Momsterne tester moderne stofbleer

Vores gode Momstre har med deres dejlige babyer testet stofbleer fra Retropi. Denne nye moderne tendens kan virke skræmmende og uoverskuelig for mange. Men ikke desto mindre har den ramt mange småbørnsfamilier i Danmark de seneste år. Derfor har jeg sat momsterbabyerne i sving for at teste dem.

Trine fra Septemberbørn har testet på sin datter

Vi har haft RetroPi bleer som et fast sortiment, siden vi begyndte at bruge stofbleer. Vi har brugt dem både til vores store dreng, inden han blev renlig. Og så genanvendte vi de samme bleer til Vigga, vores yngste barn. Så det er genialt at bruge disse stofbleer, når man har flere blebørn, da de alle kan benytte sig af bleerne. Man kan også tilkøbe booster til bleen, hvis det er nødvendigt med mere sug. Jeg oplever, at det er nødvendigt med en ekstra booster, hvis bleen skal holde mere end tre timer. Når man modtager pakker fra Retropi, følger der en god brugsvejledning med i forhold til vask og andre informationer omkring bleen. Ellers kan man finde, alt hvad man har brug for at vide om stofbleerne på deres hjemmeside.

 • Funktionalitet: 4
  Retropis stofbleer er en AIO (all-in one) ble lavet af bambus. Dette gør den til en nem ble at håndtere, da den minder meget om en engangsble, samtidig med at bambus gør, at det er en god og absorberende ble. Retropis bleer er en one-size model, hvilket vil sige, at de kan justeres i størrelse, så man kan bruge bleen fra nyfødt, til barnet er renlig. Dette justeres via knapper, som bleen er udstyret med. Det eneste jeg savner ved bleen er noget med spræl i stofbleernes udseende. De forefindes kun i ensfarvede, hvilket jeg synes er lidt trist og kedeligt, hvis der sammenlignes med andre stofbleer.
 • Nødvendighed: 5
  Jeg kan slet ikke forestille mig, at vi ikke skulle bruge stofbleer herhjemme og jeg er sikker på, at retropi vil forblive et fast sortiment af vores stofbleer.
 • Kvalitet: 4
  Den ydre skal af stofbleen er lavet i det lækreste bløde materiale, som gør bleen fleksibel og nem at håndtere. Indlæggene er lavet i bambus og mikrofiber, hvilket gør det til en ble med god evne til at absorbere og dermed god kvalitet.
 • Pris: 5
  Retropis stofbleer hører absolut til den billige ende, men det er bestemt ikke ensbetydende med at det er dårlig kvalitet. Derudover kan du få mængderabat ved køb af 5, 10 og 20 stk, så bliver de endnu billigere.

Christina fra Fru Frilda har testet med sin datter

Lad mig starte med at sige: Stofbleer er godt for både miljøet og økonomien. Så hvis man kan overskue vasketøjet, så er det faktisk en skide god idé! Nu skal jeg fortælle dig hvorfor, efter jeg har testet stofbleer fra RetroPi. Farverne klare, hvilket gør den indbydende for en lille baby at ligge og undersøge på puslebordet. Og så bliver man jo i det hele taget bare glad af farver. Bleen har en god pasform og ligner en engangsble. Som ny bruger af stofbleer er det rart, at den ligner det, vi er vant til. Så er der selvfølgelig det her med vasketøjet. Med ca. 20 bleer skal der vaskes 2 – 3 gange ugentligt. Det kan der selvfølgelig også være en miljøbelastning i, men det kan langtfra måle sig med affaldet i engangsbleerne. De mange vaske skal der lige findes en rutine i.

 • Funktionalitet: 5
  Stofbleen minder om en engangsble og er meget nem at bruge og justere i størrelsen med trykknapper. Bleen sidder tæt og der er god bevægelighed for baby. Det eneste, jeg synes var lidt svært i starten, var, hvornår bleen er fyldt med tis. Det er meget nemt at mærke med en engangsble, men ikke helt så nemt med en stofble. Men selvfølgelig ved man nogenlunde, hvornår man plejer at skifte. Vi har dog ingen tisseuheld haft med bleen, og det har vi ellers ret tit herhjemme. Remouladen har tendens til styrt-tisning (er det et ord?), men bleen har holdt tæt. Når der er lort i bleen, er det nemt at få ned i toilettet og smide bleen til vask.
 • Nødvendighed: 4
  Disse bleer er ikke nødvendige for os som sådan, men det er en prioritering at bruge bleer uden kemikalier og at skåne miljøet for en masse affald.
 • Kvalitet: 5
  Kvaliteten er lækker – og bleerne er bløde mod huden.
 • Pris: 5
  Med vores nuværende forbrug af almindelige engangsbleer, kan vi på blog 39 uger tjene en pakke med 20 stofbleer ind. Så det kan bestemt godt betale sig for os at bruge stofbleer. RetroPi er samtidig en af de billigste bleer på markedet i Danmark. Så: ingen kemi til barnets nummi, nemt at bruge og penge at spare:!What´s not to like?

Thea fra Mit liv med Liv har testet med sin datter

Vi har i et par uger testet bleer fra RetroPi, og det har vi været rigtig glade for. Bleerne er bløde og lækre. De sidder godt til på Liv uden at stramme, og hun har god bevægelsesfrihed i dem. Selvom de er tynde, har de et godt sug. Vi har endnu ikke oplevet lækager. Hverken af den ene eller anden art. De kommer i flere flotte farver og er nemme at bruge. Også for dem, der er vant til at bruge papirsbleer.

 • Funktionalitet: 5
  Bleen fra RetroPi er enorm brugervenlig. De to fastsyede indlæg foldes ind i bleen. Bleen sættes på barnet og lukkes med knapperne. Så simpelt er det. Efter brug smides den til vask. Bleen kan indstilles i forskellige størrelser og passer dermed børn helt ned til 4 kg. Af de andre onesize stofbleer vi har, er bleen fra RetroPi den, der kan blive mindst. Og den bliver ikke klumpet og klodset af at være knappet helt ned i den mindste størrelse. Dette skyldes blandt andet, at det er en ret tynd ble. Og at den er så tynd, går heldigvis ikke ud over sugeevnen. Bleen suger fantastisk godt og sidder godt til uden at stramme. Har man brug for mere sug kan der lægges ekstra indlæg i bleen. Det har vi ikke haft behov for. Min favorit feature ved RetroPi bleen er lukkesystemet. Knapperne foran er forskudt, så når bleen lukkes sidder den godt til om lårene uden at stramme om maven. En anden fordel er, at den tørrer hurtigt. Vi tørrer alt på tørresnor og med det fugtige vejr vi har haft hele efteråret, tørrer vi alt indendørs. Og når man bor på 50 m2, er det rart med bleer, der tørrer hurtigt, så man kan få pakket tørrestativet væk igen.
 • Nødvendighed: 5
  For os er stofbleer vigtige. Der er simpelthen så mange fordele ved stofbleer. Det er godt for vores barn, odt for miljøet og godt for pengepungen. RetroPi bleen er brugervenlig, så det burde være muligt for alle at lære at bruge den. Jeg er selv pædagog og har arbejdet med vuggestuebørn i mange år. Jeg tror, at en ble som den fra RetroPi vil været et rigtig godt bud på en ble, der egner sig til institutionsbrug. Der er i min optik ikke mere arbejde i at give børnene den på, end der er med en papirsble.
 • Kvalitet: 5
  Kvaliteten af er høj. Bleerne er ordentligt udført. Lækre materialer der suger godt og føles bløde mod babys hud. Det vandtætte lag uden på bleen virker stærkt og holdbart. Syningerne ser pæne ud. Indlæggene sidder lige på og ordentligt fast. Knapperne sidder pænt, og er ikke løse eller skæve. Der bliver ellers hevet en del i både stof og knapper, når man åbner bleen. Og det skal den kunne holde til. Når man står og skifter en sprællende baby med en fyldt ble, har man ikke behov for at bekymre sig, om bleen går i stykker når man hiver den op.
 • Pris: 5
  Med en pris på kun 129 kr er RetroPi bleen en af de billigste stofbleer bleer. Hvis man bruger almindelige engangsbleer, skal man regne med at bruge et sted mellem 10.000 og 20.000 kr. Alt efter mærke, hyppighed af bleskift og hvornår barnet bliver renligt. RetroPis pakke med 20 bleer koster 2190. Så der er immervæk noget at spare. Og så kan stofbleerne endda bruges til det næste barn eller sælges, når man er færdig med dem. Endnu flere penge er sparet.

Malene fra Åndehuller har testet med to børn

Visuelt er RetroPi en fryd, og kvaliteten er helt i top og kærligheden har i den grad groet sig fast. Selv min umulige toårige elsker dem! Justeringen drillede mig i begyndelsen, og jeg har stadig udfordringer med bleen ved afføring, men det kan slet ikke opveje, hvor lækker mine børns hud er blevet, bevægeligheden/friheden og den gode samvittighed på alle leder og kanter. Jeg er gået fra at være skeptisk (travl mor til fire børn) til at have bestilt flere!

