Sådan minimerer du farlige stråler fra elektronik i hjemmet

Surfertæppe fra Radicover

Giver mobilstråler kræft? Man ved det simpelthen ikke! Selvom det er svært at sige noget konkret om emnet endnu, så har WHO alligevel siden 2011 beskrevet mobilstråling som ’muligvis kræftfremkaldende for mennesker’. Og Sundhedsstyrelsen i Danmark melder det samme ud. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at både børn, unge og voksne begrænser deres brug af mobiltelefoni. Her er tre måder du kan begrænse strålinger:

 • Brug headset eller håndfri
 • Begræns varigheden af samtaler
 • Sov ikke med telefonen tæt ved hovedet

Alvorligt emne

Så det er et emne, man skal tage alvorligt. Især af os børnefamilier, hvor børns skærmtid jo er til forhandling morgen, middag og aften. Derfor skulle vi på Momster-redaktionen heller ikke bruge lang tid på at overveje at lave en Momster Test, da Radicover skrev til os. De producerer produkter, der begrænser mobilstrålinger! Her kommer mødrenes anmeldelser.

Signe fra Enmorsliv har testet et iPhonecover med sine to børn

Hvis man, som jeg, er typen, som sover med sin mobiltelefon under hovedpuden. Eller hvis man bare, også som jeg, snakker rigtig meget i sin telefon i løbet af dagen, så skal man måske begynde at overveje at beskytte sig mod den elektromagnetiske stråling, som det meste elektroniske udstyr udsender. Man beskytter sig jo mod mange andre ting. Derfor giver det også rigtig god mening for mig at bruge anti-strålingscover fra RadiCover.dk. Det reducerer strålingen med op til 86%. Og det er da værd, at tage med, når det eneste, man skal gøre, for at opnå den beskyttende effekt er et cover.

 • Funktionalitet: 4
  Coveret fungerer. Det ligner et almindeligt mobilcover, og man kan ikke se den specielle anti-strålingsmembran, som er gemt i det. For optimal beskyttelse skal man snakke i telefonen med coveret lukket. Det var jeg lidt skeptisk ved i starten, da jeg tænkte, det ville påvirke lyden. Men det skete ikke. Heller ikke hos den man taler med. Mobildækningen bliver heller ikke påvirket, selvom RadiCover ellers skriver kan ske. Det er dog det lille irritationsmoment, at man ikke kan komme til volumenknapperne, når coveret er lukket. Når man har børn, som ikke altid forstår, de skal være stille, når der tales i telefon, og man ikke altid har mulighed for at forlade lokalet, mens man taler, er det ellers nødvendigt. På indersiden af coveret sidder tre kreditkortlommer, så man kan have nødvendige kort med uden at have pungen med. Til sidst er der også en smart ”flip” funktion, der gør, at det kan stå op. Super praktisk, når man tilbringer meget tid på et sygehus med sin 2-årige, og han ind i mellem skal afledes med fx tegnefilm.
 • Nødvendighed: 4
  I en hverdag, hvor vi diskuterer, om det skal være lovpligtigt at cykle med cykelhjelm, ligesom det er lovpligtigt at køre med sikkerhedssele i bilen, synes jeg absolut, at det er vigtigt, at man også tænker på at beskytte sit eget og sine børns hoveder mod den elektromagnetiske stråling vores elektroniske udstyr udsender. Der er en lang række videnskabeligt dokumenterede bivirkninger ved mobilstråling. De mest almindelige er: Hovedpine, træthed og uoplagthed, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær, søvnproblemer og indlæringsproblemer. Personligt lider jeg meget af hovedpine, men flere af de andre symptomer kan jeg også nikke genkendende til. Netop fordi jeg sover med min telefon under hovedpuden, synes jeg, det er meget vigtigt, at jeg tænker på muligheden for at beskytte mig mod stråling. 
 • Kvalitet: 3
  Coveret er fremstillet i lækkert, blødt gedeskind, som giver det et tidløst, eksklusivt look. Der er tænkt over mange detaljer fx lækre syninger i kanten og i kreditkortlommerne. Coverets lukning har en kraftig magnet, som holder coveret lukket, selvom man taber telefonen på gulvet. Jep, det er også testet! Det gør det muligt at klappe forsiden helt om bagved telefonen, når man bruger den. Telefonen sidder fast i coveret i en plastramme, som på trods af sin hårdførhed stadig er elegant at se på. Der er dog enkelte design-finesser, som generer mit øje: Hullet til højttaleren er ikke centreret ,og det sidder også lidt skævt. Der er ikke syet rundt i kanten, hvilket resulterer i et ufærdigt udseende. På bagsiden af coveret kommer der, når man bruger ”stand”-funktionen, et knæk i læderet, som hurtigt kan få coveret til at se lidt slidt ud.
 • Pris: 4
  Coveret, som er i ægte læder, er med sine 399 kroner, ikke det billigste anti-strålingscover på markedet, men kigger man på andre forhandlere af ægte læder covers med anti-stråling, ligger coveret fra RadiCover faktisk i den lave ende. Når man sammenholder pris, kvalitet, funktionalitet og konkurrence på markedet, så lever det fint op til prisen, også selvom der er små detaljer i kvaliteten, som kunne forbedres.

Anne-Sophie fra Regnbuemor har med sine børn testet iPadcover

Allerede for et par år siden begyndte jeg at bekymre mig for, om al den brug af mobiler, iPads og anden elektronik kunne give følger. Især for vores børn som ikke er færdigudviklede endnu. Der har været så meget tale frem og tilbage om mobilstråling og mistanke om øget cancer-risiko. Selvom det kan være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige undersøgelser, som også ofte modsiger hinanden, synes jeg heller ikke, at det er værd at tage risikoen. Derfor blev jeg super glad for muligheden for at teste et iPad-cover fra Radicover, som beskytter både os og ungerne, når vi bruger iPad. Coveret har et indbygget anti-strålingsmembran, som beskytter effektivt. Det er primært Isabella og Nicolaj på 9 og 7 år, der bruger vores iPads derhjemme, men Tristan og Nohr på 14 måneder ser også en lille børnesang eller lignende på YouTube en gang imellem (hurra for afledning!). Jeg er vild med tanken om, at mine børn bliver beskyttet mod stråler, og jeg overvejer kraftigt at anskaffe mig flere af deres produkter, fx iPhonecovers. Inde på hjemmesiden kan man få flere forskellige produkter, og jeg sender den varmeste anbefaling!

 • Funktionalitet: 4
  Vi valgte at teste et lækkert iPad cover i cognac brun, fordi det var funktionelt, flot og i et lækkert PU læser. Totalt luksus. Coveret var super nemt at folde ud og lukke. Det lukkes ved hjælp af en smart magnetlukning, og skærmen kan indstilles i tre forskellige niveauer efter behov. Selve coveret er lavet af lækkert, blødt gedeskind, og føles meget luksus-agtigt og lækkert. Coveret har alle de funktioner, vi lige netop har brug for, men vi har dog set covers med lidt flere funktioner.
 • Nødvendighed: 5
  Med aktive børn i hjemmet er det nødvendigt med et cover til at beskytte iPad’en. Et cover de nemt kan åbne og lukke og gerne et, de kan rejse op, når de vil se film eller lignende. Og at dette cover tilmed beskytter mod stråling er ekstra bonus.
 • Kvalitet: 5
  Coveret er lavet af det lækreste gedeskind, det er super flot og af rigtig god kvalitet. Så lækkert. Faktisk det lækreste cover jeg nogensinde har haft i hænderne!
 • Pris: 5
  Coveret koster 449 kroner, hvilket er mere end fair, kvaliteten og funktionaliteten at betragte. Ipadcovers ER dyre, og med dette cover får man rigtig meget valuta for pengene.

Esme Emma Sutcu har testet et computertæppe

Computertæppet fra Radicover

Lige så snart min datter er puttet og faldet i søvn hver aften, så er jeg den der sidder på sofaen med kaffe og computer. Som regel er computeren lige ovenpå lårbasserne. Jeg tror faktisk, ret mange mødre tilbringer sine aftener på denne måde og kan genkende setuppet. Derfor var det oplagt for mig at teste et surfertæppe fra Radicover, der giver op til 90% beskyttelse mod strålinger. For med alt det computerbrug, kunne det være nødvendigt at minimere de strålinger.

 • Funktionalitet: 4
  Inden jeg modtog tæppet, havde jeg en forventning om, at det ville være et lille tæppe på størrelse med et stykke A4 papir. Men det er stort og dækker både mave, lår og knæ. Da jeg pakkede tæppet ud, føltes det dejligt glat på den ene side og blødt på den anden. Og selvom jeg glædede mig til at prøve det, tog det sin tid, for jeg blev forvirret over, hvilken side der var øverst. Det står simpelthen ingen steder. Hverken på pakken og indlægssedlen, som jeg læste flere gange. Min fornuft sagde mig, at det bløde måtte være på lårene og det glatte øverst. Men det var forkert, opdagede jeg siden. Det er nemlig omvendt. Jeg elsker dog, at tæppet dækker noget af min mave. Det giver en rar fornemmelse af, at mit underliv, som er tættest på computeren, bliver dækket til. Og så kan det også bruges hvis man sidder med iPad.
 • Nødvendighed: 4
  Som nævnt i indledningen er det svært at vurdere, hvor nødvendigt et produkt som dette er. Noget tyder på, at vi skal beskytte os mod strålingerne. Så går man op i det, er dette produkt alvorligt vigtigt. Men er man overbevist om, at det er paranoia, så skal man nok ikke købe produkter fra Radicover. Jeg var en af dem, der ikke gik op i det. Men nu er det blevet en vane for mig at have tæppet under computeren, så jeg kan slet ikke forestille mig ikke at bruge det nu.
 • Kvalitet: 5
  Det er lækkert materiale, og det virker. Hvis man ikke bruger det til andet, end det skal bruges til, kan man have det i årevis. Og så kan det vaskes.
 • Pris: 4
  Tæppet koster 449 kr. Det synes jeg, er en rigtig fin pris, da du kan have det længe.

Skriv et svar