Mofibo til de travle børnefamilier

Vores mødre har testet Mofibo, som er bøgernes svar på Netflix og Itunes. Du kan vælge gennem tusindvis af bøger – både til voksne og børn – og enten læse dem selv eller få dem læst op. Her er mødrenes anmeldelser af tjenesten Mofibo, som endelig giver mulighed for at få dækket sit behov for bøger på en ny og smart digital måde.

Nanna fra Mamadrid

Mens jeg testede Mofibo, føltes det som noget, der havde været en del af min hverdag for evigt. Lige nu kan jeg ikke undvære det på mine daglige gåture med min datter, eller når jeg slapper af og nyder poolen i den madrilenske sommervarme. Jeg har Mofibo med mig overalt på min iPhone. Det er det gode ved, at det blot er en app, man downloader og tager med sig. Jeg går jo aldrig ud ad døren uden min telefon. Så det er rimelig fair at sige, jeg er faldet pladask for Mofibos lydbøger. Især krimien ‘Pigen i isen’. Den kvindelige fortæller lader mig forsvinde ind i det univers, bogen tager udgangspunkt i. Det betyder rigtig meget for mig at have tid til netop at fordybe mig i en god bog. Også selvom det ikke lige bliver på sofaen med en kop kaffe. I virkeligheden hjælper Mofibo mig jo med at realisere behovet. Så det at lytte til en bog netop er en mulighed for mig, der har nok at se til med en fem måneder gammel baby.

 • Funktionalitet: 4
  Mofibo har nogle smarte funktioner. Man kan bl.a. selv bestemme afspilningshastigheden, baggrundsfarven er justerbar og så er det muligt at sætte sleeptimer til, hvilket er nyttigt for mig, der gerne lytter til en god bog ved sengetid.
 • Nødvendighed: 5
  Indimellem har jeg brug for at koble af og i stedet tilkoble mig et “andet univers”, der ikke består af bleskift og babygylp.
 • Kvalitet: 4
  Mofibo spiller bare – i bogstaveligste forstand. Men, selvom det er en app, man bare kan downloade til sin smartphone, tablet el.lign., savner jeg alligevel at kunne bruge Mofibo til min e-Book reader, når jeg vil læse en bog.
 • Pris: 2
  Jeg synes, det er liiiidt pebret i forhold til, hvad man kan få et mobilabonnement eller Netflix til nowadays.

Camilla fra MyMinMy

Vi har nu testet Mofibo i en måneds tid. Det er blevet en helt fast rutine at høre lydbøger efter aftensmaden inden sengetid, når der kreasysles om eftermiddagen eller så snart vi sidder i bilen på vej ud i det blå. Vi har gang i 6-8 forskellige bøger, som bliver sat på, alt efter hvor mange og hvilke aldersgrupper der lytter med. Mine piger på 9 og 11 år kan uden problemer selv gå ind og finde de ønskede bøger frem. Erik på 4 skal have hjælp til at finde bøgerne, men styrer selv play og pause. Og som voksen har jeg fundet stor glæde i min barsel at kunne lytte til flere af de bøger, som jeg længe har ønsket mig at læse.

 • Funktionalitet: 4
  Når først abonnementet er oprettet, fungerer det godt. Der var dog lidt bøvl i starten, men det var fordi, der skulle bruges en kode til at oprette min profil. Jeg kunne kun få lov at starte fra computeren, hvilket gjorde det en lille smule besværligt til at begynde med. Men nu er det blevet så nemt og logisk at finde rundt i appen, at det hurtigt er blevet en rutine og vane at sætte lydbog på.
 • Nødvendighed: 4
  Er det nødvendigt med en app til lydbøger? Det kommer jo an på, hvordan man ser nødvendighed. Men jeg nyder, at der ikke ligger 10 lydbøger i stakke som fylder, roder og som jeg skal huske at aflevere til tiden. Vi har altid hørt mange lydbøger i vores familie, så for os er det klart en kæmpe forbedring af muligheden for at vælge titler. Og så er der fleksibiliteten i forhold til at pause fortællingen og spole frem og tilbage. Derudover er det fantastisk, at lydbøgerne kan sættes på i alle rum og ikke kun der, hvor CD-spilleren er.
 • Kvalitet: 5
  Kvaliteten af appen er helt i top, da udvalget af bøger og genre er enormt. 40.000 forskellige titler! Så løbe man ikke tør for muligheder lige foreløbigt.
 • Pris: 4
  Da jeg først blev præsenteret for appen, var min umiddelbare reaktion, at 129 kr om måneden var meget for en app med lydbøger. Men jeg må sige, at vi bruger den for alle pengene. Jeg har allerede nu hørt tre bøger, som jeg havde overvejet at købe og læse. Nu har jeg hørt dem, sparet pengene og lavet mad til mine børn, mens jeg fik bøgerne fortalt. Win-win.

Jeanette fra LittleHugeLove

Hele familien har testet Mofibo den sidste måneds tid. Vi stod overfor en rejse til Australien, og særligt der blev jeg positivt overrasket over mulighederne med appen. Mofibo har mange gode funktioner og der er tænkt over detaljerne, som at man fx kan justere lysstyrken, ændre baggrundsfarven, spole 10 sekunder eller 2 minutter frem/tilbage og sætte en sleeptimer på lydbøgerne. Det giver lige det ekstra, som tager brugervenligheden helt i top.

 • Funktionalitet: 5
  Man kan bruge Mofibo på flere enheder. Jeg har app’en på hver vores iPhone, og Marvin på sin iPad. På den måde kan alle lytte til hver vores bog. Det er muligt at downloade op til 10 bøger til offline brug, hvilket var virkelig gavnligt, da vi skulle flyve til Australien. Jeg hentede tre bøger til Marvin på 5 år: Villads fra Valby holder sommerferie, Bagsædehistorier og Pippi Langstrømpe. Til mig selv og manden havde jeg blandt andet downloadet Ambassadøren, Kvinden de meldte savnet, Harry Potter and the Philisopher’s Stone (oplæst af Stephen Fry). Mofibo har mange funktioner hvoraf de bedste, for os, er: 1. Man kan bruge Mofibo offline med op til 10 downloade bøger. Man skal blot huske at downloade dem, mens man er på en wifi-forbindelse. 2. Man kan bruge Mofibo fra udlandet. Det er meget praktisk, når vi nu er i Australien de næste par måneder. 3. Man kan indstille en sleeptimer. Det er smart, når man selv ligger og hører lydbog om aftenen, eller når Marvin får at vide, han skal sove om x antal minutter. 4. Man kan også selv læse bøgerne på skærmen. Vi har læst Pippi Langstrømpe med Marvin, hvilket var en god afveksling til alt lytteriet.
 • Nødvendighed: 2
  Mofibo er ikke noget, man ved, man mangler, før man har prøvet det. Og jeg er blevet vild med det. Jeg havde troet, det var mig, der skulle gå rundt og lytte til lydbøger, mens jeg barsler med Dexter på 5 måneder, men det er faktisk Marvin, der bruger det mest. Han vil gerne høre lydbog om dagen eller læse via Mofibo sammen. Derudover hører han for tiden Bamse – Slut prut godnat. Jeg ligger også gerne og lytter til lydbog, inden jeg skal sove.
 • Kvalitet: 5
  Der er over 40.000 bogtitler på Mofibo til hele familien. Det er virkelig mange. Jeg testede udvalget, ved at søge på nogle random titler – og de dukkede alle op.
 • Pris: 4
  Da det kan bruges af hele familien, synes jeg prisen er okay. Kunne Marvin derimod ikke bruge Mofibo, ville det for mig ligge i den dyre ende.

Maria fra MorTil4

Navne som Carl, Assad og Gordon er det første, der brager ud af min højtaler, da jeg sætter mig i bilen. Det er mandag morgen. Morgentrafikken mod København er altid tæt og i dag regner det i øvrigt også. Men jeg kan næsten ikke vente. Hvor er det fantastisk, at jeg kan bruge køretiden til og fra arbejde med bøger i min højtaler. Jeg er vild med Mofibo.

 • Funktionalitet: 5
  Mofibos app er utrolig brugervenlig. Det er nemt og hurtigt at navigere rundt mellem bogtitler og kategorier. Man kan downloade bøgerne, så man kan hører dem offline. En anden cool feature er, at der også bliver vist hvor mange %, man har hørt af bogen.
 • Nødvendighed: 3
  Tidligere læste jeg mange bøger. Efter jeg fik børn forsvandt de timer, og min prioriteter ændrede sig. Men at få læst højt, så får jeg stadigvæk “læst” bøger. Og må jeg sige, hende der har indlæst Jussi Adler Olsens “Selfies”, Githa Lehrmann, er fantastisk at lytte til, Jeg har også downloadet til børnene. Her er det “Hvor langt er der til verdens ende” 50 store spørgsmål til professoren. For jeg har, som mange andre forældre sikkert, børn, der stiller en masse spørgsmål. Så her får vi lige klaret universets opståen, hvor lang universet er og andre spørgsmål som livet med fire børn byder på.
 • Kvalitet: 4
  Der er et bredt udvalg, og der kommer hele tiden nye bøger til. Noget for enhver smag. Har lige hørt Hella Joofs “Papmache-reglen”, hvor hun selv var oplæser. Den var virkelig underholdende.
 • Pris: 4
  Jeg synes, prisen er fair. Man kan alligevel nå igennem nogle bøger på en måned. Hvis man skulle købe dem i bogform, ville det være noget dyrere.

Carina fra Sættekassen

Vi har fået lov at teste Mofibo, hvilket vi er rigtig glade for. Både min mand og jeg kan begge godt lide at læse, men vi når desværre ikke at læse lige så meget i dagligdagen, som vi godt kunne tænke os. Mofibo har hjulpet os lidt på den front, da vi nu kan høre bøger, når vi ellers laver noget andet – strikker, laver mad, kører bil eller går en tur med en sovende Villy. Vi har ikke testet den med ham, da han ikke forstår den slags endnu.

 • Funktionalitet 5
  App’en er meget overskuelig og nem at bruge. Man finder hurtigt ud af de forskellige funktioner, og har mulighed for at lave huskelister, have gang i mange bøger, og lave et ”katalog” over læste bøger. Smart!
 • Nødvendighed 3
  Man kan sige, at særlig livsnødvendigt er den jo ikke, den kære Mofibo-app. Den er klart mere ”nice to have” end ”need to have”. Men det er der jo meget i livet der er, og i en hektisk hverdag som børnefamilie, giver Mofibo mulighed for, at man kan få hørt nogle af de bøger, man ellers ikke har tid til at læse.
 • Kvalitet 5
  Jeg vil vurdere Mofibo til at være et produkt af høj kvalitet, da der er mange, mange gode forfattere. Kataloget af bøger er meget stort, dejligt!
 • Pris 2
  Jeg synes, det er for dyrt. Altså, selvfølgelig får man alle de bøger, man vil have, i en hel måned. Så hvis man nu normalt læser helt vildt mange bøger, så kan det godt betale sig. Men, hvis man ikke får hørt det på daglig basis, og også stadig gerne vil bruge penge på at fylde boghylderne, så tror jeg ikke, vi kommer til at have Mofibo fast. Vi har dog været glade for det.

MOFIBO koster 129 kr om måneden, og med et katalog på 40.000 titler kan det bruges af hele familien. Du kan oprette dig som bruger lige her, og så skal du downloade appen lige her for at bruge den på din telefon.

Skriv et svar