Magiske Fairytell med stort udvalg af historier til børn

Momsterbørnene har testet lydbøger fra lydbogstjenesten Fairytell, der med deres eventyrlige univers har fortryllet samtlige test-unger. Læs med her, hvordan forældrene oplevede appen, der garanterer ro i hjemmet.

Manja fra Going Somewhere har testet med sine to drenge

Jeg har været SÅ heldig (- eller…ungerne har!) at få lov til at teste børnebogs-appen, Fairytell! (Genialt navn i øvrigt) Det er en app med lydbøger til børn fra 0-10 år! Jeg kan nok lige love for, at især Carlos blev glad, da han fik lov at starte den op og søge rundt i forskellige titler. Det er ingen hemmelighed, at han elsker at læse. Faktisk havde vi lige snakket om, at han manglede nye bøger. Det vælter ikke ligefrem med danske børnebøger hernede sydpå. Så at han nu har adgang til alverdens titler, er perfekt! Der er både lydbøger, læs selv og engelske bøger. Perfekt for os udlandsdanskere. Vegas på 3 er obviously ikke knivskarp til at læse endnu, så lydbøger til ham passer perfekt! At have en app, som de begge kan samles om og få lidt intellektuel stimulans, og ikke bare et eller andet håbløst digitalt puslespil, er altså en gave.

 • Funktionalitet: 5
  App’en er lavet til børn, og den er nem og intuitiv at bruge. Jeg lod  dem selv åbne den op, og finde rundt før jeg selv fik kigget. Og de har allerede været flere titler igennem, uden mors hjælp. Fordelen er også at man kan have sit login på flere units, så måske det ene kan tages med hjem til bedsteforældrene, og så kan de fortsætte den historie man har gang i. Det er smart.
 • Nødvendighed: 4
  Det er jo helt sikkert nødvendigt for os, da vi ikke har adgang til børnebøger i Spanien, som vi har i Danmark. Jeg er hudløst ærlig, når jeg siger, at jeg ikke er en af dem, der læser højt for mine børn hver aften. Jeg beundrer dem der gør, for jeg elsker bøger selv. Til gengæld gider de godt selv at ligge og kigge/læse i dem, inden de falder i søvn. Og så må der være fælles historielæsning på andre tidspunkter. Så det at kunne give børnene glæden for bøger fysisk eller digitalt, er en vigtig værdi for os.
 • Kvalitet: 5
  Der er behagelige stemmer, så de faktisk kan få lov at sidde med deres iPad med lyd. Jeg får fnilder af YouTube og spil voice overs, men det her er helt anden liga. Men kunne det lige være liret, hvis man kunne køre det over vores Sonos? Eller mon man kan det allerede?
 • Pris: 5
  Ej, men jeg er ovenud positiv! 59,- pr måned!… Vi giver jo hurtigt 200kr for en fysisk bog… App’en bliver på vores iPad, det er helt sikkert!

Signe fra En Mors Liv har testet lydbøger med sin datter

Min datter Marie og jeg har testet Fairytell. Det er en helt ny og unik app for børn med børnebøger til tablets og smartphones.  Det har været rigtig sjovt at teste med min datter, og meget interessant at høre hendes mening om tingene. Hver eneste aften, i flere år, har Marie hørt lydbog inden sengetid. Jeg har længe følt, at der manglede en app, målrettet til børn, som har et overskueligt udvalg af relevante børnebøger, og som samtidig er let for barnet selv at navigere i. Vi kendte slet ikke til Fairytell, men nu er vi meget begejstrede for både udvalg og opsætning.

 • Funktionalitet: 4
  Funktionaliteten er rigtig god. Appen er nem at gøre klar til brug, det er nemt at oprette en bruger på hjemmesiden og ”forældrefunktionen” gør det muligt at filtrere udvalget af bøger efter aldersgruppe. Det er helt sikkert medvirkende til, at Marie trygt kan bruge appen uden opsyn. Både Marie og jeg er glade for den måde appen er opbygget på. Den har en flot forside, hvor man med det samme har lyst til at gå på opdagelse i de forskellige kategorier. Appen kan bruges på op til 5 enheder på en gang, så der ikke opstår nogen skænderier om, hvis tur det er til at lytte til historie. Det er et stort plus for os, at appen også virker uden internetforbindelse. På den måde kan Marie høre lydbøger mens vi kører bil, eller andre steder, uden adgang til internettet. Det eneste lille minus ved funktionaliteten, og årsagen til, at den ikke scorer 5 er, at man ikke kan se, hvor lang en historie er, før man starter den.
 • Nødvendighed: 5
  Lydbøger er vigtige hjemme hos os. Vi elsker bøger og elsker at høre gode historier. Marie hører lydbøger hver eneste aften, mens hun falder i søvn. Så det er meget vigtigt med en god og pålidelig lydbogsapp.
 • Kvalitet: 5
  Udvalget af børnebøger er stort og er ikke bare identisk med andre apps. Både billedkvalitet og bogstavstørrelse er rigtig gode. Lydkvaliteten i lydbøgerne er også høj.
 • Pris: 5
  Med en abonnementspris på 59 kroner pr måned ligger Fairytell bestemt ikke i den dyre afdeling af lyd- og e-bogstjenester. Faktisk er det lige under halv pris i forhold til de andre tjenester, vi ellers har brugt. Der skal selvfølgelig tages højde for, at det kun er børnebøger, men det store udvalg og en målgruppe på 0-10 årige, så er det bestemt en fair pris.

Børnene fra Fantasifabrikken har testet

Fairytell har et hav af børnebøger både de gamle klassikere, de sjove, de skøre og de nye populære børnebøger. Børnene finder hurtigt ud af at manøvrere rundt i appen og lære de små ikoner at kende. Fairytell er en app, som vi med god samvittighed lader vores børn underholde sig ved, da vi mener, at højtlæsning og børnebøger generelt er en vigtig og dannende del af barndommen. Man må sige, at denne app har vækket lysten til højtlæsning herhjemme i og med, at udvalget af kvalitetes-børnebøger er så stort og “up to date”. Uden at have afprøvet det er vi sikre på, at appen også vil kunne understøtte de lidt ældre børn i at lære at læse. 

 • Funktionalitet: 4
  Appen fungerer rigtig godt og børnene finder let rundt. Der er få ikoner, som børnene skal forholde sig til i forhold til den enkelte bogs egenskaber. Vi voksne synes dog, designet kan virke lidt rodet, hvilket jo er smag og behag. Der er mulighed for at gemme favoritter og høre disse offline, hvilket gør appen anvendelig også på køreture og ferier.
 • Nødvendighed: 4
  Eftersom vi synes højtløsning er en vigtig del af barndommen finder vi appen yderst anvendelig. Højtlæsning træner barnets koncentration og får fantasien til at blomstre. Det er dog ikke altid at vi, i en travl hverdag, har tiden til at læse lige så meget som vi gerne ville, hvorfor appen er et virkelig godt alternativ. Der er noget hyggeligt ved at lade børnene vælge en bog på hylden, hvilket man selvfølgelig ikke kan gøre på helt samme måde i appen, selv om det kommer ret tæt på. Man kan jo sagtens læse højt fra bøgerne på appen og på den måde bevare intimiteten ved højtlæsningen. 
 • Kvalitet: 5
  Der er virkelig mange gode bøger at vælge imellem herunder også de nye populære titler som Strid bøgerne og Ole Lund Kirkegaards klassikere. Har ikke fundet en tilsvarende tjeneste med så stort et udvalg af tidssvarende børnebøger.
 • Pris: 5
  Man får ikke mange bøger hos boghandleren for 59 kr., som er prisen man betaler per måned for at have adgang til de mange børnebøger. Hvis man får brugt appen og guidet børnene lidt rundt imellem de mange bøger, så er prisen rigtig god, synes vi. Vi har ikke fundet nogen tilsvarende app med så stort et udvalg er kvalitets-børnebøger. Så sammenlignet med de mange streamingtjenester, der findes, er prisen på Fairytell bestemt konkurrencedygtig.