Kiwi & Kiks: En ny børnebog dit barn vil elske

For nogle uger siden var jeg og min datter til lanceringen af den nye danske børnebog Kiwi & Kiks. Vi fik lov at kigge og læse lidt i den. Men på grund af kaos, og iver for at lege med de andre børn, fik vi ikke helt fordybet os i den. Den aften prøvede vi igen som godnatbog – og der skulle det vise sig at være et kæmpe hit, for vi har altså læst den bog stort set hver eneste aften i 14 dage! Min datter er faldet pladask for den!

I denne uge har de i børnehaven en ting med at hver dag skal børnene skiftevis komme med en yndlingsbog hver. Og det tog selvfølgelig ikke mange sekunder for os to at beslutte sig for denne. Men hvorfor er den så stort et hit? Det skal jeg uddybe her:

 • Funktionalitet: 5
  Historien er fantastisk. Den handler om Kiwi, som gerne vil være storesøster. Verdens bedste storesøster for at være helt præcis. Og lige præcis den sætningsafslutning går igennem flere steder i bogen. Og min datter får altid lov at sige “helt præcis“, når hun kan hører, jeg siger “for at være…“. Det giver hende en følelse af at være inkluderet, hvilket hun elsker. Bogen er lang, næsten 50 sider, og der er variation mellem meget tekst på nogle sider og lidt tekst på andre. Det giver et godt flow. Og som forældre er det også meget rart, at man kan være aktiv og få vendt nogle sider, for man kan godt sidde der i sengen og næsten døse hen. Morlivet, ik?
 • Nødvendighed: 5
  Børnebøger er jo nødvendige i alle småbørnshjem. Vi kigger i dem om morgenen, snakker om dem om dagen og læser højt om aftenen. Derfor er gode børnebøger noget, alle forældre er på udkig efter. Og jeg kan i den grad anbefale denne bog, der er blevet en absolut nødvendighed i vores lille hjem.
 • Kvalitet: 5
  Den er lækkert indbundet. Illustrationerne er sjove og interessante. De er sådan lidt overdrevne, og derfor næsten komiske. Min datter er vild med detaljerne.
 • Pris: 3
  Jeg har set den til 160 kr i Bog & Ide. Det synes jeg personligt, er dyrt for en børnebog. Så jeg havde ikke brugt de penge, hvis jeg bare havde set den på hylden. Men når jeg nu ved, hvor vild min datter er med den, og når jeg tænker på, hvor mange timer vi har brugt på den herhjemme og i børnehaven, så ville jeg ikke tøve med at betale de penge for den.

Skriv et svar