Børnesiddebolde der aktiverer børnene, mens de sidder

Siddebolden kan sagtens bruges aktivt selvom man passivt ser tv

I sidste uge anmeldte Momsterne voksensiddebolden Sit Solution fra Siddebold. Den var mødrene svært begejstrede for, og fandt alverdens muligheder ved dem. I denne uge er det så blevet momsterungernes tur. De har fået lov at bounce, lege og naturligvis sidde på børnesiddebolde fra Siddebold. Mødrene har observeret ungernes motoriske udfoldelser og hver især skrivet en anmeldelse af den ergonomiske siddebold.

Med i testen var følgende tre bloggere: 

1. blogger // Sara fra Mama Palbom

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg kan lige så godt sige det, som det er, det hele endte i en mindre slås kamp, da vi modtog siddeboldene herhjemme. For da Ofelia på 4 og Konrad på knap 3 en søndag morgen kom ind i stuen til deres nye fælles børnesiddebold, kunne der ikke blive enighed om, hvem der skulle have lov til at bruge den. Jeg var faktisk lidt overrasket over deres reaktion. At denne lille og helt igennem neutrale grå bold kunne få deres glæde til at blive så stor. Vi fandt en løsning og bolden gik på tur. Hvilket den altså stadig i dag gør. Bolden kommer som et mindre samle-selv-projekt. Bare rolig, det er mor-venligt, og kræver bare lidt ben-kræfter. Når bolden kommer, skal den pumpes op. Her medfølger pumpen dog ikke, så husk at bestille sådan en med. Det er vigtigt, at bolden bliver pumpet stramt op. Så stramt, at man sidder oven på den, og ikke synker ned i den som en gammel lænestol.

 • Funktionalitet 5 ud af 5
  Bolden har mange funktioner den kan  ikke kun bruges som en stol, men er et motorisk redskab. Bolden er med til at styrke barnets balance, særligt vores halv klodsede Ofelia kan nyde godt af at få trænet sin balance og her er bolden perfekt. Den er også perfekt til børn med krudt i måsen, og den udfordring har vi her hjemme med Konrad, men da han kom op for at sidde på siddebolden fik han en helt anden ro. Han kunne sidde længe og spise sin morgenmad ved sofabordet uden at lige skulle det ene og det andet, nej her var der små spjæt i benene men ro i ham og maden blev spist uden forstyrrelser. Begge unger nød at bruge bolden som stol, hvor de begge sad i en god ret stilling. Men også at hoppe med den, eller ligge roligt på den med maven for at se fjersyn.
 • Nødvendighed 4 ud af 5
  Børne siddebolden er det redskab som vi ikke viste vi manglede. Men som er blevet en nødvendighed i vores hjem nu. Bolden styrker de udfordringer som ungerne her hjemme har, den giver dem f.eks. ro til at fokusere når vi har krea tid. Men er også med til at skabe gode lege stunder, som når der lige skal gang i den indre pyjamas helt, og der skal laves super seje tricks såsom løb på bolden, selvfølgelig med farmandens hjælp.
 • Kvalitet 4 ud af 5
  Waou!! I indlægssedlen står der at bolden er testet op til  400 kg. Dog tror jeg ikke lige jeg vil kaste min mama krop på den, den kan helt sikkert godt holde til det, men tanken om at min plus size mor krop skal sidde på den lille 42 cm bold kan jeg simpelthen ikke få til at hænge sammen i mit hoved. Bolden føles robust, og det beviser den i den grad også sådan som ungerne her hjemme har kastet, hoppet, endda løbet på den. Bolden skal pumpes helt perfekt op for at få det optimale ud af den, og det forklare de meget fint i indlægssedlen som er med i pakken.
 • Pris 4 ud af 5
  Her kan jeg altså ikke skrue helt op på en femmer, da jeg syntes det er ærgerligt at pumpen ikke er med i når man køber en bold. Ud fra boldens fantastiske kvalitet er jeg positivt overrasket over at siddebolden kun koster 240 kroner. Nettet er fuld af trænings bolde, i alverdens farver og størrelser. Men det har ikke været til at finde nogen steder som sælger samme størrelse som denne, ofte er de en del større og kan derfor ikke bruges til mindre børn. De få steder hvor det lykkes at finde bolden i ca. 42 cm. beskriver de kun at deres bold er god kvalitet men ikke noget specifikt som hos siddebold.dk

2. blogger // Natascha fra Natascha Ellen

Da vi første gang pumpede siddebolden op, var den et KÆMPE hit fra første sekund. Begge mine børn på 5 og 2 år overfaldt bolden med det samme. De kom med det samme op at skændes over, hvem der skulle bruge den først. Så de to første dage måtte vi simpelthen gøre det sådan, at de havde den i 5-10 min af gangen og så skulle vi bytte. Simpelthen for at undgå konflikter. Så bolden er helt klart godkendt herhjemme. Nu har vi haft den i et par dage, og der er faldet mere ro over det. De er stadig vildt glade for den og bruger den flere gange om dagen. Både til at sidde på som stol men også til at kravle på, hoppe på og de finder hele tiden på nye måder og metoder at bruge den, så de udfordrer deres balanceevne bedst muligt.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Der er en god funktion i bolden, i det den udfordrer børn i flere aldersgrupper motorisk og styrker deres balanceevne. Den indbyder til leg og giver fantasien frit løb. Dette ser jeg, ved at have observeret at mine børn hele tiden finder på nye måder at lege med bolden, både hver for sig og sammen. Bolden er også funktionel, hvis ens børn ikke kan sidde stille, samtidig med at den udfordrer dem motorisk.
 • Nødvendighed: 5 ud af 5
  Jeg havde ALDRIG overvejet at købe sådan en siddebold til mine børn. Men efter at have fået muligheden for at teste denne bold, ville jeg aldrig kunne undvære den igen. Den er så god både som stol til urolige børn, men også som balancelegetøj. Kan slet ikke se nu, at vi har undværet den. Især når min store pige skal tegne eller lave perler, bruger hun den meget som stol. Den gør, at hun i længere perioder kan sidde stille og fokusere på det, hun har gang i. Min dreng på 2 år bruger den til at ligge henover og holde balancen på den. Hver dag kan jeg se på deres leg, at den udvikles hele tiden og bolden bruges på nye og kreative metoder.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Bolden er virkelig stabil. Jeg har selv siddet på den, og den holdt helt fint til mig. Jeg er sikker på, det er en bold, der kan holde i mange år endnu. Jeg er positiv overrasket over, hvor holdbar den virker. Jeg vil helt klart anbefale bolden til andre, da jeg på meget kort tid, er blevet meget glad for den. Pumpen som hører til, er jeg ret overrasket over, hvor god den er, og at den også bruges til andre ting end kun lige siddebolden. Kvaliteten er LANGT bedre end forventet.
 • Pris: 3 ud af 5
  Jeg synes generelt, at det er et dyrt produkt. Og jeg ville ikke selv betale så mange penge for en bold til børnene. For det er mange penge ud fra noget, man ikke kender til og derved ikke ved, om er en succes. Men nu efter at have afprøvet den, ville jeg helt klart betale det, den kostede. For prisen er rimelig, når man kigger på, hvad andre siddebolden i samme størrelse og kvalitet koster, og hvor meget vi har kunnet bruge den.

3. blogger // Viktoria fra Viktoria Gudrun

En lille afslapning

Min søn Jónathan har været så heldig, at få lov til at teste den ergonomiske børnebold fra Siddebold. Min lille ballademager forstår ikke helt, hvordan han skal sidde på den, så det har været skide sjovt at se ham prøve. Stakkels dreng bliver udsat for at skulle balancere på en bold. Det blev hurtigt til en leg, som også er fint – for så kan Jónathan virkelig lære bolden og kende. Han synes, det er hyggeligt at sidde på den og trille på den med numsen, mens han får en smoothie. Vi fik sådan et fint hæfte med alle mulige ergonomiske øvelser og what the fuck not. Som om jeg nogensinde kan få Jónathan til at lave nogen af dem, men jeg har da hygget mig med selv at prøve dem. Og så har jeg fået lidt inspiration til, hvordan jeg selv skal sidde.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Ikke nok med, at du får en siddebold, så får du også et helt ark med forskellige siddepositioner. Du kan læse dig frem til hvilke stillinger, der er gode og hvordan du skal sidde på bolden. Det er lidt ligesom at se en træningsvideo. Og du kan sikkert også finde sådan nogle online, der passer til siddebolden. Man bliver helt bidt af at sidde på den (ja, jeg bruger den mere, end Jónathan gør).
 • Nødvendighed: 2 ud af 5
  Det er bestemt ikke en nødvendighed hjemme hos os – LIGE NU. Men jeg kan forestille mig, at når min lille krudtugle bliver ældre, kunne denne ergonomiske bold komme til at arbejde lidt. Den er som sagt ikke nødvendig i vores hjem, men jeg kan snildt forestille mig, at der er mange der kunne have gavn af ergonomiske siddebolde – de fås også til voksne! Det handler måske også om, at jeg skal vænne Jónathan til at sidde på bolden i stedet for sofaen, når han fx ser tegnefilm. Så kan det være at bolden bliver brugt mere.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Der er virkelig ikke noget at sætte en finger på, når det kommer til kvaliteten. Bolden er af lækkert materiale, farven er pæn og pumpen er god. Desuden dufter bolden af marcipan #bonusinfo og det er jo altid et godt tegn.
 • Pris: 3 ud af 5
  349,- for en bold er mange penge, synes jeg. Især når man lige nu har en tumling, der bruger den som legetøj og hoppebold. Men jo ældre han bliver, jo mere kan han bruge den.

Den samlede vurdering af Siddebold er 16 ud af 20

 • Funktionalitet: 4,6
 • Nødvendighed: 3,6
 • Kvalitet: 4,3
 • Pris: 3,3