En FOOD FEEDER og andet grej der hjælper med babymad

Momsterungerne har endnu engang været på arbejde. Yes, vi er ret glade for børnearbejde på Momster. Til gengæld er børn de ærligste, det er nemlig ret tydeligt, hvis de ikke er fans. Denne gang skulle de teste et udvalg af produkter fra webshoppen CEPELO Kids, der leverer en masse forskellige praktiske produkter til børnefamilier – med fokus på innovative produkter. Det primære fokus i netop denne test var produkter, der benyttes til mad- og spisetid. Hvad de skønne babyer syntes om det, de testede, kan du se med lige her, da mødrene dokumenterede hele forløbet.

MED I TESTEN VAR FØLGENDE TRE MØDRE:

1. mor // Josefine fra Josesofine

Hvad gør man, når ens lille baby går fra at være den søde, nuttede og smilende baby til pludselig at være en skrigende, trøstesløs og ulykkelig, tandgroende baby, som ikke synes, bidelegetøj lige er sagen? Hos os er løsningen fundet! Vi har smidt små agurkestykker i fryseren, så de er klar til brug, når gummerne gør ondt. Men, bliver hun ikke kvalt i dem, tænker du måske? Det er slet ikke tilfældet! Frk. Flødekind har nemlig fået nyt baby-gear fra CEPELO Kids i form af en Food Feeder fra mærket Kidsme, hvor de små frosne agurker puttes i, og food feederen kan bruges kontrolleret af baby. Den er nu næsten fast inventar hos den lille dame. Vi har modtaget superfint baby-mad gear fra CEPELO Kids og eksperimenterer stadig med gode grøntsager og frugter til bla Food Feederen.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Kidsme Food Feeder er en lille fin ”beholder” til fast føde. Den har et tud formet som et suttehoved, hvori der er huller, så maden kan komme ud igennem den. Når Frk. Flødekind tygger/suger i tuden, så får hun maden ud af den, lidt ad gangen. Food feederen er rigtig god til babyer fra 4 mdr. alderen, så de i sikkerhed kan prøve nye smage og teksturer. Frk. Flødekind er 9 mdr, og food feederen fungerer godt som ”snack”, mens hendes mad lige skal gøres færdigt. Eller som køleelement til de ømme gummer. Vi skifter mellem forskellige grøntsager og frugter, alt efter om Frk. Flødekind er sulten, eller trænger til lidt kølende til mundtøjet. Vi har testet både Kidsme Food Feeder Plus og Kidsme Food Feeder set, hvor der er to holdere og 3 silikonetude i forskellige størrelser med, samt tilhørende låg. På den måde kan man justere tudstørrelsen alt efter babys alder og efter hvad der skal i den. Jeg har nemlig erfaret, at det kan være en god idé, at maden der kommer deri, ligger lidt i ”spænd”, så det ikke skubbes op i modsatte ende, når barnet tygger på tuden. Det gjorde det nemlig nogle gange for os, når vi brugte en stor tud, men efter at justere til en mindre tud, fik hun altså spist mere af maden. Der medfølger desuden også en lille ”suttesnor” i Food feeder set, så food feederen ikke kan falde alt for langt væk. Smart, når man ikke har hænderne fri til at samle op 100 gange indenfor 2 min., hvis baby selv får lov at sidde med den. Hele food feederen kan gå i opvaskemaskinen, så den er meget nem at rengøre. Og den fylder heller ikke så meget, så den er også nem at opbevare, når den ikke bruges.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Vi er blevet helt utrolig glade for Kidsme Food Feeder og vil helt klart anbefale dem til andre med små børn. Det er en super smart måde at introducere nye smage på, uden at der er kvælningsrisiko eller meget svineri. Desuden har de været uundværlige i vores hjem, siden vi modtog dem, da Frk. Flødekind er meget glad for dem, når hendes kommende bisser driller og gør ondt.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Jeg synes, kvaliteten af Kidsme Food feeder er god. Den virker robust og Frk. Flødekind har nemt ved at holde i den pga de t0 praktiske håndtag. Selve tuden er lavet i kraftig silikone og den kan holde til de små nye bisser. Som vejledningen skriver, så bør silikonetuden udskiftes ca. hver 30. dag for at sikre sikkerheden og hygiejnen. Det er nok passende ifht. de mange timer hun når at bruge den, og der vil helt sikkert komme spor af slid med tiden.
 • Pris: 4 ud af 5
  Kidsme Food feeder Plus (1 stk.) koster 99,95 kr. på CEPELO Kids webshop og Kidsme Food feeder Set (2 holdere + 3 tud + suttesnor) koster 179,95 kr. Jeg synes, priserne er fair, og vil helt sikkert anbefale sættet, fordi man får forskellige størrelser tud med og den lille suttesnor. Jeg har også været inde og lure på nye silikonetuder til Food feederen og de koster 99 kr. for 2 stk. Det er til at betale og herhjemme er sådan et sæt ekstra tude nu kommet på Frk. Flødekinds ønskeliste til jul.

2. mor // Maja fra Tre Gange Lykke

Kiah og jeg modtog en kæmpe kasse med en god sjat produkter af mærket Kidsme fra webshoppen CEPELO Kids. Lige fra en 2-pack med universale sugekopper til tre pakker med forskellige foodfeedere. Jeg vidste ikke rigtigt, hvor jeg skulle starte eller slutte, så satte min lid til foodfeeder-startpakken. Trods forkølelse og mellemøresbetændelse, har min yngste datter deltaget ivrigt og aktivt som hovedtester. Og på rekord tid, har den fået en stor rolle i hendes introduktion af alskens madvarer.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Kidsme Food Feeder er et super smart spiseredskab til småbørns begyndende udforskning af fødevarer. Den fikse silikonesut fås i adskillelige størrelser og former med forskellige aldersanbefalinger, og introducerer barnet for nye madvarer uden risikoen for, at få maden galt i halsen. Den udgøres af tre dele, som let kan samles, skilles og rengøres. Frugt og grøntsager kan fyldes i foodfeederen, som er designet specifikt efter at gøre det så ergonomisk og let som muligt for barnet at holde om selv. Det er hurtigt og simpelt at gå til, både for forælderne og baby. Oveni hatten, kan den også bruges som smertelindrende bidering med frosne madvarer deri.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Det kan vel diskuteres om, hvorvidt foodfeederen er en decideret nødvendighed. Men der hersker ingen tvivl om, at den gør madovergangen uendelig meget nemmere. Samtidig er det også en god motorisk øvelse for barnet at skulle navigere silikonetuden på egen hånd. Silikonetuden er ikke blot mere hygiejnisk end det før sete net, men skaber også en genkendelighed for barnet, idet den minder om en sut. Vores yngste barn er meget forsigtig. Hun er interesseret men dog meget kritisk overfor nye smagsoplevelser. Vi har haft stor succes med at forene det velkendte, silikonen, og det nye, maden, med hjælp fra foodfeederen. Heraf synes vi, at foodfeederen har været et rigtigt effektivt supplement, som vi faktisk ville have svært ved at være foruden i dag. Alligevel vil jeg ikke give fem ud af fem på området, da vi har undværet produktet uden savn med vores to ældre børn.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Food feederen lever op til, hvad den lover. Der er kælet for designet, silikonen er slidstærk, og den tåler både opvaskemaskine og sterilisering. Jeg kan ikke sætte en finger på en eneste negativ ting ved selve food feederen, der uden tvivl er af høj kvalitet. Hvis jeg skal påtale noget på kvaliteten, må det dog være suttekæden, der kan fastsættes på foodfeederen, da den føles lidt tyndbenet. Materialemæssigt virker den mest af alt som en billig løsning, om end den lever op til dens funktion. Men det er en lille ting, som ikke havde en betydning for brugen af foodfeederen i sig selv, så derfor vil jeg ikke lade det påvirke min score på feltet.
 • Pris: 5 ud af 5
  Prislejet for alle produkter fra Kidsme er generelt i den lave ende. 179,95 kroner for et startsæt, bestående af to foodfeedere, tre silikonesutter i forskellige størrelser samt en suttekæde, synes jeg, er en favorabel pris. På mange måder er meget af Kidsmes sortiment, deriblandt foodfeederen, en luksus i hverdagen, som er værd at overveje at prioritere. Selvom man kun bruger mange af deres produkter i en kort overgang, skal man netop heller ikke betale en formue for dem.

