Kombinér leg og læsning med den nye app Maneno

Maneno læseapp test momster
Momsterbørnene har været ganske opslugte af appen Maneno de sidste par uger

En drage, masser af diamanter og børn, der tigger om at læse bare fem minutter mere – det har været virkeligheden i Momster-hjemmene lige siden, de gik i gang med at teste den nye læseapp Maneno. Appens formål er at motivere børn til at øge deres daglige læsetid, hvorved deres læseniveau med tiden højnes. Ved at kombinere spil og børnebøger, samtidig med at den følger dit barns læseniveau, skal appen altså få dit barn til at læse hver dag. Folkene bag Maneno mener, at det er Danmarks sjoveste læseapp til børn. Men om det virkelig passer, kan du læse mere om lige her, hvor Momsterne og deres unger kommer med benhård bedømmelse.

Med i testen var følgende tre Momstere:

Anne fra Fantasifabrikken

test af Maneno læseapp

Maneno er en app, der passer perfekt til vores behov. Alma er lige startet i skole og elsker at lære nyt. Funktionen med at optjene point til udstyr til dragen var en stor motivationsfaktor for hende. Der gik hurtig sport i at læse endnu mere. Til en nybegynder som Alma, er der god støtte til højtlæsning. Der er over 2000 titler, så der er noget for enhver smag.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Den lever fuldt op til vores forventninger og mere til. Appen er nem at finde rundt i og guider en med højtlæsning, så selv dem, der har læsevanskeligheder får noget ud af appen. Hele designet er bygget op omkring en lille Maneno-drage, som man skal passe. Læser man regelmæssig, vokser den, og man optjener point, som kan byttes til ting til dragen. Designet er gennemført og intuitiv og udstråler rolighed. Der kan også hentes en forældre-app, hvor man kan få overblik over barnets læsning og sende motiverende beskeder og point til dragen. Derudover kan ens barn interagere med andre børn på skolen, som også har appen.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Det er vigtigt, at børn lærer at læse og finder interessen for det. Dette kan gøres på mange måder, og der er Maneno helt sikkert et godt bud. Maneno er med til at motivere børnene til at læse hver dag og stimulerer dem til at dygtiggøre sig bl.a. ved højtlæsning af den tekst, de sidder med. Vi synes helt sikkert, at det er en af de bedre apps, når nu teknologien kommer mere ind i børns læring og udvikling.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Kvaliteten er helt i top! Appen er fyldt med spændende bøger til alle niveauer og interessefelter. Så appen er brugbar i mange år, da den også udbyder bøger på andre sprog.
 • Pris: 4 ud af 5
  Maneno tilbyder forskellige typer af abonnenter, som er biligere alt efter, hvor mange måneder du binder dig. Priserne pr. måned ligger mellem 67-87 kr, og er helt sikkert inden for et acceptabel niveau. Man kan prøve det gratis i 14 dage, så kan man få testet, om det er noget for en.

test af Maneno læseapp

Camilla fra My Min My

test af Maneno læseapp

Da jeg fik muligheden for at teste læseeappen Maneno, slog jeg hurtigt til, for min Astrid på 10 år har svært ved at blive fanget af bøgerne i hverdagen. Hun er rimelig god til at læse, hun deltager i timerne, laver sine lektier og gider nogen gange at læse i ferierne, hvor der er tid til at dase en hel dag i sengen. Men i hverdagen skal vi kæmpe lidt med at få læst de anbefalede 15-20 minutter. Siden vi loggede på Maneno, er vi gået fra “dumme mor, jeg hader at læse” til “bare lige 5 minutter mere, for så udvikler min drage sig“. Når Astrid har læst det, hun har sat sig for, får hun lidt tid til at lege med den lille drage, købe tøj til den og klæde den ud. De sidste dage har vi faktisk haft situationer, hvor jeg har måtte bede hende stoppe med at læse, fordi klokken var langt over sengetid. Det er helt nye læsetoner herhjemme.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Maneno er nem og lige til at komme igang. Der gik ikke mange minutter, fra vi hentede appen, til Astrid lå med hovedet dybt begravet i den første bog. Endda en bog hun havde overvejet at låne på skolens bibliotek samme dag. Der er mange muligheder med Maneno, og hvis nogen af Astrids venner havde appen, er jeg sikker på, at vi ville benytte os af muligheden for at oprette en læsegruppe. Det er smart, at børnene kan logge ind med deres uni login fra skolen, og på den måde finde hinanden i den virtuelle verden. Der er mange gennemtænkte funktioner i Maneno. En af dem er et motiverende skema, hvor børnene kan se, hvor mange bøger de har læst, og hvor mange der er til næste “medalje”. En anden god detalje er muligheden for at få læst svære ord op. Jeg kan høre, at Astrid benytter sig af den, når hun kaster sig ud i bøger med lidt højere lixtal, end hun er vant til. Forældreappen er genial. Der er et godt overblik og de forskellige kategorier bliver forklaret med menneskesprog, når man trykker sig videre.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Man kan diskutere, om vi ikke bare skulle tage os sammen og komme afsted til biblioteket efter gode gammeldaws trykte bøger. Og her kan jeg sige, at det gør vi skam. Men den motivation, som Maneno har formået at bygge op, kan jeg ikke levere i en travl hverdag. Så hvis man ønsker at støtte sit barns læsning uden de store diskussioner om hvor meget og hvor længe, er Maneno et genialt tilbud.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Appen er overkuelig og med et rigtig godt og stort udvalg af børnebøger.
 • Pris: 5 ud af 5
  Prisen passer godt med det produkt, man får. 89 kr om mdr ved månedsbetaling og billigere jo længere man binder sig for. 89 kr kan virke som mange penge blandt alle de andre abonnementstjenester, man har, men Maneno er en app, hvor man både får læring, udvikling og underholdning for pengene.

test af Maneno læseapp

Anne-Sophie fra Regnbuemor

Vores søn Nicolaj har kunnet læse flot siden 0. klasse, og han er langt fremme i klassen på det punkt. Han er dog svær at motivere til at læse hjemme, da det hele er for nemt for ham. Jeg var derfor noget skeptisk over, om appen var noget for ham. Da vi gik i gang med at teste opdagede vi så, at spilelementet, hvor Nicolaj kan “tjene” tilbehør til sin drage, motiverede ham. Han kan også vælge bøger inden for sit interesseområde, og sammelagt har det gjort, at han blev fanget af appen, og fik lyst til at læse mere, så han kunne få flere ting til sin drage. Kombinationen med læsning og leg fungerer rigtigt godt for ham.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Appen har en drage, som udvikler sig i takt med, at barnet læser mere og mere. Barnet kan følge dragens udvikling, “købe” tilbehør til dragen for de ædelsten, de har optjent ved at læse, og svare på spørgsmål, som giver flere point (og som også viser lidt, om de har forstået, hvad de læste). Børnene kan vælge mellem bøger inden for emner, som interesserer dem, og man kan hæve eller sænke lix-tallet efter deres niveau, hvis læsningen er lidt for nem. Man kan sågar vælge bøger på andre sprog, hvis børnene er begyndt at have fx engelskundervisning i skolen. Børnene har mulighed for at få læst ord højt, hvis de ikke kan læse et ord, og de kan følge med i, hvor længe de har læst, hvor meget de bør læse den pågældende dag – og se på dragen, hvor langt de når. Hvis der er flere tilknyttet appen, kan de se hvem der “fører”, og dermed få lyst til at gøre en større indsats for at læse mere end de andre.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5  
  Jeg ville give tre, da det jo ikke er nødvendigt-nødvendigt at have appen, da man snildt kan læse helt almindelige bøger. Det er dog et super godt redskab som supplement til skoleundervisningen – og i vores motiverer den vores Nicolaj på 7 år til at få læst mere, end han ellers ville.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Der er bestemt blevet kræset om designet i den fine app, som er lavet i meget fin og høj kvalitet, med fine illustrationer og en let og overskuelig menu. Den tager dog lige lidt tid at finde 100% rundt i, men børn er super gode til hurtigt at lære de forskellige features at kende. Et irritationspunkt (som er grunden til, at appen kun scorer 4), var opstartsfasen, hvor appen koksede flere gange, da vi skulle skrive oplysninger, login m.m, så vi skulle bruge en del tid, inden vi fik det op at køre.
 • Pris: 2 ud af 5
  Prisen på 89 kroner/mdr eller 67 kr/mdr, hvis man binder sig til et år, er alt for høj. En pris på 800 kr+ eller 1068 kr per år er meget højt. Jeg er generelt en del mod apps med månedsabbonnementer, da det hurtigt kan blive meget dyrt i længden, og da børn formentlig ikke holder interessen i flere måneder. Så hellere tage et engangsbeløb for appen, så det er gennemskueligt.

Den samlede vurdering af Maneno

 • Funktionalitet: 5
 • Nødvendighed: 3,3
 • Kvalitet: 4,6
 • Pris: 3,6

4 comments / Add your comment below

  1. Ja, gør endelig det. Man kan heldigvis nøjes med at betale en måned af gangen, så man kan teste, om det er noget for en 🙂

Skriv et svar