Imponerende silikone-ler fra Silly Doh

Mellempakken fra Silly Doh til 349 kr.

Momsterne har testet en ny form for modellervoks med deres unger. Der blev dekoreret flymaskiner, nøgleringe og små, søde håndtasker. Her er alle tre mødres oplevelser af det særlige silikoneler.

Fantasifabrikken har testet

En smukt dekoreret flymaskine
Det er helt tydeligt, at Silly Doh er lavet af nogen, der selv har børn. De to familiefædre der står bag det har lige taget skridtet videre og gennemtænkt, hvad det perfekte modellervoks skal kunne. Og det er der kommet Silly Doh ud af – det magiske silikoneler. Det er noget, børnene kan lege med igen og igen. Allerede da man åbnede pakken kunne man se, at det hele var gennemtænkt både ud fra børnenes behov men også ud fra forældrenes. Det indbyder til leg, stimulere sanserne og vækker fantasien.
 • Funktionalitet 5
  Funktionaliteten er gennemtænkt, det er lige som man kunne ønske sig. Idehæftet er lamineret så det kan bruges som underlag, opbevaringsposerne til leret kommer med “lynlås” så de kan genanvendes. Indpakningen er en hård kasse med indbygget skuffe så det er nemt at pakke tingene frem og væk igen. Super fede detaljer. Selve silikoneleret har rigtig mange funktioner. Man kan lege med det som almindelig modellervoks, men det kan også bages i oven så det holder facon. Når det er bagt kan det både tåle opvaskemaskine og mikrobølge ovn, hvilket jo gør anvendelsesmulighederne uendelige. Alle materialerne kommer i børnenevenlige farver som virkelig indbyder til leg – og så er det fedt at noget kan skifte farve mens andet er selvlysende.
 • Nødvendighed 4
  Det er jo altid fedt med kreativ leg og en nødvendighed for at udvikle børnenes finmotorik og stimulere deres fantasi. Man kunne lige så godt bruge almindelig modellervoks, men Silly Doh silikoneler har bare nogle klare fordele og flere anvendelsesmuligheder. Det er fedt man kan bage det så børnenes kreationer foreviges og kan bruges til f.eks. gaver til bedsteforældrene. Der ud over er vi som mødre vilde med, at det ikke smuldre, smidter af eller lugter. Skulle børnene tabe det på gulvet kan det bare skylles under vandhanen. Det klæber ikke sammen og bliver en stor brun masse, hvilket gør at man kan lege med det igen og igen.
 • Kvalitet 5
  Kvaliteten er helt i top! Produkterne er rigtig lækre og man føler virkelig at det hele er gennemtænkt ned til mindste detalje. Silly Doh holder også kvaliteten efter længere tids leg. Selv efter det har været i hænderne på børn eller for den sags skyld på gulvet. Det er fedt, at der er mange farver at vælge i mellem og en masse ekstra tilbehør så legen kan blive ved at udvikle sig.
 • Pris 3
  Det er betydeligt dyrere end almindelig modellervoks. MEN man får også et produkt, der kan flere ting. Så kan man se fordelene i produktet, er prisen helt fair. Produkter der af høj kvalitet, hvor der er styr på indholdstofferne – giftfrit og antibaktielt, koster med god grund bare lidt mere. Vi syntes helt sikkert Silly Doh er prisen værd. En mellem pakke koster eksempelvis 349 kr, og der er til mange timers leg i sådan en kasse.
En masse fine smykker

Malene fra Åndehuller har testet

Vi har testet Silly Doh de seneste par uger. Det er sådan noget “magisk silikoneler”, som altså kan lidt af hvert – faktisk er jeg tæt på at sige alt. Vi nåede både omkring kreativt smykke værksted, sirlig madlavning og god gedigen leg. Mine børn blev helt optændte allerede, da vi åbnede pakken: Det er med sine farver, former og konsistens virkelig tiltalende, og kickstarter øjeblikkeligt nysgerrighed og fantasi. Vi kan slet ikke få nok af det.

 • Funktionalitet: 4
  Silly Doh leverer en eminent sansemotorisk oplevelse, hvor man kan røre, rulle, klemme, ælte osv. Jeg er faktisk ret imponeret over, hvor længe han ungerne fastholdt interessen. Mulighederne er nærmest uendelige med smykkepakker, biler, fly, værktøj – og udstiksforme. Det leveres sammen med en måtte og små ark til bagning. Det kan nemlig laves til permanente figurer med 10 minutter i ovnen på 200 grader. Det smuldrer ikke, tørrer ikke ud, klæber ikke og kan vitterligt bruges igen og igen. Der findes også selvlysende modellervoks – og noget, der kan skifte farve – det var et kæmpe hit. Jeg er en lille smule irriteret over de genoplukkelige poser, fordi det er lidt besværligt at få ind og ud. Men det magiske silikoneler ville fungere dårligt i bøtter, så jeg tror faktisk, at det er den mest optimale mulighed for opbevaring. Plus mine børn klagede overhovedet ikke. Det fandt de let ud af, så måske det bare er mine pølsefingre.
 • Nødvendighed 3
  Der er ingen tvivl om, at det her er et sjovt, kvalitetsprodukt, men helt nødvendigt i ens liv kan det nok ikke ligefrem påkalde sig at være. Det er lækker luksus, som helt sikkert vil blive brugt igen og igen. Måske endda komme med på ferie, som en rolig familieaktivitet. Men der er ingen tvivl om, at det vil blive brugt hyppigt her i huset.
 • Kvalitet 5
  Silly Doh er fremstillet i hygiejnisk og helt ufarlig silikone – det er ikke bare giftfrit, men antibakterielt. Det er den samme, som den type, der bruges i medicinsk udstyr, køkkenudstyr og babyudstyr som fx sutter og flasker. Du skal selvfølgelig ikke stikke din baby det, for der er selvfølgelig risiko for kvælningsfare, som med alt andet. Derfor anbefales produktet også fra 3 år. Man kan nemt mærke, at Silly Doh er anderledes end det gængse modellervoks: Silly Doh er temmelig fast, grisser faktisk vanvittigt lidt (what’t not to LOVE?), lugter ikke og kræver lidt håndkraft for at få det varmet godt op til at blive formet. Det efterlader et solidt indtryk af et kvalitetsprodukt. Og så er det selvfølgelig også værd at nævne, at der er lynhurtig forsendelse og skønt kundeengagement fra firmaets side. Det er noget, jeg sætter stor pris på.
 • Pris 5
  Prisen er egentlig i den lidt høje ende, hvis man sammenligner det med modellervoks – men det er vigtigt ikke at tage det skridt. For det kan man slet ikke (ud over evnen til at blive modelleret). Det er en helt anden kvalitet, anvendelse og holdbarhed, vi er ude i her, og derfor synes jeg, at prisen følger produktet ganske pænt. Man får en flot kasse med lækre ting i – det vil jeg gerne betale for. Med en voksende konkurrence fra udlandet kan det godt smutte at huske på, at pris og høj kvalitet følges ad. Tilbage står spørgsmålet om jeg er blevet omvendt? Kunne jeg finde på at købe mere eller hopper jeg tilbage til mit hjemmelavede modellervoks? Det må tiden vise. Jeg er umiddelbart fan af både holdbarheden, hygiejnen og de uendelige anvendelsesmuligheder.
De fineste flymaskiner

Carina fra Sættekassen har testet

Processed with VSCO with a5 preset

Da vi modtog pakken med silikoneler fra Silly-doh blev jeg positivt overrasket over, at den var pakket i en fin kasse med en tilhørende pose fyldt med forskellige forme. Vi kastede os over det en formiddag, alle tre herhjemme, og Villy havde fat i det hele. Og faktisk endte han med at sidde ret fokuseret i over en halv time og lege med det. Det var jeg imponeret over.

 • Funktionalitet: 4
  Produktet med de forskellige farver er fuldt ud funktionelt. Det er lækkert og blødt at arbejde med, og i nogle flotte farver. Jeg synes det var svært at få glattet ud, fx på flyvemaskinen som man ser på billedet. I vejledningen der hørte med, stod der at man kunne ”designe sin egen flyvemaskine” og det er rigtigt, men overfladen er nulret og ru. Alle de medfølgende redskaber, forme, knive og ting til at sætte leret fast på (armbånd, nøgleringe og den omtalte flyvemaskine) er gode og giver inspiration til leg. Der medfølger også et inspirationshæfte. Villy nulrede mest bare rundt med det, og fik stimuleret sine sanser – hvilket jo er perfekt når man er 2 år. Jeg forestiller mig at man kan få lidt mere ud af det, hvis man er 3-4-5 år. De anbefaler det også først fra 3 år og opefter. Han fandt ud af at man kunne rulle ting til en pølse, hvilket var en helt ny erfaring for ham, så det var ret stort at følge med i. Jeg elsker når han opdager nye ting han kan! Han var også ret fascineret af, at man kunne klippe i det, og så sætte de afklippede ting fast på fx flyvemaskinen eller det medfølgende armbånd. Flere af tingene i æsken havde ekstra features, såsom at leret kunne skifte farve eller være selvlysende, og det er han for lille til at kunne se en mening med.
 • Nødvendighed: 2
  Lad os få det på det rene, der er ikke super meget legetøj til børn der er BYDENDE nødvendigt. Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at modellerings-leg er en rigtig god sanseoplevelse for både små og store. Når børnene er større, kan det stimulere den kreative sans, og når de er små kan de udforske deres motoriske kunnen.
 • Kvalitet 3
  Kvaliteten er svingende, er min opfattelse, forstået på den måde at leret er lækkert at arbejde med, men svært at bruge efterfølgende. Som modellervoks er det fint, men som produkt man hærder i ovnen, fungerer det ikke helt optimalt i min optik. Det hærder, men bliver ved med at være gummi-agtigt og blødt, og det gør at det SUGER fnuller, hår og andet til sig. Derfor ser tingene hurtigt nussede ud, og det er ærgerligt.
 • Pris: 3
  Prisen er ret høj, 350 kr for den mellempakke vi modtog til test. Men produktet er også et produkt med flere funktioner: Det kan bruges som almindeligt modellervoks, hvor man arbejder med det og pakker det væk. I denne udgave, synes jeg det fungerer rigtig godt! Det er blødt og rart at røre ved. Det lugter ikke som meget andet modellervoks gør og er flot i farverne. Det er CE mærket og giftfrit og antibakterielt. Jeg synes, som skrevet før, ikke at det fungerer optimalt som hærdende ler. Alt i alt et ganske fint produkt. Jeg er dog i tvivl om jeg selv ville gå ud og investere i det. Primært fordi jeg synes den bløde hærdning er et problem.
Smukkeste jordbær

Du kan selv købe Silly Doh lige her: