Stimulér ryggen og undgå rygproblemer, mens du sidder

Lenette, der arbejder mens hun sidder på en Sit Solution bold

Alt for mange af os tilbringer mange af dagens timer siddende på en stol i den samme stilling uden at bevæge kroppen. Manglen på bevægelse fører til manglende træning af musklerne og ender med at blive en alvorlig risikofaktor for vores ryg. Det forklarer Siddebold på deres hjemmeside. Her fortæller de også, at i modsætning til en stol, er bolden aktiv og giver efter.

Siddebolden stimulerer nemlig de dybe ryg- og mavemuskler og øger blodcirkulationen. Når du sidder på bolden, kan du ikke undgå at tvinge ryggens muskelkorps på arbejde. Det styrker rygmusklerne og forbedrer balanceevnen. Momsterbloggerne blev sat i gang for at efterprøve denne teori og har både testet voksensiddebold, som du kan læse om her, og børnesiddebold, som rammer Momster Test i næste uge.

Med i testen var følgende tre bloggere: 

Blogger 1 // Line fra Lines Lille Liv

Jeg har i de sidste par uger testet siddebolden Sit Solution. Pumpen var nem at samle, og jeg fik hurtigt pumpet bolden op. Man skal dog være opmærksom på, at den skal pumpes en del mere end først antaget, man skal nemlig kunne sidde oven på bolden, og ikke synke ned i den, når man sætter sig på den. Bolden har ben, så den ikke triller, når du lægger den fra dig. Disse bliver dog presset ud til siderne, når man sætter sig på den, så den kan altså sagtens trille, mens du sidder og bruger den. Alt i alt synes jeg, at det er en god siddebold, som har mange muligheder i sig. Kvaliteten er i top, og jeg føler mig tryg og sikker ved at bruge den. Jeg vil helt klart prøve at få den inkorporeret i min hverdag, for jeg kan sagtens mærke, at den har en gavnlig effekt. Dog kan jeg ikke give siddebolden topkarakterer, da jeg synes at nødvendighed og pris ikke hænger helt sammen for mit vedkommende.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Jeg har afprøvet den i forskellige situationer fx som “kontorstol”, når jeg sidder og arbejder ved computeren, dette fungerer rigtig godt, og jeg kan klart mærke, at min holdning bliver bedre, end når jeg bruger mine almindelige stole. Jeg fik afprøvet den som redskab, da jeg fik nogle af mine første veer, men dette fungerede ikke for mig. Dermed ikke sagt, at det ikke vil fungere for andre, for det kan det helt sikkert sagtens! Nu her efter fødslen har jeg prøvet at sidde med min lille Vilda i armene og hoppe forsigtigt, i stedet for at gå rundt og vugge med armene, som man jo hurtigt kan blive lidt træt i, og det fungerer rigtig godt. Grundet min tykke gravid-krop og nu en efter-fødsel krop, har jeg ikke rigtig kunne afprøve trænings-mulighederne, så det fik jeg i stedet min svigerinde til, og vi blev begge hurtigt enige om, at når min krop er klar og overskuddet er til det, så vil den være et perfekt redskab til at komme forsigtigt i gang herhjemme med at få trænet Mommy-kroppen, og evt. også lave motorisk træning af baby, når hun er stærk nok til at kunne holde sit hoved selv.
 • Nødvendighed: 2 ud af 5
  Jeg synes, siddebolden er god til flere ting. Men når det er sagt, så ville jeg også kunne undvære den. Den gør selvfølgelig en del ting nemmere, da mange af os jo ikke er gode til at huske den gode holdning, når vi sidder og arbejder ved computeren. Når man bliver træt i armene af at vugge baby selv, kan du også hoppe lidt på den. Og du kan lave andre sjove træningsøvelser på bolden. Men disse ting kan jo i princippet stadig klares uden en siddebold. Udover det så fylder sådan en bold jo en del. Især når man som jeg bor i en toværelses lejlighed. Derfor tror jeg desværre, at jeg hurtigt vil blive lidt irriteret på, at den ligger lidt vejen.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Siddebolden er af et tykt plastik materiale, som føles slidstærkt. Jeg har prøvet andre bolde i træningscentre, som jeg dårligt turde sætte mig på, fordi materialet var så tyndt, at jeg var bange for at de ville sprænge, men sådan er det bestemt ikke med denne. Siddebolden fra Sitsolution føler man sig tryg ved at sætte sig på, og tilmed hoppe godt igennem. Ifølge brochuren bør den også kunne holde op til 400 kg. Jeg er kæmpe fan af, at den har ben, for jeg ville synes det var død irriterende, hvis jeg hele tiden havde en bold trillende rundt, når jeg ikke bruger den. Men med denne bold, bliver den, hvor den skal, når man stiller den fra sig.
 • Pris: 3 ud af 5
  Prisen ligger på 425 kr. og pumpen 120 kr. Denne pris ligger helt klart i den høje ende for træningsbolde. Men jeg må virkelig slå et slag for, at der betales for kvalitet. Jeg har dyrket fitness i mange år og dermed afprøvet mange forskellige modeller af disse træningsbolde, og der er bare en kæmpe forskel i kvaliteten og følelsen af tryghed det giver, når du sætter dig på den, og så er det virkelig et kæmpe plus i min bog, det at den har ben, og det får du altså ikke på de billigere modeller.

Blogger 2 // Lenette fra Lenettes Liv

Jeg ville ønske, jeg kunne pakke min Sit Solution siddebold sammen hver dag, og tage den med i skole eller hvor jeg nu lige skal hen. Så glad er jeg for den. Jeg har brugt den mest ved spisebordet, og det har været fedt at sidde rigtigt, når man spiser. Jeg laver også computerarbejde ved spisebordet, så den har også hjulpet mig meget, når jeg skulle skrive på computeren. Man kan godt blive træt i ryggen og maven af at sidde på den for længe, men det er helt naturligt, fordi kroppen ikke er vant til at bruge de muskler, man bruger, når man sidder på en siddebold.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Jeg synes, funktionaliteten er god. Jeg ved der er mange, som glemmer at rette ryggen op, eller generelt har en forkert kropsholdning. Det hjælper bolden én med at huske. Selvfølgelig kan man også sidde forkert på bolden og runde i ryggen. Specielt fordi det er svært at finde ud af at puste den nok op. Når man synes, den er pustet helt op, så skal den nok lige have en halv gang mere oven i. Jeg er helt vild med de ben, som bolden har. De gør, at man kan have den stående fremme som en stol, uden at den triller væk og ligger i vejen hele tiden.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Jeg er helt vild glad for at have haft mulighed for at teste denne siddebold. Det har været super fedt at kunne sidde på den ved spisebordet og hoppe lidt, når det blev for kedeligt at sidde stille. Siddebolden er aktiv, og øger derfor blodcirkulationen. Desuden bruger man sin muskulatur, når man sidder på den, hvilket til sammen mindsker risikoen for rygproblemer i fremtiden. Og hvem vil ikke gerne have en ryg uden problemer?
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Man får, hvad man betaler for. Det gælder vidst sådan ret generelt for alt, hvad man kan købe. Bolden virker robust og har en tyk ”hud”, så man er ikke bange for, den springer når man sidder på den – eller hopper på den for den sags skyld. Jeg har en meget billig pilatesbold til sammenligning, og siddebolden holder bedre på luften, og bevarer dermed sin hårdhed. Det er en fordel, når man bruger den i sin hverdag, at man ikke skal til at puste den op en gang om ugen.
 • Pris: 5 ud af 5
  Jeg synes, prisen er fair og matcher de priser, man finder andre steder på siddebolde og pilatesbolde i samme kvalitet. Som jeg også nævnte tidligere, så får man, hvad man betaler for. Og hvis man skal bruge omkring 400 kr på at redde sin rygs fremtid og sørge for ikke at få ondt i ryggen, når man bliver gammel, så vil jeg mene, de penge er rimelig godt givet ud!

Caroline fra Babymama

Jeg har benyttet mig af min siddebold som træning for mine rygsmerter og som stol. Da man bruger siddebolden som alternativ til en stol, hjælper den dig med at holde dig oprejst. Så sidder man ikke og falder sammen. Det kan man have en tendens til på en normal stol. Den støtter til at holde ryggen rank, og derfor er det den perfekte stol. Ydermere er det også et hit til de små som legeredskab. Køb den og brug den – siddebolden er GENIAL!

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Du kan benytte bolden på MANGE forskellige måder. Den kan bruges til leg, træningsøvelser og så kan den også bruges som en stol. Funktionerne er mange. Specielt hvis man vælger at bruge bolden som genstand for sin træning. Man kan spare turen i fitnesscenteret. Og det gode ved bolden i sin træning er, at man samtidig, mens man træner på den og med den, skal koncentrere sig om at holde balancen. Derved øger man sværhedsgrade,  når man træner, og får mere ud af det.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  For mig er bolden ikke det mest nødvendige. Den var ikke noget, der skulle være blandt de tre vigtigste ting, jeg skulle have med på en øde ø. Jeg tror til børn og voksne, der kan have rygproblemer eller svært ved at sidde stille, der ville den være genial, da man er nødsaget til at holde balancen. Det samme med rygproblemer. Man falder ikke så nemt sammen på siddebolden, som man kan have tendens til, når man sidder på en almindelig stol.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Kvaliteten af bolden er helt i top. Jeg modtog bolden for lidt over en måned siden, og den har på ingen måde vist tegn på luftmangel. Det er virkelig god kvalitet. Den virker ikke nem at springe eller lignende. Bolden står på ben, og de ben er ikke nogle, der falder sammen, når man sætter sig på bolden. Bolden er stabil og helt klart i god kvalitet.
 • Pris: 2 ud af 5
  Denne siddebold fra Sit Solution er en af de dyrere på markedet. Der er gymnastikbolde, der koster helt ned til 58 kroner. Så der er Sitsolution med sine 425 kroner langt dyrere end andre steder. Men man skal altså huske på, at det her er en bold af MEGET god kvalitet. Derfor er jeg af den opfattelse, at man hellere bør investere i noget, der holder, end noget der går i stykker. Selvom det er en højere pris.
Caroline på sin siddebold