Slip af med angst og frygt for din fødsel med “Meyermetoden”

Christina der har termin i oktober sidder fordybet i bogen Meyermetoden
Christina, der har termin i oktober 2018, sidder fordybet i bogen Meyermetoden

Mange kvinder gennemgår hele følelsesregistret forud for en fødsel. Frygt, glæde, nysgerrighed, angst, nervøsitet, spænding etc. Selv når du er flergangsfødende, kan du føle en masse og tankerne flyver rundt hver dag i 9 måneder. Hvordan du håndterer de følelser og overkommer dem, sætter den nye bog fra forlaget Turbine: ”Meyermetoden – den naturlige epidural”. Vi fik tre meget gravide mødre til at teste bogen og sende os deres oplevelser, som vi har samlet her.

Med i testen var følgende tre bloggere:

1. blogger // Sarah fra By Sarah Lykke

Jeg har aldrig været ret god til at fordybe mig i en bog, da jeg ofte hurtigt keder mig eller føler, at det hele kan blive en smule langtrukket. Måske handler det i bund og grund om, at jeg er bedre til at visualisere ting og lade kreativitet og billedsprog tale for sig i stedet for ord. Min graviditet har på mange måder været udfordrende, og det samme har alle de informationer, man efterhånden har modtaget helt ufrivilligt fra kvinder, der ønsker at dele deres erfaringer og fødselsberetninger med en kommende førstegangsmor, der vel at mærke ingenting ved. Da jeg blev præsenteret for ”Meyermetoden – den naturlige epidural” blev jeg nysgerrig. Den skilte sig ud fra andre fødselsforberedelsesbøger på markedet, og når noget er anderledes, fanger det hurtigt min opmærksomhed.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Jeg blev i løbet af et splitsekund fuldstændig fanget af bogen, og havde svært ved at ligge den fra mig igen. Den forklarer simpelthen de ting, man gennemgår i en graviditet, og op til en fødsel, i en rækkefølge, hvor man som kommende forældre kan følge med. Til gengæld er den ikke proppet med unødvendig information, der ofte kan forvirre mere end det gavner. Udover at gennemgå vigtige emner som veer og selve fødslen, lærer man også at se frygten i øjnene. Som førstegangsforældre kan det være utrolig svært at italesætte, hvad man egentlig frygter, og her er det rart at få nogle brugbare redskaber, der kan skabe tryghed for begge parter.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Bogen har vist sig at være en nødvendighed for mig, da den har fået mig til at se på fødslen med nye øjne. Jeg har gennem min graviditet haft blandede tanker om fødslen, men igen har det været svært at italesætte, da jeg aldrig har stået i en lignende situation. Til gengæld har den gjort mig meget mere bevidst omkring hvilke områder, jeg egentlig frygter, og hvordan jeg skal håndtere det, når selve fødslen er i gang. Den har givet mig en ro omkring fødslen, der venter lige om hjørnet, og vi føler som kommende forældre, at vi er meget mere parate og forberedte til at gribe situationen an.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Jeg synes, kvaliteten af bogen er høj, og her mener jeg både det visuelle udtryk samt bogens indhold. Den er let læselig, har et brugbart indhold uden for mange sidespring, der kan skabe forvirring, og så er jeg vild med, at den efterfølgende kan bruges som opslagsværk. Det betyder, at man nemt og hurtigt kan slå op i bogen, hvis man pludselig står i en situation, og ikke lige husker, hvordan den kan gribes an. Undervejs får man gode råd til, hvad man selv kan gøre i den pågældende situation, så den bliver nem og overskuelig at bruge den som opslagsværk. Indholdet bærer præg af høj kvalitet og erfaring, hvilket gør det let og trygt at følge. Bogens visuelle udtryk er utrolig relevant for indholdet, og virker på en eller anden måde utrolig beroligende. Man får lyst til at slå benene op, og fordybe sig.
 • Prisen: 4 ud af 5
  Jeg synes, prisen på bogen er fornuftig. Man får en brugbar bog, der klæder én godt og solidt på til fødslen. Man lærer at tackle svære situationer og at samarbejde som par. Den har psykologiske aspekter, der kan bruges både før, under og efter fødslen, og som er relevante for en nybagt familie. Bogen er overskuelig at komme igennem, og kommer ikke bare til at stå på hylden fremadrettet. Den har fanget mig til trods for min manglende interesse for at læse, og jeg er slet ikke i tvivl om, at den kommer til at blive brugt som opslagsværk herhjemme fremover.

2. blogger // Christina fra Mig og Morskabet

Mine runde æblekinder er blussende og fugtige efter de tårer, der netop er løbet over dem, stille lader jeg mine væskefyldte fingre køre over forsiden, og så breder der sig i et smil over mine løber. Jeg har netop læst Heidi Meyer Vallentins bog ”Meyermetoden – den naturlige epidural” og på en og samme tid har jeg bare lyst til at føde nu og her, og samtidig løbe rundt til enhver kommende fødende og spørge, om de kender til denne fantastiske bog. Jeg er begejstret, intet mindre. I bogen tages man som kommende fødende kvinde med på en terapeutisk rejse ind i alt det, der er forbundet med en fødsel. Smerterne, kontroltabet, angst, anatomien og meget meget mere. Men bogen er ikke kun henvendt til den fødende kvinde. Tværtimod. Den henvender sig også til det partnerskab, der oftest er indgået i det et nyt lille liv er på vej mod den store verden. I Meyermetoden præsenteres man som læser for en række almene og nyttige værktøjer, som henholdsvis den fødende og partneren kan gøre brug af før, under og efter fødslen. Som titlen beskriver forklarer bogen ”Meyermetoden”, som er en metode og en praktisk håndsrækning til parret som træder ind på fødestuen – hvad enten om det er første, anden, tredje eller sidste gang de skal det.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Bogen har til formål at være nøglen til den gode fødsel, og det er vitterligt en nøgle, der findes i den 237 lange bog. Nøglen skabes under den terapeutiske rejse, der indledes fra første side. Med et let læseligt sprog, det er forståeligt, håndgribeligt og nærværende, får man som læser en enorm mængde viden, der giver mening –  om man så har første eller flergangsfødende. I bogen optræder forskellige vidensformer, om alt fra kvindens anatomi, fødselsstadier og hele det psykiske aspekt, som i sit sammenspil gør, at bogen er uundværlig. Ja jeg skrev uundværlig! Dens kapitler er lette og overskuelige at læse sig igennem. Som opslagsværk er det særligt møntet på, at man kan overlevere bogen til sin partner og sige ”Læs kapitel 5: Forstå din fødselspartner, og disse sider mm”. Yderligere er de personlige fødselsberetninger med til at understøtte forståelsen af, at alle fødsler er forskellige. Samtidigt indeholder bogen smukke billeder, overskuelige modeller og guidede teknikker.
 • Nødvendighed: 5 ud af 5
  For mig er denne bog, en fødselsbibel og jeg har med mine tre graviditeter og store lyst til at læse mig ind til den gode fødsel, åbnet en del bøger fra Graviditets- og Fødselshylden. Jeg har altid sagt, at jeg ville ønske, man som førstegangsfødende og derefter førstegangsmor, havde den erfaring med sig, som man har, når man er andensgangs. Det hele er og bliver bare mere roligt, trygt og naturligt. I ”Meyermetoden – Den naturlige epidural” tales der til alle typer kvinder, både hende med fødselsangst og den rutinerede, som måske endda føler sig ret sikker i sin kommende fødsel. Jeg har været alle stadier igennem og jeg ville sådan ønske, at netop denne bog havde ligget i mit skød, dengang jeg var førstegangsfødende.
  Kvalitet: 4 ud af 5
  Bogen kommer med en stor faglighed, som formår at blive formidlet således, at alle kan være med – både hende, der har indsigt i fagtermerne, men også hende, som knap nok kender de latinske udtryk for de kvindelige kropsdele. Den formidlende tone, som anvendes i bogen, er så nærværende at jeg føler, jeg netop har gennemgået et længere fødselsforberedelseskursus, nu hvor jeg har læst den. Jeg føler på mange måder at jeg igennem bogen har haft en privat spørgetime, som gør, jeg som fødende føler mig ordentligt klædt på til at træde ind på en fødestue, med min partner. Det eneste lille minus er, at bogen er paperback. Jeg ville sådan ønske, det var hardback, så den ikke blev slidt så let.
  Pris: 5 ud af 5.
  Bogen koster 279,95 kr, hvilket svarer til en god cafetur eller en tur i bio, som alle jo anbefaler et kommende forældrepar om at tage på. Op i bagdelen med den biotur, køb bogen for guds skyld – nej for din partner og din fødsels skyld. Jeg mener, man i denne bog kan finde så meget nyttig viden omkring en fødsel, som google endnu ikke kan hjælpe en med. Går man og gør sig overvejelser omkring at investere i noget litteratur tiltænkt sin graviditet og fødsel, så vil jeg bestemt anbefale denne kyndige fødselsforberedende bog.

3. blogger // Trine fra Septemberbørn

Jeg har haft fornøjelsen af at anmelde bogen ”Meyermetoden – den naturlige epidural”. Det var med spænding, at jeg modtog bogen, for hvad mon den kunne bidrage med ift. jeg nu venter barn nr. 4 og dermed allerede har gennemgået 3 problemfrie, gode, naturlige fødsler? Kunne den mon gøre mig klogere? Og måske gøre min 4. fødsel endnu bedre? Det var ikke de store forventninger jeg havde til bogen, da jeg netop har gennemgået 3 uproblematisk fødsler. Her på den anden side af gennemlæsning af bogen, har bogen ikke skuffet mig men jeg har heller ikke været begejstret. Men jeg vil til enhver tid anbefale bogen til 1. gangsgravide.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Bogen er letlæselig, så på trods af, at bogen er på lidt over 200 sider, så føler man ikke, at det er en hel roman man skal igennem. Dermed virker den overskuelig og det er nemt lige at tage et kapitel eller to inden sengetid. Man kan læse bogen fra den ene ende til den anden, men samtidig kan den også efterfølgende bruges som opslagsværk – hvilket er genialt. Bogen oser af fine, rolige og fantastiske billeder af fødsel, graviditet og forklarende figurer. Der er virkelig kræset om layoutet.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Jeg må sige, at jeg som 4. gangsfødende ikke synes, den har bidraget mig med meget viden, som jeg ikke vidste i forvejen. Jeg tænker, at mange af de teknikker og gode råd, som bliver beskrevet på det generelle plan, er noget jeg i forvejen har benyttet mig af. Selve “Meyermetoden” er jeg spændt på, om jeg får brugt i min 4. fødsel. Umiddelbart tror jeg det desværre ikke, da jeg under mine foregående fødsler ikke har kunne rumme andre rører mig. Samtidig har jeg født stående, hvormed jeg umiddelbart synes, Meyermetoden er svær at benytte. Men det kan jo være min 4. fødsel er anderledes end de foregående. Jeg vil dog anbefale bogen til førstegangsfødende, da bogen kommer med mange brugbare råd og oplysninger, samt har fokus på, hvordan fødselshjælperen (fx faderen) kan blive en aktiv del af fødslen.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Jeg synes, bogen er af god kvalitet og den er udstyret med “flapper”, så man lige kan tage flappen derhen, hvor man nu lige er kommet til og dermed slippe for at have et bogmærke ved siden af. Indholdsmæssigt er den genial til den 1. gangs gravide ellers gravide/par der har oplevet en dårlig fødsel.
 • Pris: 5 ud af 5
  Jeg synes, prisen er overkommelig, og ser man hvad diverse fødselsforberedelser koster, er prisen jo en slik. Så her er der virkelig value for money!

Den samlede vurdering af ”Meyermetoden – den naturlige epidural” = 18,3 ud af 20

Funktionalitet: 5

Nødvendighed: 4

Kvalitet: 4,6

Pris: 4,6