Test af COOPS forskellige måltidtidskasser til hele familien

måltidskasser

Det har været tiltrængt i børnefamilierne efter en lang sommerferie ikke at skulle bekymre sig om at handle ind og planlægge aftensmaden, der ellers er et af hverdagens største punkter. Momsterne har derfor endnu engang testet måltidskasser. Og denne gang blev det Måltidskassen fra Coop. De tilbyder nemlig fire forskellige typer af kasser, og Momsterne har testet to af dem: Den Børnevenlige og Den Grønne. Hvis du også vil teste en Måltidskasse fra Coop kan du lige nu få 75 kroner i rabat på dit første køb. Tilbuddet gælder indtil 30. oktober 2018.

Med i testen var følgende tre Momstere:

Therese fra Happy Housewife

Børnene hjælper til med madlavningen
Børnene hjælper til med madlavningen

Det kan være hårdt at vende tilbage til hverdagen efter sommerferien, og overskuddet er måske heller ikke i top. Derfor var det skønt, at vi kunne teste Måltidskassen fra Coop. den første uge tilbage til hverdagen. Så slap vi for at tænke på planlægning, indkøb, ol, oven i alt det andet. Vi prøvede Den Børnevenlige , der indeholder en god blanding af kendte klassikere (med et twist) og nye retter, som ingen af os havde prøvet før.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Der var en fin variation af retter i kassen. To med oksekød, en ret med kylling, og én vegetarret. Tre af retterne var ”kendte klassikere”, så der var kun én ny ret til mit repertoire. Det gjorde dog ikke så meget, da jeg jo lige præcis valgte denne kasse for, at der skulle være retter som var ”sikre vindere” for børnene. Jeg synes også, der var gode måder at få nye ingredienser ind i de kendte retter, samt idéer til tilbehør – og lige præcis mængden tilbehør var vi glade for, for hvis børnene ikke var så vilde med selveste hoveretten, så kunne de i hvert fald spise tilbehøret. Opskrifterne var nemme at forstå og følge, og dét, at jeg havde en trin-for-trin-liste at gå efter, gjorde det faktisk mere overskueligt at tage børnene med i processes. Der var dog ét punkt, der ikke var optimalt. Bunden af den ene kasse er ikke tapet sammen – hvilket kan resultere i, at varerne falder ud når kassen løftes op. Så leveringen kunne forbedres.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Min familie familie og jeg er måske ikke helt repræsentative, når det kommer til tid, man har til rådighed, da jeg jo går hjemme med yngstebarnet. Men både Manden og jeg kunne da godt se det dejlige praktiske i, at maden blev leveret, så man ikke skulle bruge tid og kræfter på at planlægge, købe ind og slæbe hjem. På den anden side er dét en ting, der ikke gør mig så meget, da jeg lige netop har tid til det. Vi talte dog om, at når jeg en gang skal tilbage til studiet/arbejdsmarkedet, så kunne det meget vel være, at sådan en måltidskasse kunne være MEGET god hjælp! Man skal dog tænke over, at når man bestiller en madkasse, så er alle ingredienser jo udvalgt af en anden – så da kan man jo god risikere at få varer, som ingen i husstanden spiser. 
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Kvaliteten af varerne kan man ikke sige noget til. Jeg var også meget glad for at se, at selv om man har købt den “almindelige” kasse, så er rigtig mange af varerne økologiske. Der var fin holdbarhed på maden, og der var rigeligt af de råvarer, vi skulle bruge.
 • Pris: 4 ud af 5
  Måltidskasser i sig selv er jo lidt en “luksusvare”, da varerne jo koster noget mere, end hvis man selv handlede ind i forskellige supermarkeder, hvor de eventuelt er på tilbud. Men det, man betaler for, er jo ikke de enkelte varer. Det man betaler for, er den tid og de kræfter, man sparer i hverdagen. Og så må man jo gøre op med sig selv, om ens tid er de penge, det koster at få en madkasse leveret, værd. Der er forskel på prisen, hvis varerene skal være økologiske. Men forskellen på de to muligheder er meget mindre, end den forskel, der er, hvis du selv handler ind i supermarkederne.  Jeg vil dog til enhver tid betale de få kroner ekstra for den økologiske kasse i stedet for den almindelige. Hvis man sammenligner Coops madkasser med andre firmaer, så er der ingen stor forskel – dog kunne min lille googlesøgning fortælle, at Coops madkasser var en lille smule billigere end nogle af de andre på markedet.

Anne fra Reality Bites

Masser af grønt i Den Grønne Måltidskasse
Vi, en familie bestående af mor, far og 2 børn på 13 og 16, fik Den Grønne Måltidskasse fra Coop til test. Kvaliteten var helt i top, og maden smagte dejligt, selvom min søn på 16 savnede sit kød. I forhold til andre måltidskasser vi har prøvet, var der virkelig meget mad! Også rigeligt til frokost dagen derpå. Det er selvfølgelig dejligt, at der er nok – også hvis børnenes kammerater pludselig skal spise med, men det giver også en stor risiko for madspild, så jeg forsøgte at tilpasse portionerne lidt mere til vores appetit. Fx blev resterne af bulguren fra dag 1 brugt i grønsagsdellerne dag 2 i stedet for at koge de medfølgende ris.
 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Råvarerne var lækre, og der var mere end rigelig mad. Opskrifterne var gode, men der manglede generelt lidt umamismag – løg og cayennepeber syntes at være gennemgående tema. Det var dejligt, at tilbehør som ris, bulgur, kerner osv. var afmålt i de mængder, man skulle bruge ifht. opskrifterne, så der ikke var en masse “sjatter” tilovers. Et enkelt kritikpunkt er, at der er enormt meget plastikemballage, men det er jo så pga. tåbelige regler om emballering af øko-varer, så det er ikke Coops skyld. Men en træls ting, når man nu prøver at være miljøbevidst.
 • Nødvendighed: 5 ud af 5
  Vi er en travl familie, hvor mor er selvstændig, far er leder i en stor virksomhed og ældste barn går i gymnasiet og har fritidsjob. Så for at der ikke skal gå alt for meget take-away i den, er det en stor hjælp for os ikke at skulle tænke over indkøb og finde på aftensmad hver dag. En af fordelene ved en måltidskasse er også, at man roligt kan sætte de store børn i sving med at lave mad, hvis man kommer sent hjem. Alt er jo købt ind og opskrifterne er klar til brug.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Superfriske grønsager og alt var økologisk som lovet. Jeg har før fået økomåltidskasser, som indeholdt små, runkne grønsager fyldt med jord, og det kan man i hvert fald ikke sige var tilfældet her. Alt struttede af friskhed og så appetitligt ud. Og så er det dejligt, at basisvarer man selv forventes at have, er begrænset til salt, peber og olie (sådan ca.). Vælger man vegetarkassen, vil jeg anbefale at man også investerer i et glas gærflager, som er godt til at give mere umami til de grønne retter.
 • Pris: 4 ud af 5
  Med en kuvertpris på ca. 40 kr. pr. måltid ligger kassen faktisk i den billige ende af måltidskasser generelt. Men måske kunne det gøres lidt billigere, hvis man tilpasser opskrifterne lidt i størrelse (som sagt var der MEGET mad). Der er ingen kød eller specialvarer, så det må være lidt billigere end konkurrenterne.
Familien samles om måltidet derhjemme
Det er helt sikkert, at Måltidskasserne fra Coop bliver et hit hos enhver børnefamilie. De hjælper nemlig til mere kvalitetestid sammen med familien i en travl hverdag. Konceptet er gennemført, så man ikke mangler noget til madlavningen og børnene kan nemt involveres. Ingredienserne er er friske, og er lige dem jeg selv ville vælge, hvis tid og overskud var til indkøb. 
 • Funktionalitet: 4 ud ad 5
  Udvalget i kassen var stort, og der var rigeligt af de forskellige ting. Der kunne endda blive til madpakker og en restedag sidst på ugen. Hele konceptet fremstår indbydende, da designet lige fra trykket på papkasserne til opskrifternes udformning er gennemført. Selv når man tjekker hjemmesiden, passer det hele sammen. 
  På forsiden af opskrifterne er der en oversigt over, hvad ugens madplan byder på og hvilken ret, de anbefaler man starter ud med i forhold til holdbarhed og forberedelser. Man bliver taget i hånden hele vejen. Opskrifterne er udførlig beskrevet og guider én igennem hele processen, så alle kan være med. Der er forslag til ændringer undervejes, hvis man skulle ønske dette. På deres hjemmeside er der sågar videovejledninger, så børnene kan få processerne visualiseret. Genialt!
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Det gælder for os om at prioritere flest mulige kvalitetstimer sammen som familie. Om det er rengøring, indkøb eller noget helt tredje, man uddelegerer, så er det en investering i familien. Der findes selvfølgelig mange gode måder at vinde tid på, men måltidskasser er helt sikkert en af dem, vi vil holde fast i. Især i travle perioder med meget arbejde og sparsom tid. Er man organiseret og idérig, kan man jo sagtens lave sine egne varierede madplaner og købe ind, men det kræver tid og overskud, hvilket vi ikke altid har.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Råvarerne var lækre og friske, og det kunne virkelig smages og duftes. Når vi vælger at købe os til måltidskasser er vores største afsavn ikke at kunne se og udvælge råvarerne selv. Men her blev vores frygt gjort til skamme. Alle grøntsagerne var fine og friske. Det er muligt, for et mindre beløb, at vælge økologiske råvarer, hvis man prioriterer det.
 • Pris: 3 ud af 5
  Vi har kigget lidt rundt på markedet og har også tidligere prøvet andre måltidskasser. COOP’s pris ligger midt i feltet. Der findes billigere og dyrere udgaver, der findes lokale udbydere, der findes udbydere med flere services og tilvalg. Så det handler om at finde den udbyder, der har det, man ønsker. Måltidskasser er helt klart en merudgift i hverdagen. Man ville selv, sagtens kunne gøre det billigere, hvis man er organiseret. Men man skal se på det som en samlet løsning og en investering i familietiden.
Økologisk laks på menuen
 • ——

Den samlede vurdering af Måltidskassen fra Coop:

 • Funktionalitet: 4 
 • Nødvendighed: 3,6
 • Kvalitet: 5
 • Pris: 3,6

Skriv et svar