Hvorfor uldundertøj er vigtigt for dit barn

uldundertøj for børn
Momsterbørnene i deres uldundertøj

Momsterkontoret har testet uldundertøj i dejlige forårsfarver fra mærket Dilling, som laver lækkert, økologisk uldundertøj til både forældre og børn. På den måde kan man matche i tøjet, mens man fryser sammen herhjemme i den bidende, danske kulde, der i år har varet en evighed.

Mira har testet med sin søn på 1 år: 

Uld har været et must i år! 2018 har indtil videre budt på et virkelig koldt forår, så det var ikke mindre end fantastisk at få lov til at prøve lækkert, varmt uldundertøj fra Dilling, lavet af 100% økologisk merinould. Min søn på 1 år har testet en langærmet body og et par leggings i den fineste mørkegrønne farve.

 • Funktionalitet: 4
  Ja, tøjet varmer! Efter at have vasket alt tøjet i 30 grader med uldvaskemiddel, fik jeg min søn i body og leggings. Det krymper en smule i vask, men ikke noget væsentligt. Jeg kunne næsten ikke se forskel på før og efter jeg vaskede det, så det er dejligt! Bodyen har en fin pasform på hans lille runde babykrop (82 cm og 11,2 kg). Jeg var ellers lidt skeptisk, om elastikken i hans leggings ville være for stram om maven, men det var den ikke. Bodyen er dejlig lang, og jeg er meget begejstret for farverne – skønt med nogle flotte farver til drenge, som ikke er den samme kedelige blå som alt hans andet tøj.
 • Nødvendighed: 4
  Vi ville nok have fundet en anden måde at holde os varme på, hvis ikke vi havde haft uldtøj, men luksus uldtøj har helt klart bevæget sig fra listen ”nice-to-have” til ”need-to-have” – især i de koldeste måneder. Og så giver det bare ens morsind ro at vide, at ens lille guldklump er pakket godt ind – om det så er derhjemme, når han leger indenfor, eller når han er ude at sove lur i kulden – så er han behageligt tempereret.
 • Kvalitet: 4
  Ulden er dejlig blød og kradser ved første berøring ikke. Som Dilling så fint selv oplyser, så vil ens kropsvarme medvirke til at ulden ikke kradser. Det er måske derfor, at min søn på ingen måde har givet udtryk for, at ulden skulle kradse. Han har tumlet rundt som han plejer og sovet nogle dejlige lange middagslure (mega win!). 
 • Pris: 5
  139,99 kr for en langærmet baby body og 99,99 kr for baby leggings.
  Uld er selvfølgelig en anelse dyrere end almindelig bomuld, men når det er sagt, så synes jeg, at det er rigtig fornuftige priser – da der her altså er tale om 100% økologisk merinould. Alt Dillings tøj er oven i hatten svanemærket – endnu en grund til at tøjet er hver en krone værd.
Body og leggings til de små, søde børn.

Esme Emma Sutcu har testet med sin datter på 6 år: 

Uldundertøj til børn

Min skønne tornado af en 6-årig, er der bare fuld fart på for tiden. Også da hun skulle prøve dette lækre uldundertøj-sæt fra Dilling, som består af en trøje og leggings i rosa. Hun elsker at hoppe, danse og synge og der er gang i den og ramasjang i den fra morgen til aften. Derfor er det også bare så dejligt, når tøjet egner sig til hendes gøgleri. Det skal være funktionelt samtidig med, det er flot. Det plejer altid at være mine to nøglebegreber, når jeg køber tøj ind til hende. Sættet fungerer perfekt på en søndag hjemme og tulle rundt. Men også som tøj under kjoler fx.

 • Funktionalitet: 5
  Det første jeg bemærkede, var hvor tyndt tøjet var, da jeg pakkede det ud. Jeg var ellers nervøs for, det ville være noget rigtig tykt og hårdt uld. Men det er dejligt let og luftigt. Jeg kan så læse mig frem til på Dillings hjemmeside, at kradshåret er blevet fjernet, hvilket gør dette ekstra behageligt at bruge. Så man kan sagtens have det på under en kjole fx. Min datter elsker at have udklædningstøj på hver dag. Og det er altså lidt for koldt at være Belle i disse dage. Så der passer dette sæt perfekt til at tage på under det. Farven rosa er en skøn forårsfarve og matcher perfekt med resten af hendes garderobe. 
 • Nødvendighed: 4
  Det vigtigste ved dette sæt er, at det varmer. Og med denne lange, stride vinter, vi har haft, har det været meget nødvendigt med tøj der virkelig holder varmen. Seriøst, det er 20. marts og det sner stadig! Så i år har det været rigtig nødvendigt. 
 • Kvalitet: 4
  Ifølge Dilling vil ens kropsvarme medvirke til, at ulden ikke kradser. Det forklarede jeg min datter inden jeg gav hende den på. Sådan så hun ikke skulle begynde at kradse sig. Men der var intet der, og hun vænnede sig til det med det samme. Hun har også en del andet tøj i ægte uld, så hun er nok bare vant til, at det er sådan, det er.
 • Pris: 4
  169,99 kr for trøje og 169,99 for leggings, det, synes jeg, er en rigtig fin pris. Du kan ikke få uld meget billigere end dette, især ikke når det er økologisk merinould samt svanemærket og uden brug af skadelig kemi.
uld undertøj til børn
Min 6årige gøgler

3 comments / Add your comment below

 1. Vi har to natdragter og tre par leggings fra dilling. Det er super lækkert. Og deres service er bare helt i top! Der gik hul på fødderne af natdragterne. Lige ved storetæerne og vi fik derfor to nye dragter. Det synes jeg er meget meget fin service.
  Jeg vil helt sikkert handle der igen!

  1. Ej, hvor fedt. God service betyder bare så meget, fordi det jo ellers er ret nemt for firmaerne bare at sige, nej, det ik vores problem. Så det er da mega sejt, de ikke har gjort det 🙂

Skriv et svar