv, får jeg helt automatisk mere overskud på både energi- og feel-good-kontoen. De fleste af produkterne er meget brugbare, dog er der også nogle af dem, jeg ikke ville bruge til andet end ved festlige lejligheder, som fx quarto eyeshadow og lashes to impress.
 • Kvalitet: 3
  Essence Makeup går meget op i, at produkterne skal være høj kvalitet til en lav pris og tager stærkt afstand fra testing på dyr. Derudover angiver de alle ingredienser på alle produkter. Selv når det blot er mikroværdier. For som producent er man faktisk ikke tvunget til at angive det på emballagen, hvis der er under x antal ml/gram af det i et produkt. Men efter hvad jeg kan se, angiver Essence alt. Der er ikke noget skjult. Det er jeg fan af!
  Jeg var positivt overrasket over holdbarheden på mascaraen, longlasting lipstick  og matt matt matt longlasting lipgloss. Mascara’en er nem at lægge, klumper ikke, og jeg oplever ikke at den fnuldrer af i løbet af dagen. Dog savner jeg, at den giver mere volume. Både læbestift og lipgloss holder rigtig godt. Jeg kunne dog godt undvære den dunst af karamel, der nærmest eksploderer ud af lipglossen, når man åbner den. Det er virkelig voldsomt. Concealeren har en fin dækkeevne, men skal arbejdes godt ind, da den tørrer op med et lidt tørt look.
  Jeg synes, liplineren var svær at arbejde med, da den var meget hård i det (modsat mine læber), og derfor ikke så samarbejdsvenlig, som jeg kunne have ønsket. Gel nail polish’en jeg har testet (#82 my hula hoop) er virkelig lækker i farven til solbrune hænder. Eneste minus – for mig – var, at jeg synes, den var lang tid om at tørre op. Jeg måtte lægge den om af 3 omgange, fordi jeg nåede at få lavet hakker i flere negle undervejs. Den var ikke så mommyvenlig, når man har en baby der gerne vil op. Til gengæld er den rigtig modstandsdygtig overfor hakker, når den endelig er tørret op. Men overlevede ikke put-dit-barn-i-bad-testen, hvor den gav slip på flere af neglene efterfølgende.
 • Pris: 5
  Prisen er virkelig super. Jeg er overrasket over, hvor billigt det hele er. Så billigt, at jeg rent faktisk måtte dobbelttjekke, om ikke der var en fejl et sted. Men det var der ikke. Essence Cosmetic er kosmetik til et prisniveau, hvor alle kan være med.

Nina fra Berlinbaby skriver:

Jeg er en ”quick-fix-girl” så det er som regel mascara, sort eyeliner ELLER øjenskygge, rouge og mascara, jeg bruger. Når bølgerne går højt så bliver læberne røde og neglene også – elsker røde læber og neglelak. Når jeg optræder eller har photo shoot, bruger jeg ”hele pakken”, hvilket vil sige foundation, pudder, og evt falske øjenvipper afhængig af mit look. Men jeg har ændret en del på mine vaner, siden jeg blev gravid. Fx har jeg haft bandlyst neglelak, og bruger helst kun organiske mærker som Benecos, der ikke indeholder formaldehyd med mere.

 • Funktionalitet: 4
  Da jeg pakkede produkterne ud, synes jeg, at det lignede noget som var ”designet” til at lokke teenagere til at købe det pga skrifttypen på emballagen. Men indpakningen var alligevel god kvalitet, når jeg mærkede efter.
 • Nødvendighed: 4
  OMG, tænkte jeg, da jeg så den der mintgrønne neglelak. Det er slet ikke mig! Da jeg åbnede den synes jeg, der var en kemisk lugt. Det er ikke så fedt. Men efter påføring gik det op for mig, at farven var ret cool. Den er let at få på og børsten er også god. Jeg synes, den er flottest med to lag, så det er heldigt, den tørrer hurtigt. Jeg har haft den på i tre dage nu, så den holder  godt. Jeg er vild med de falske vipper, da de ikke er for lange og super flotte og nemme at placere yderst på øjenlåget. Jeg satte tre på hver side, for at give fylde og længde i siderne. Det så slet ikke ud af for meget, og min veninde opdagede det først, da jeg fortalte det. Mascaraen er super god! Den er nem at komme på, klumper ikke, og så får jeg flotte lange, tynde vipper, uden at det bliver for meget. Den er vandfast og er nem af tage af igen med en makeup-serviet til vandfast makeup, hvilket ikke altid er tilfældet med de vandfaste mascaraer. Jeg er solgt og den køber jeg igen!
 • Kvalitet: 4
  Jeg synes generelt, man får rigtig meget for pengene og kvaliteten er bedre, end jeg havde ventet mig. Nogle af produkterne lander i min indkøbskurv igen.
 • Pris: 5
  Inden jeg fik pakken, tænkte jeg: hvor meget make-up kan der mon være i en pakke til 195 kr? Der kan så være ret meget, skulle jeg snart finde ud af!

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar