Hvad du skal vide, når du køber efterårssko til dit barn

Carina fra Sættekassen har været på jagt efter de helt rigtige efterårssko til sin søn Villy på 15 måneder, og her fortæller hun om sine erfaringer.

At finde de helt rigtige sko

Det kan være svært at finde sko til sig selv som kvinde. Men at finde de helt rigtige sko til sin unge?! Det er virkelig en jungle. De skal være praktiske, pæne, ikke for dyre. Man skal gå ordentligt i dem, og de skal holde til vejret og alle aktiviteterne.

Jagten på børnesko

Når jeg kan se, at min søn Villy skal have nye sko, af en eller anden art, så går jagten på børnesko ind. Jeg undersøger markedet, søger erfaringer hos andre mødre, for ja, det er kun mødre, der bruger al den tid på valg af sko, og prøver at stykke sammen hvad min mening skal være. Og så begynder jeg at lede lidt mere detalje-orienteret. Inden for et bestemt mærke eller model. Og så skifter jeg mening en syv-otte gange.

Jeg bruger mange kræfter på at tænke over det. Selvfølgelig! Jeg synes, det er interessant og vigtigt. Hvis jeg ikke gad bruge tid på det, gik jeg jo bare ned i den nærmeste butik med mit yngel og kørte dankortet igennem.

Tjubang Sko

Nå, men denne gang drejede det sig om efterårssko til det unge menneske. Så vi tog i Tjubang sko på Frederiksberg. Ejeren Sabrina tog godt imod os, og gav os en masse gode råd. Når man køber børnesko og -støvler, er det altid godt at have en god tommeltots voksetillæg lagt til størrelsen. Og når man køber til vinter, skal man gå endnu en størrelse op – altså to størrelser i alt.

Efter at have målt Villys fødder, fik vi kigget på en masse sko. Sabrina viste os flere forskellige og jeg endte med at købe disse:

Jeg er fuldt ud tilfreds med vejledningen og behandlingen dernede. Allerede mens vi aftalte mødet på mail, følte jeg mig godt behandlet. Og da vi kom derind, så de Villy og gjorde plads til ham. Det var rart! Mens vi var der, kom en anden familie med en lille dreng, som absolut ikke havde lyst til at prøve sko. Her blev der også vejledt fint, mens de prøvede at rumme drengen på bedst mulig vis.

Her er nogle af de gode råd, som Sabrina gav mig vedrørende sko og støvler til sæsonen:

Vinterstøvler skal først på, når man rammer 5 grader. Før det, er de alt for varme til de søde børnefødder. Så skal man hellere have en god uldstrømpe i sine normale sko – hvilket voksetillægget tillader. Win-win.

Hvis man køber vinterstøvler hos dem, er de med lammeskindsfor. Da skal man ikke have 100% uld-strømper, men sørge for at der er 20% syntetisk materiale i strømperne.

Man skal som udgangspunkt ikke arve sko, hvis de er brugt.

Skriv et svar