Sovesange – en ny bog, der sender dit barn direkte i drømmeland

De mindste momsterbørn har testet en ny puttebog med sange, der kan sende enhver lille pusling lige fluks i drømmeland. Men er bogen lige så effektiv, som man kan regne med? Få dommen over den nye bog Sovesange lige her.

Camilla fra My Min My har testet på sine børn

Børnene på Godnatvej i bogen Sovesange er på vej i seng. Alle børnene bliver puttet, men deres putteritualer er forskellige, og ligner noget, som de fleste børn og forældre kender til. Følelser som glæde, lykke, frygt, angst, uro i kroppen, lopper i rumpen og sommerfugle i maven, JA hat og NEJ hat. Historierne fortæller om deres dag og aften, og med hver historie følger en hyggelig godnatsang. Det geniale ved bogen er, at sangene kan streames fra streaming-tjenester. Så når historien læses op, men noderne hopper og springer, kan man finde sangen frem og få hjælp til melodien. 

 • Funktionalitet: 5 
  Historierne er søde og sangene er melodiøse og hænger ved. Helt genialt er det, at man kan streame sangene via diverse streaming-tjenester, så man får hjælp til at lære melodierne i starten.
 • Nødvendighed: 3
  I mine øjne er det ikke nødvendigt at købe bøger, men blot at låne dem. Når det så er sagt, så er det en virkelig fin bog, som ligger op til en hyggelig puttestund. Min 5-årig har i øjeblikket NEJ hatten, på når det gælder putning, så denne bog er dumpet ned hos os på det helt rigtige tidspunkt.
 • Kvalitet: 4
  Bogen er gennemarbejdet, både når det kommer til tekst, sange og illustrationer. Bogen er trykt i et format, så den er god at ligge med i sengen, når der skal puttes. 
 • Pris: 3
  Bogen koster 249 kr. Det er en lille bog, som ikke syner af meget, men indholdet og samspillet mellem papirbogen og albummet på nettet er virkelig godt, så jeg synes den er pengene værd.

Louise fra Olises Hverdag har testet med sine børn

Vi har været så heldige at teste Sovesange . Den kom som kaldet, for vi har haft SÅ urolige børn lige inden sengetid i et godt stykke tid nu. Som om de er på speed, lige inden de skal i seng, hvilket ikke giver en rolig og hyggelig stemning. Men med denne bog har vi faktisk fået vendt hele situationen om herhjemme.
 • Funktionalitet: 5
  Bogen design og tegninger er så fine. Og hvis man er så heldig at kunne spille efter noder, så er der noder til alle sangene i bogen, det er GENIALT. Når man streamer sangene, kan du høre en sød, dejlig, blid og venlig kvinde som synger.
 • Nødvendighed: 5
  Da jeg fik af vide, at vi skulle teste denne bog, tænkte jeg “ja ja, mine børn er som monstre om aftenen og intet kan hjælpe”. Dette må jeg tage i mig igen. Børnene glæder sig hver dag til vi skal læse og høre sangene. Vi starter altid putterutinerne med, at lige inden de skal ind og sove, sætter vi den allerførste sang på, som er i bogen. Den giver mine børn ro på og derefter læser vi en historie og hører dertil hørende seng efter. Vi læser mellem 2-3 historier pr. aften.
 • Kvalitet: 5
  Bogen er af god kvalitet. Der er super søde billeder i bogen og virkelig gode sange, som er nemme at synge med på. Min søn på to år taler ikke endnu, og han prøver at synge med, hvilket er stort. Børn er jo meget forskellige og derfor er der også forskellige sange, nogle er rolige, hvor andre er med gang i. Vi er til de mere rolige sange og sidder og putter os sammen, imens vi hører sangene.
 • Pris: 4
  Jeg synes prisen 249 kr. er helt fair, når man får en bog hvor der hører sange med, som man kan streame. Sangene bliver spillet flittigt herhjemme, om det er morgen, middag eller aften. Om jeg selv ville have købt den? JA! Den er så hyggelig og giver rolige stunder med mine børn. Vi var faktisk meget desparate her hjemme, fordi det var så kaotisk timen til de skulle i seng. MEN jeg er ret nærig med bøger, og hvis jeg ikke havde læst en test, hvor det virkede på nogle, så ville jeg have syntes, den var for dyr. 199 kr havde set bedre ud i mine øjne. Men bogen er fantastisk og derfor alle pengene værd.

Simone fra Drengelopper har testet med sine tre drenge

Sovesange er en bog fyldt med 12 korte historier om børn, der skal puttes. Hvert barn oplever putningen forskelligt og til hver lille historie følger en sang. Den sang findes der noder og tekst til, så man både kan synge og spille med, men endnu smartere: alle sangene ligger på enhver musik-streamingtjeneste samt som app. Det er virkelig smart!

 • Funktionalitet: 5
  Konceptet er rigtig fint. Efter hver puttehistorie kommer tilhørende sang og noder, som man så kan synge og spille med på – eller afspille på enten app eller fortrukne musiktjeneste, hvor de ankommer i samme rækkefølge som i bogen.
 • Nødvendighed: 1
  Bogen er ikke mere nødvendig i vores liv end så meget andet. Men den er vældig hyggelig og giver anledning til at snakke om bla. nogle af de mange fjollede ideer, som børn kan få for at holde sig oppe i stedet for at sove.
 • Kvalitet: 4
  I bogen er der fine illustrationer til hver historie, og de små, usammenhængende historier og letforståelige. Dog oplever vi, at sangene på musiktjenesten kan være lige lovlig lange.
 • Pris: 2
  249 kr for én bog er mange penge. Men der er også brugt lang tid på bogen, idet den både indeholder historier, sange, noder, findes på app og endda er tilgængelig på samtlige musiktjenester. Dermed er det mere end blot en bog og så er det forståeligt, den koster mere.

Skriv et svar