 • Funktionalitet 4
  Taget i betragtning at jeg har skiftet bleer non stop i 8,5 år nu, så synes jeg, det var svært at komme i gang. Det var ikke helt så intuitivt, som jeg havde troet, og med børn der ikke ligger stille og venter på, at jeg lige finder ud af det, så kløede jeg mig noget i håret i starten. MEN. Så snart jeg gennemskuede det, og fik finesserne på plads, så var der ingen ko på isen. Knapperne er smarte, fordi man kan tilpasse bleen nøjagtigt efter barnet, og det kan jeg kun klappe i hænderne over, da jeg har slanke børn. Den er super komfortabel, åndbar og dit barns hud takker dig igen og igen. Vendepunktet blev, at den slet ikke skal så højt op, som jeg var vant til. Dermed føles det som at have tykke underbukser på for barnet, som får en helt anden bevidsthed omkring sin renlighed. Jeg har dog noget af en krig med bleen ved afføring. Der forklares, at man lige kan vippe afføringen af i toilettet eller trække ud i toilettet og dermed skylle bleen for afføring. Det fungerede ikke her, så jeg måtte ordne dem i håndvasken, hvilket ikke er optimalt – slet ikke med fire børn. Stofbleer giver noget ekstra arbejde på den måde, at man netop ikke bare folder bleen sammen og smider ud. Du skal have barnet ordnet først og i værste fald bliver du nødt til at have en beskidt ble liggende. Men måske det er noget, jeg finder ud af med tiden.
 • Nødvendighed 4
  På et praktisk niveau ER det hurtigt og nemt at ekspedere en engangsble i skraldespanden og komme videre i forløbet. Det er bare hverken godt for miljøet, pengepungen eller dit barn. Så spørgsmålet er jo, hvad der vejer tungest? Her elsker vi effektivitet, men vi elsker altså vores jord og børn højere. Jeg troede ikke, jeg ville blive overvundet, men jeg har set lyset og vil i den kommende tid skifte engangsbleerne ud med stofbleer. Stofbleer er måske ikke livsnødvendige, men det pirrer min samfundsbevidsthed og moderkærlighed med en sådan styrke, at jeg ikke kan ignorere det. Spurgte du mig igen om et par måneder ville der sikkert være en stjerne mere. Kan man næsten lade være?
 • Kvalitet 5
  Kvaliteten er helt i top. Visuelt kan man kun blive glad af farverne, og de sidder rigtig godt, fordi man kan justere dem efter barnets størrelse. Materialet er blødt og indbydende – og det bestod sin prøve med to følsomme barnenumser til UG. Bleerne er også nemme at vaske, tørrer hurtigt og så har jeg ikke oplevet lækage, heller ikke om natten, selvom min toårige gav den gas. De er duftfri, hvilket jeg godt kan lide. Det fortæller mig, at der ikke er noget i, som jeg ikke ønsker at sætte på mit barns hud. Samtidig lugter den brugte ble heller ikke (ud over af naturlige årsager ved afføring), så produktet er altså også helt i top med bambusindlæggene og den vandtætte skal. Jeg kan slet ikke finde noget, jeg ikke er vild med. Min toårige er overbevist. Han ville slet ikke have den af, da han så, jeg ville give ham en engangsble på i stedet. Så nu skal jeg ud og shoppe!
 • Pris 5
  Hvis det skal spille med stofbleer, er du nødt til at have en god stak. Måske 20 bleer, som koster 2200 kr lige nu på RetroPis shop. Så skal du ikke vaske hver dag. Desuden er du nødt til at købe noget ekstraudstyr, fx en wet bag, hvis det rigtigt skal spille. Økonomisk er jeg nysgerrig. Du er nødt til at lægge et stort engangsbeløb, men priserne taler jo for sig selv. Stofbleerne ER billige, når man kan bruge dem så lang tid, og hvis man tænker sig om, så er det sådan set tjent ret hurtigt ind. Man skal ikke være helt tabt for at se fordelen i at bruge ca 2.000 kr. frem for ca 20.000 kr. Bleen kan for øvrigt genbruges til flere børn, og gensalgsværdien er rimelig høj (40-50 %). Forestil dig ikke at have nogen udgifter til bleer? VILD tanke, ikke?

FAKTABOKS:

Retropi producerer All-in-One (AIO) stofbleer lavet af bambus eller hamp. Bleerne er nemme at bruge. Og så er de bedre for miljøet, økonomen og dit barn. Bleen vaskes og genanvendes frem for at havne i skraldespanden. Materialet, der er tættest på barnets hud, er lavet af bambus eller hamp. Bleen består af en ydre skal, som er vandtæt. Den sikrer, at bleen forbliver tør under brug. Indeni er to indlæg, som består af absorberende bambusstof, og mellem de to lag er et lag mikrofiber for yderligere absorbering. Du kan købe ekstra indlæg, hvilket er godt til natten eller på ture over tre timer. Så ingen uheld på trods af manglende plastik og andre syntetisk fremstillede materialer. Bleerne kan justeres så de kan passe børn 4-16 kg. Bleerne koster 129 kr stykket eller du kan købe en pakke med fx 5 bleer i til 600 kr.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar