En fotografering der fanger smukke øjeblikke

Momsterkontoret med unger

Hver eneste dag tager vi mødre billeder af vores unger med vores smart phones. Ofte blir kvaliteten ikke særlig god, fordi der er fart over feltet og ungerne suser rundt. Sjældent får man taget sådan helt rigtige, kvalitets-billeder af børnene. En omgang professionel fotografering kan virke uoverskueligt og svært at forholde sig til, når man nu har sin smartphone, der kan tage gode billeder. Men så mødte Mira og Esme fra Momsterkontoret Annette, som har photo-studiet Portrætværket i København. Hun fik os overbevist om, at der altså er noget helt særligt ved at få taget professionelle billeder. Så vi besluttede os for at tjekke det ud. 

Vi var meget spændte på, hvordan det ville gå – ville vores børn overhovedet have lyst til at få taget billeder af en fremmed, og ville resultatet være så godt, at det rent tidsmæssigt og prismæssigt ville give mening? Især Mira var skeptisk på, om Annette ville evne sig til at få hendes 1-årige krudtugle til at stå stille foran et kamera i mere end 0,5 sekund.

Vi ankom en formiddag til et studie med en fotograf, der var mere end klar. Annette havde forberedt rekvisitter, sæbebobler og lækkert musik. Det var for at skabe en hyggelig stemning, så hun kunne fange de personlige øjeblikke af vores vilde Momsterbørn.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  TID! Det er et ekstremt vigtigt element af et godt photoshoot – især når det er med børn. Der var sat god tid af til vores fotografering. Miras 1-årige søn var den første til at charmere kameraet, så efter lyset var sat ned i børnehøjde, gik Annette i gang med at knipse billeder af ham. Det var dejligt, at settingen ikke var så formel. Han løb rundt i studiet, legede med diverse rekvisitter, poppede sæbebobler og det virkede til, at han havde en fest – hvilket kan fornemmes på billederne af ham. Selvom Esmes 6-årige datter er mere kameravant, så var det helt tydeligt, at Annette havde et godt greb om, hvordan hun skulle varmes op til at slappe af og agere så naturligt som muligt foran kameraet. Det var en behagelig oplevelse for både mødre og børn, hvilket tydeligt kan ses på billederne.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  I tider med smartphones, hvor man har et kamera ved håneden 24/7, og flere tusinde billeder af sine børn, er det egentlig ikke nødvendigt med en professionel fotografering for at få nogle skønne billeder af sine børn. Alligevel er der noget særligt ved billeder taget af en professionel fotograf. Der bliver indfanget øjeblikke, som man ikke selv ville være i stand til at fange på iPhone’en. Og de billeder er nødvendige. Det er helt fantastisk at have nogle lækre billeder af sine børn, og ikke mindst få foreviget de særlige mor-og-barn øjeblikke af en dygtig fotograf.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Ingen tvivl om at selve billederne er af høj kvalitet og virkelig skiller sig ud fra smartphone-billederne. Dertil er der styr på lys, baggrund, redigering, setting, rekvisitter og der bliver uden tvivl lagt en stor portion tid og tilrettelæggelse i hele seancen – lige fra start til slut hvor man modtager billederne. Annette sendte os alle billeder i høj kvalitet og dobbelt af dem alle – så de både var i farve og sort/hvid. De kan derfor bruges til alt fra julegave til bedsteforældrene, lægges ind i fotobøger eller i glas og ramme på væggen derhjemme.
 • Pris: 4 ud af 5
  Det er altid dyrt at få taget billeder hos en professionel fotograf. Hos Portrætværket er der forskellige priser på hvad man nu har lyst til. Fx kan du få fem billeder i forskellige størrelser (13*18 cm og 24*30 cm) uden ramme til 2300 kroner. Hvilket er en fair pris for professionel fotografering. Det er naturligvis mange penge, men prisen giver lidt mere mening, når man tænker på, at der bliver lagt timer i fotograferingen og efterfølgende til redigering og tryk af billederne. Og så kan man tilkøbe rammer til sine billeder. Her kan du se den komplette prisoversigt. Ofte er der tilbud, så kan du få fingrene i et godt tilbud, så er det 100% alle pengene værd! Vi var begge imponeret over shootet, så vil helt klart gøre det oftere med vores unger, så vi kan bevare de smukke minder med vores børn.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar