Giv dit barn hovedrollen i Vilters godnathistorier

Hvis du mangler inspiration til putning, så læs med lige her. Når vi mødre putter vores unger, hører der altid godnatlæsning med. I Vilters univers er der lavet en helt særlig slags godnathistorie, der hjælper dig med at gøre afslutningen på dagen så god som mulig. Historierne sætter dit barn i centrum ved at give det hovedrollen i historien sammen med den dejligste godnatmelodi. Momstermødrene har testet historierne om den seje Vilter for at finde ud af, om de bidrager til en bedre putning.

Med i testen var følgende tre bloggere:

Christina fra Mig og Morskabet

De er så søde, sådan som de ligger der på puden, i akrobatiske positioner, krydret med et strejf af yoga posering. Håret som stritter ud til siderne, dynen som omslutter deres krop og i ny og næ bevæges læberne, som var de et spædbarn ved mors bryst. De er så søde (også) når de sover – men hvorfor pokker skal det til tider være så svært at sende ens yngel afsted mod drømmeland?!
Derfor var jeg i hopla, da jeg som Momsterblogger blev tilbudt at teste godnathistorieuniverset Vilter.dk.

Oplæsningen af Vilters Ørngot drømmerejser lullede mine drenge hen i søvnpositioner, der efterlod mig – den højgravide mor, grøn af misundelse. Aksel på 7,5 år og Carl 4,5 år – alle forældre ved det halve år er vigtigt – blev begge grebet af de personlige drømmerejser, som de blev taget med på og som forældre oplever vi en markant bedre putning af drengene. Samtidigt formår drømmefangeren Vilter, når han står der på sit luftskib og rækker hånden mod Aksel og Carl at skabe noget nær magisk. Der opstår en kontakt mellem det litterære og drengenes fantasi, som spandt sig sammen og derigennem gjorde det muligt for dem at drage afsted på en magisk rejse ind i drømmeland.

 • Funktionalitet: 4(5) ud af 5
  Vilter.dk er en utrolig brugervenlig hjemmeside, både på mobil og pc. Her kan man ganske simpelt oprette en profil, hvori man indtaster sit barns navn – sågar dets putte-kramme-dyr, således at det transformerer sig ind i netop den godnathistorie som man skal læse. Er man forældre til et barn, som ikke er navngivet med et navn, som er almindeligt i Danmark, så har vi alle oplevet den lille euforiske stemning, der kan opstå i det øjeblik ens barn møder en navnesøster eller bror.
  Det er nemt at komme rundt imellem ens valgte godnathistorier og købe flere. Derudover er det let og ligetil at godnathistorien kan oplæses direkte på telefonen – den lette tilgængelighed er et stort plus for Vilter.dk. Personligt er jeg ikke stor fan af at skulle sidde med min telefon når jeg skal putte og derfor bliver jeg nok lidt gammeldags. Heldigvis kan alle godnathistorierne jo printes og læses i vågelysets skær.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Står man som forældre og har den ene lorteputning efter den anden, så synes jeg helt klart man skal give Vilters Godnathistorier et forsøg. Der ligger fem gratis godnathistorier på Vilter.dk – vi oplever herhjemme, at vores drenge er blevet rigtig glade for den rødhårede drømmefanger, og han er nu et populært valg når det kommer til valg af godnathistorie. Som mor vil jeg ikke sige der er søvngaranti, men der er et langt bedre potentiale i Vilters Godnathistorier, end i meget af det andet gode børnelitteratur vi har herhjemme og derfor er det rigtig rart for mig som mor, at jeg har noget som næsten virker hver gang, og som kan tages i brug på dage hvor de små er ved at udvikle sig til natugler.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Godnathistorierne er gennemførte, velskrevede og de få illustrationer er super fine. Der er en super god underholdningsværdi i historierne og forfatterne bagom formår at skabe et univers som er gribende for både læser og dets medhør.
 • Pris: 5 ud af 5
  Jeg synes det er super fedt, at man kan lave nogle prøvelæsninger inden man køber de enkelte drømmepakker. Alle børn er forskellige og ingen gider bruge penge på noget som ikke fanger. Derudover er prisen for en drømmepakke med 10 godnathistorier kun 69 kr. Det er få penge for god børnelitteratur man kan have til evig tid.

Malene fra Åndehuller

Vilters Godnathistorier er historier lavet specielt med tanke på at give både dig og dit barn en dejlig intim putning. De er til børn i alderen 4-12 år – og oven i købet personlige! Du taster let dit barns navn, yndlingsbamse og tre venner ind, og så flettes de ind i de forskellige historier. Man kan prøve fem gratis godnathistorier først og så tilkøbe drømmepakker. Men pas på: Du bliver grebet af det. Til slut i hver historie kan du også afspille Vilters egen godnatsang. Der er virkelig lagt i ovnen til en dejlig fælles afslutning på dagen.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Du opretter dig hurtigt på hjemmesiden www.vilter.dk, og så er du i gang. Du får som sagt fem gratis godnathistorier, så du kan få en god fornemmelse af sitet. Det er en brandgod ide, da det også gør én mere tilbøjelig/villig til at købe flere drømmehistorier. For de er lavet med stor omtanke – så historierne kan læses mange gange. Det er super fint tænkt, at man indtaster barnets navn, mv., så historien bliver personlig, men den sidste stjerne får de dog ikke, da det var træls at skulle ændre for tre børn hele tiden. Der kunne jeg godt ønske mig en switch funktion. Sangen kan bruges både som underlægningsmusik under læsningen eller som afslutning bagefter. Den sætter en god stemning, men jeg ville ikke bruge den til at falde i søvn på, da jeg bruger noget andet herhjemme. Jeg synes, den er lige frisk nok til at sove på. Det uddyber jeg i mit blogindlæg.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Kan jeg leve uden Vilter? Det kan jeg vel. Men at læse for dit barn – og så en godnathistorie – er noget af det bedste, du kan gøre for deres udvikling og vækst. Vi har en fast rutine herhjemme, der inkluderer en variation af sang, musik, oplæsning og lydbøger/børnehypnose, så jeg er ikke super vild med tanken om at sidde med min telefon og læse op fra en skærm i 15-20 minutter á tre omgange. Jeg har dog tænkt mig at invitere Vilter ind som supplement: Han var forfriskende og inspirerende at sige godnat med.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Vilter leverer nogle gennemtænkte historier, sitet lægger op til at blive meget tæt med Vilter Ørngot, men jeg synes historierne er for lange. Jeg har fire børn at putte. Omvendt kunne jeg godt læse for dem samlet i sofaen om aftenen eller eftermiddagen, selvom temaet er at drømme/sove. Det vil vi eksperimentere mere med: For vi er faktisk ret så begejstrede for konceptet. De mistede dog hurtigt interessen, når historien ikke handlede om dem selv: Så det er ret vigtigt. Historierne var pænt illustreret; det ville jeg gerne se en smule mere af.
  Det trækker ned for mig, at jeg skal sidde med en lysende skærm lige op i ansigtet, og det var træls at sidde og læse så lang en tekst højt fra telefonen: Så jeg endte med at printe dem ud, når de skulle læses, og det er egentlig lidt ærgerligt, for det er ikke ideen med Vilter. Desuden kunne jeg her godt ønske mig, at historierne var mere aldersopdelte. Der er STOR forskel på at læse for en 4 årig, 6 årig og 9 årig (han kunne så læse dem selv jo). Når det så er sagt, så synes de to store, at godnathistorierne var rigtig gode. Udvalget er super flot, så jeg fandt nogle vildt gode historier, der var som skræddersyet til mine børns forskelligheder (men jeg gjorde også mit benarbejde). Min 3,5 årige var lost cause her.
 • Pris: 5 ud af 5
  Prisen er rigtig god. Man starter med fem gratis historier og kan derefter tilkøbe drømmepakker til 69,- stykket. Der er lige nu fire ekstra pakker med 10 spændende drømme i. Dertil kommer en hemmelig fødselsdagshistorie, hvis du har indtastet dit barns fødselsdag. Jeg synes, det er en helt fair pris, der svarer godt til det store flotte arbejde, der er lagt bag – og man kan som sagt pendle rundt på hele sitet og tage for sig af godterne igen og igen.

Anne-Sophie fra Regnbuemor

Hvor sejt er det lige at kunne være hovedperson i sin helt egen godnathistorie? Det finder man ud af på Vilters Godnathistorier, hvor ens barn har hovedrollen sammen med sin bamse og sine venner. Historierne omhandler alt fra bange monstre under sengen til seje drømme om dengang man gravede sig om til den anden side af jordkloden, eller dengang man tog på eventyr i Minecraft, så det er nemt at finde en historie, som kan fange lige netop ens barn.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Vilters godnathistorier virker ved, at du indtaster oplysninger om dit barns navn, yndlingsbamse og venner, så navnene på magisk vis kommer ind i de godnathistorier, du læser for dit barn. Der er mange forskellige historier at vælge mellem, så det er nemt at finde nogle historier, som interesserer netop ens barn. Historierne har en fin længde, som passer meget godt længdemæssigt med en historie lige inden sengetid. Det er sjovt for barnet at være hovedperson i sin egen historie, og historierne er rare historier, som barnet snildt kan falde i søvn til.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Det er vigtigt og skønt at læse for ens børn. Højtlæsning giver en kognitiv stimulering, som hjælper barnet til at koncentrere sig og fokusere på historien. Det styrker fantasi, sprogudvikling, ordforråd m.m., hvorfor jeg synes, at det er en vigtig del af børns opdragelse. Samhørigheden mellem barn og forældre under højtlæsning, er en fantastisk stund på dagen, som jeg nødig vil være foruden. Når jeg giver 4 stjerner skyldes det ene og alene, at højtlæsningen ikke nødvendigvis behøver være i form af personlige godnathistorier, men at det er en super fin ide i forhold til at motivere barnet til at læse eller blive læst for.
 • Kvalitet: 4 ud af 4
  Hjemmesiden er nem at navigere rundt i, der er fine illustrationer i historierne og et fint overblik over de historier, man har købt. Jeg savner dog mulighed for at registrere flere søskende, så man bare skal trykke på barnets navn, for at få historien personificeret (man kan gå ind og ændre barnets navn fra gang til gang, men det er lidt bøvlet). Jeg savner også en printvenlig version, hvis man ikke ønsker at læse højt fra en iPad, ligesom jeg gerne ville have lidt flere illustrationer i hver historie. Jeg synes dog, historierne er super fine, og de er gjort spændende og relevante for nutidens generation.
 • Pris: 5 ud af 5
  Man får de første 5 historier gratis, så man kan se, om det er noget for en. Derudover har man mulighed for at købe drømmepakker med 10 historier for 69 kr, hvilket må siges at være en yderst fin pris.

Den samlede vurdering af Vilters Godnathistorier

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
 • Nødvendighed: 3,6 ud af 5
 • Kvalitet: 4,3 ud af 5
 • Pris: 5 ud af 5

Skriv et svar