3. mor // Henriette fra Tanker Fra En Mor

Milo på 8 måneder, har været så heldig at få lov til at teste produkter fra CEPELO Kids, hvor der bla fulgte en super lækker Food Feeder med. Milo har været helt vild med at spise af sin nye Food Feeder, især fordi han selv har kunnet sidde med sin mad. Det har givet meget, at han selv har kunnet spise, og det har givet ham en anderledes oplevelse af at spise. Der er virkelig blevet kørt en masse grød ned, og vi er meget overraskede over hvor arrig han kan blive, hvis vi har taget produkterne fra ham. Derudover kom maden ikke udover det hele, når han har skullet spise, hvilket også har været et kæmpe plus. Jeg ville faktisk ønske at vi havde købt den noget før, for det har virkelig sat skub i hans mad, i forhold til fast føde. Derudover har han nemt kunne smage vores andres mad, uden at vi har været bange for at han skulle blive kvalt.

 • Funktionalitet 5 ud af 5
  Foodfeederen fra CEPELO Kids fungerer således, at barnet selv kan holde i dens små håndtag, hvor der så foroven sidder en super blød silikonedut/suttehoved, med huller i, hvor maden så bliver suget ud. Den kan åbnes og lukkes, super nemt, og den holder maden tæt, så der ikke glider saft ud fra siderne. Dette gør også, at baby bliver lidt mindre fedtet. Det har fungeret godt for Milo, og jeg er sikker på, at det bløde suttehoved virkelig har gavnet. Derudover er den let at gøre ren, da den kan skilles ad totalt. Der følger også en suttekæde med, som fungerer som på en sut, og det er virkelig smart, da man ikke hele tiden behøver at samle Foodfeederen op fra gulvet af, da den jo hænger fast i tøjet.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Der er ingen tvivl om at vi har været virkelig glade for den, og at vi nok burde have anskaffet os den lidt før, i forbindelse med at introducere Milo for nye smage. De fleste børn vil gerne kunne sidde med maden selv, mærke, føle og dufte hvad det er de tager i munden. Selvom Milo ikke har kunne mærke maden fuldstændig, med Food Feederen, så har det altså virkelig hjulpet, at kunne få noget fast føde i ham, da vi i forvejen startede ret sent med grød. Så han er altså virkelig fan af den! Man kan godt leve uden Food Feederen, men det gør det virkelig nemmere . Og jeg vil sige, at nu hvor jeg har den, kan jeg virkelig godt se, at jeg har manglet den.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Kvaliteten hos Food Feederen er rigtig god, gummidutten er genial, og jeg var virkelig overrasket over, hvor blød den var. Derudover holder Milo super godt på dens håndtag, og fandt rigtig hurtig ud af, hvordan han skulle håndtere den, og generelt hvordan den fungerede. Derudover er den rigtig nem at gøre ren, da den kan skilles ad fuldstændig, desværre har vi dog erfaret, at efter en omgang lasagne, bliver dutten lidt misfarvet. MEN! En ting jeg har bidt mærke i, og som jeg virkelig synes har været vigtigt ved foodfeederen, er at silikonedutten er 100% BPA fri. Og hvis man ikke lige ved hvad det er, så er det et et stof som kan være både hormon- og kræftfremkaldende, og som ofte er blevet fundet i plastik. Og det vil vi jo ikke byde vores børn.
 • Pris: 4 ud af 5
  Prisen på en Food Feeder er 89,95 kr., medmindre man køber et Food Feeder set, som indeholder to feedere, samt forskellige størrelser suttehoveder, for 179 kr. Og egentlig synes jeg ikke, at det er så galt, ud fra kvaliteten. Pris og kvalitet plejer jo at hænge rimelig godt sammen. Jeg har kigget lidt på nettet efter en Food Feeder, for at vurdere prisen, og jeg vil sige, at de som jeg har fundet billigere, slet ikke ser ligeså gode ud kvalitetsmæssigt. De mangler suttekæde, og er ikke BPA-fri, eller også reklamerer de bare ikke med det. Men på de Food Feeders, som er identiske med den fra CEPELO Kids, er prisen stort set ens. Derudover er der vildt mange forskellige former for frugter, og smage generelt, som kunne være geniale at putte i, og introducere baby for. CEPELO Kids anbefaler at bruge den fra 4-måneders alderen. Selvom det er forskelligt fra barn til barn, hvornår man begynder at smage på maden, så er Milo helt tosset med den nu. Og han er altså 8 måneder. Så helt spild af penge ville den ikke være, og lige foreløbigt går jeg ikke ud fra, at vi stopper med at bruge nogle af vores produkter derfra.

Vurderingen af CEPELO Kids’ food-udvalg:

 • Funktionalitet: 15 ud af 15
 • Nødvendighed: 12 ud af 15
 • Kvalitet: 14 ud af 15
 • Pris: 13 ud af 15

Den samlede karakter er: 54 ud af 60.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar