Moderne stofbleer med mange funktioner

Momstrene har endnu engang testet stofbleer. Denne gang er det fra det italienske mærke PSS!, der kan købes i den danske webshops Butik Med Logik. Sidst Momstrene testede stofbleer, var det fra mærket Retropi. Men disse fra PSS! har flere særlige funktioner. Om Momstrene er lige så begejstrede for disse, kan du læse mere om lige her.

Malene fra Åndehuller har testet

Stofbleer er mere hot end nogensinde. Men både argumenterne for og imod vejer tungt på vægtskålen, så spørgsmålet er, hvad der egentlig er det logiske valg? Jeg har testet tre forskellige slags bleer fra Butik med logik. En lommeble, en natble og en badeble. De fungerer alle som en konventionel ble, men med den måske åbenlyse forskel, at de kan vaskes og genanvendes. Det er både min datter på 16 mdr. og søn på 3 år, der har prøvet bleerne – og de syntes begge, at de både var flotte, bløde og dejlige at have på.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Badebleen er med elastik, mens de to andre justeres via både velcro og knapper. De kan bruges helt fra nyfødt og til ca. 18 kg, da knapperne sidder inde i bleen og angiver bleens længde, mens velcroen lukker om livet. En skøn detalje, da knapperne er lidt af en kamp for mig, fordi tempoet er højt i vores liv. Jeg er vild med, at justeringen er så nem at arbejde med – det gør bleerne meget mere attraktive for mig. Jeg er især begejstret for engangsindlæggene, når det kommer til afføring. Det kan være noget af en krig med stofbleer og en stor grund til, at vi opgav sidst. Nu kan man smide indlægget ud ved afføring. Det giver selvfølgelig en merudgift, men en pakke med 100 stk. papirsindlæg er ikke så dyr (40-50 kr.) og holder længe. Bleerne får ikke fem stjerner i sidste ende, fordi jeg ikke kommer uden om mere vasketøj med denne løsning.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Jeg går meget op i bæredygtighed og køber så vidt muligt også genbrug/dansk/økologisk. Samtidig er jeg bevidst om, at man nogle gange må sælge sin sjæl af økonomiske eller praktiske årsager. Ironisk nok kan det være en dyr fornøjelse af være samvittighedsfuld omkring mennesker og miljø. For selvom en familie med fire børn bruger maaaange bleer og dermed kan finde mange fordele ved stofbleer, så er vores præmis altså samtidig, at vores økonomi er stram og tiden meget knap. Med seks personer i huset, så kan jeg simpelthen ikke overskue en større arbejdsbyrde, end der allerede er. MEN jeg må sige, at fordelene ved stofbleerne opvejer ulemperne. Det er et fantastisk produkt og endnu bedre koncept, det er forsvarligt på 1.001 måde. Men logistisk og økonomisk bliver det for pebret for os. Så jeg giver dette punkt tre stjerner, da jeg simpelthen ikke kan leve uden den badeble og er meget tilbøjelig til at skifte til natbleen, men vasketøjet bliver også stort i den anden ende.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Alle tre ting var super lækre at få i hænderne og oser af kvalitet. Jeg var ikke så imponeret af natbleens udseende, men der er ikke noget at sætte på kvaliteten. De suger fantastisk og holder tæt – og pakkerne er gavmilde med både de lækre mikrofiber/bambus indlæg og biologisk nedbrydelige engangsindlæg. Endelig er pasformen lige i øjet. De sad lækkert på mine slanke børn, der tit har problemer med at tingene gaber et eller andet sted. Jeg ville dog aldrig købe en ble i hvid, da pletter er alt for tydelige.
 • Pris 5 ud af 5
  Easy Kit: For 199,- kr. får man en pakke med 1 blebuks, 2 indlæg (Large + Small) og 2 engangsindlæg, hvilket er en rigtig fin pris.
  Starter Kit Night: For 399,- kr. for du 1 blebuks, 1 barriere, 3 indlæg (2 Large + 1 Small) og 3 engangsindlæg. Det er en fin pris for sådan en pakke, og modsat andre typer bleer, så behøver du ikke mange natbleer for at være godt kørende og hjælpe dit barn på vej mod at blive tør om natten.
  Badeble: Den koster 169,50 kr. og findes i mange farver og en piget udgave med sløjfe på. Den fås i størrelse M og L, der dækker over hhv. 8-12 kg. og 12-16 kg. Man får kvalitet for pengene, og både bleer og pris kan fint konkurrere med markedet. Priserne er forsvarlige hvad angår stofbleer, hvis man ser på den lange bane, men det kræver en investering lige her og nu, og det er ikke alle, der lige har råd til det.

Julie fra Musens Mor har testet

Normalt bruger vi almindelige bleer, så det var helt nyt for os, at teste disse lækre moderne stofbleer fra Butik Med Logik. Jeg tænkte, at vi sagtens kunne give det et skud, og Isabella blev vores lille forsøgskanin. I og med at det var helt nyt for os, rodede vi lidt rundt med det i starten, men til sidst fungerede det fint, og Isabella kunne lide de fine farver.

 • Funktionalitet: 3 ud af 5
  Bleen fungerede super godt med løsninger, som tilpassede sig babyen. Det tager længere tid at bruge stofbleer, end en almindelig ble nede fra supermarkedet. Og jeg synes ikke, at en ble er noget, man som sådan skal stå at fumle med, hvis baby er utilfreds, træt eller andet. Så skal det bare glide. Udover det så tissede hun også igennem nogle gange. Derfor kan jeg max give funktionaliteten af stofbleer tre stjerner.
 • Nødvendighed: 1 ud af 5
  Herhjemme er disse genanvendelige stofbleer ikke en nødvendighed. Der findes virkelig mange gode bleer i supermarkeder, som gør samme job. Og uden alt for meget vasketøj, hvilket vi sætter pris på herhjemme, da vi vasker tøj nede i en vaskekælder. Og ligesom andre har vi også en meget en travl hverdag.
 • Kvalitet: 4 ud af 5 
  Bleen og de absorberende indlæg er virkelig bløde, og man kan mærke, at de er af god kvalitet. De kan holde til noget, og så fnulrer de ikke. Vi var glade for det velcro, som er brugt til at lukke bleen med. Det åbner ikke ligeså nemt som på en almindelig ble. Det er jo en fordel, hvis ens baby piller meget ved bleen.
 • Pris: 3 ud af 5
  For den kvalitet, som man får i disse bleer, så er prisen mellem 199-299 kr. slet ikke meget at betale. Det er dog en del penge, hvis man tænker på mængden man får, i forhold til en pakke bleer i et supermarked. Hvis man dog tilføjede en hel bunke indlæg til bleen i pakken, og derudover fandt en metode til, at baby ikke kunne tisse i gennem, samtidig med at det kunne gå hurtigere at klargøre en ble, så ville jeg uden tvivl sværge mit liv til moderne stofbleer!

Viktoria fra Viktoria Gudrun har testet

Med ny badeble i Lalandia
Vi har fået lov til at teste en bade-bukse-ble fra Butik Med Logik,og jeg modtog pakken, var jeg helt oppe at køre. Det er så fedt med et bæredygtigt koncept og bleer i alle mulige farver og smukke mønstre. Jeg modtog en badeble til Jónathan, og det passede fint med, at vi skulle til Lalandia. Badebleen var i fin army-grøn farve og blødt stof. Desværre er min dreng en dellet type, hvorfor bleen var en anelse for stram og ikke særlig nem at give ham på eller nem at tage af igen. Men den er utrolig blød, lækker og kommer fra Italien – that’s some fancy shit. Jeg ville dog ønske at vi ikke faldt i den dellede kategori, men man må gå ud fra, at italienske børn er nogle små nips. Selve konceptet bag butikken er fantastisk og jeg vil anbefale, at gå ind på hjemmesiden og læse om konceptet. De har ikke kun genanvendelige bleer men også en masse andre bæredygtige og økologiske produkter til børn og voksne. I dagens spelt-Danmark, kan det kun gå godt for denne butik!
 • Funktionalitet: 2 ud af 5
  Altså bleen gør det, den skal og holder på tis. Jovist. Så den havde de den ønskede virkning. Men det at give ham bleen på og tage den af igen, viste sig at være lidt af et bøvlet job. Ben-hullerne er stramme og efterlader tryk-mærker på de runde lår og udspilede barne-mave. Og man kan tydeligt se, at den bliver tung i vandet, hvilket ikke er alt for praktisk for min søn. Så jeg vil anbefale at man går en størrelse op, end man plejer.
 • Nødvendighed: 2 ud af 5
  Det er altid en nødvendighed at have badebleer til blebørn. Men min søn er dellet og disse bleer passer ham ikke for godt. Så jeg ville vælge et andet mærke næste gang, da min dreng er for stor og dellet til denne ble. Jeg ville tro, at den passede bedre til de slankere børn.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Det er jo italiensk, så kvaliteten fejler bestemt ikke noget. Der er intet at sætte en finger på, mht. kvaliteten og jeg ville sådan ønske, at Jónathan kunne passe den bedre, så jeg kunne blive ved med at støtte deres fantastiske koncept. Det er italiensk stof og mærke + økologisk og bæredygtigt. Whats not to love?
 • Pris: 5 ud af 5
  Badebleen koster 169 kroner. Det er satme billigt! Taget i betragtning hvad engangs-badebleer koster, så er det virkelig noget, man sparer penge på. Så hvis dit guld er en lille en, synes jeg bestemt, du skal prøve disse bleer. Igen; butikken har rigtig mange andre varer, og jeg synes, at den fortjener at blive set.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar