Hvad gemmer der sig i Kreakassen?

Aksel venter spændt på at finde ud af, hvad Kreakassen gemmer på.

Ønsker du mere kreativitet i hverdagen? Så skal du læse med nu. Momsterne og deres kreative unger har testet konceptet Kreakassen med ungerne. De skulle ud fra kassens forskellige materialer skabe deres eget krea-projekt – og det kan der hurtigt gå flere timer med. Læs anmeldelsen af Kreakassen lige her.

MED I TESTEN VAR FØLGENDE TRE MØDRE:

Mor 1 // Christina fra Mig og Morskabet

Aksel er godt i gang med at bygge med Kreakassen.

Jeg tror, at alle forældre kender til de tanker, man kan gøre sig om den forestående eftermiddag eller weekend, tanken om at lige om snart – så skal familien rigtig hygge sig – sammen. Nogen gør det med et brætspil, andre en god film, personligt hygger jeg mig bedst, når jeg fordyber mig kreativt, mens jeg skaber noget og gerne sammen med nogen. Derfor var jeg svært begejstret, da min familie og jeg fik muligheden for at teste Kreakassen.dk af. Mest af alt, fordi jeg håbede på, at Kreakassen.dk kunne være ventil for noget af det, jeg gik og savnede i min kontakt med mine to store drenge, et savn, som er kommet samtidigt med lillebror.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Kreakassen kommer med alt fra et sindssygt pædagogisk inspirationsark, som virkelig formår at inspirere end kreativitet, sammen med den materialesamling, der skal og kan anvendes. Alt dette er pakket i en kasse – heraf Kreakasse, som sende direkte til døren. Det er dælme smart!

Mine drenge var helt opslugte af overraskelseselementet, der er i at åbne en kasse, hvor man ikke kender indholdet og dertil inspirationsarkets opbygning. Den pædagogiske formidling i arket, som fungerede som en dråbe, der skabte ringe i vandet – kreative ringe, blev grundlag for nogle rigtig gode timer, hvor vi gik undrende til værks og drøftede flere aspekter, alt sammen ud fra inspirationsarket og kassens tema.

Nødvendighed: 5 ud af 5

For min familie og jeg er nødvendigheden ved at være kreative sammen 5 ud af 5. Vi blomstrer, skaber gode stunder og udvikler forskellige kompetencer, når vi er kreative.. sammen. Spørgsmålet er så, om vi kunne være dette uden selve kreakassen.dk?

Jeg synes simpelthen, at kassens indhold, inspirationsarket og materialesammensætningen er så gennemarbejdet, og derigennem får Kreakassen.dk sin nødvendighed og dets bedømmelse heraf.

Kvalitet: 5 ud af 5

Idet drengene åbnede kassen, kom der de hyggeligste ting og materialer frem, som jeg ikke lige selv ville have tænkt kunne anvendes til skabelsen af en robot. Derudover er der mere end rigeligt i kassen, således at man kan videreudvikle grundidéen og tænke den videre på andre hverdagsgenstande som et køkkenrullerør, en mælkekarton osv.

Pris: 4 ud af 5

Prisen for en kreakasse pr. måned er 249 kr. Der kan justeres på kassens indhold, alt efter antallet af børn osv. Jeg synes hele aspektet, i at nogen har udarbejdet et koncept, udvalgt materialer til idearket skaber et rigtig godt produkt der er smart, let og ligetil. Så medmindre man selv har tiden, lysten og overskuddet, så er kreakassen et godt alternativ til, hvis man selv skulle udtænke og indkøbe til krea stunderne.

Mor 2 // Nanna fra Superprinsessen

Der skabes spændende og kreative projekter.

Jeg havde fortalt børnene, at der var en spændende pakke på vej, så glæden var stor, da vi endelig kunne hente den i pakkeshoppen. Vi kørte hjem, hvor kassen blev åbnet med det samme. Der lå to hobbypakker i kassen plus et sæt ret lækre farver. 

Caroline på 7 år gik straks igang med første projekt – at bygge en robot. Vi læste beskrivelsen, og derefter gik hun selv igang med tegning, byggekonstruktioner og limpistol. 

Da Laura på 10 kom hjem gik hun igang med pakke nr. 2 – en collage. Da jeg har lavet en del scrapbooking til deres bøger, var jeg hurtigt lige så optaget af projektet som hende. Vi fulgte ikke helt vejledningen, men legede med især de nye farver, og der kom nogle ret så fede collager ud af det. Vi valgte at udskrive billeder af Laura til projektet, men det kunne også have været klip fra reklamer eller ugeblade. 

Vi har hygget rigtig meget med materialerne i Kreakassen og har stadig materialer liggende til flere timers hygge og leg. Vi har prøvet flere forskellige DIY løsninger, men det her er klart en af favoritterne. Vi er enige om, at det er sjovt at modtage materialer og idéer uden en færdig opskrift. De fortæller om deres tanker og ideer, men kommer ikke med løsningen, hvilket passer rigtig godt til os. 

Funktionalitet: 5 ud af 5

Kreakassen er for alle forældre. Her behøver du ikke være super kreativ. Kassen er fyldt op med lækre materialer og et fint brev, der fortæller hvordan du kan (ikke skal) gribe projektet an. Børnene begyndte straks at tænke kreativt, det gør børn jo, når de får lov, og der kom meget mere ud af materialerne, end jeg først turde tro. 

Nødvendighed: 5 ud af 5

Jeg synes, det er nødvendigt med kreative pusterum i den travle dagligdag. Hjemme hos os kobler vi fra med små sysler, og jeg har, så længe jeg kan huske, altid haft gang i et eller andet kreativt, også som barn. Mine børn har det på samme måde og finder stor glæde i at være kreative. Så udover at vi stresser af og kommer ned i tempo, så nyder vi også at lave noget sammen. Derfor synes jeg, at kreative kasser til børn er nødvendige i en hverdag, som ofte fyldes af for meget skærmtid, så jeg vælger at give 5, selvom man sagtens kan overleve uden.

Kvalitet: 5 ud af 5

Materialerne i kassen er super lækre. Vi fik bl.a. de lækreste træstykker til vores robotter, og så er der de vildt fede farver, jeg nævnte tidligere. Farverne er fra Staedtler og i nogle vildt fede farver. Kassen indeholder ingen basisting som lim, saks osv., og derfor vil der hver måned være nye produkter i kassen, hvilket gør den spændende at lukke op.

Pris: 4 ud af 5

Kreakassen koster fra 249,- pr. måned (inkl. levering), hvilket jeg synes er en ok pris kvaliteten taget i betragtning. Kreative materialer kan være dyre, og jeg synes, at mængden af materialer var rigtig fin sammenlignet med prisen. 

Mor 3 // Betina fra Med Glimmer Tak

En dybt koncentreret Mathias, der bygger på sit projekt fra Kreakassen.

Jeg kan godt se ideen i, at abonnere på de kreative kasser. Mine børn elsker at være kreative – jeg orker på (hånden på hjertet) ikke at finde på, hvad de skal lave. Og ofte vil de gerne have et projekt at starte med, før resten bare kører af sig selv. Det syntes jeg, at Kreakassen er vældig god til at løse for mig.

Funktionalitet: 5 ud af 5

Bare det at åbne kassen – skaber et magisk øjeblik for mine børn. Min søn på knapt 5 år er for lille til at læse instruktionen, så her må jeg lige hjælpe til. Min datter på 9 ½ år, går dog lige til sagen – og piktogrammerne i beskrivelsen hjælper hende hurtigt til at forstå, hvad der skal gøres, uden at hun egentlig behøver at læse det hele. Lige dét er ret vigtigt, da jeg jo helst må hjælpe hende, så lidt som muligt – for ”hun kan jo selv”. Det er enkelt, men udfordrende og det virker.

Nødvendighed: 3 ud af 5

Man kan jo diskutere meget om nødvendigheden – men jeg tænker at denne kreative kasse, i lige så høj grad, er nødvendig for mine børn, for at de bedre kan komme i gang med at udvikle og bruge deres fantasi, og deres trang til at skabe noget, som en måltidskasse ville være for mig! Uden sådan en, ville vi få risengrød 5 gange om ugen! Og jeg tænker, at det er lidt på samme måde med Kreakassen. For den får os til at bevæge os videre fra modellervoks og perlepladeproduktioner og ud i noget lidt mere avanceret. Og det nyder børnene helt bestemt.

Kvalitet: 5 ud af 5

Det er nogle virkelig lækre materialer, og det er noget jeg sætter stor pris på. Jeg ved, hvad det vil sige at sidde med materialer, som ikke virker optimalt. Det er hverken inspirerende eller nogen fornøjelse, og som mor vil jeg langt hellere have nogle slutprodukter fremme, som er lavet af noget lækkert. Så det er helt sikkert et plus for Kreakassen, at produkterne er af god kvalitet.

Pris: 3 ud af 5

Prisen er god nok, men måske lige i den høje ende, hvis alle skal kunne være med. Fordi det er et løbende abonnement, er det alligevel en udgift i en børnefamilies budget at prioritere 249-299 kr. om måneden på krea-sager. Jeg må desværre også indrømme, at jeg syntes, at to opgaver er lige lovlig lidt – men jeg har naturligvis forståelse for, at pris og kvalitet skal hænge sammen. Måske er jeg også lidt ”skadet” af, at jeg tidligere abonnerede på Kreakassen, men dengang var der 4 projekter i hver kasse. Det skal dog nævnes, at 4 projekter VAR meget og endda langt mere, end vi kunne nå at lave dengang. Men jeg kunne godt ønske mig, at der var 2 idéforslag til hvert projekt. Det ville nok give mig følelsen af, at kassen havde lidt mere i sig. Men alt i alt – et fedt koncept og en god idé – jeg er fan, helt sikkert.

Kreakassen og de vildt fede farver fra Staedtler.

Vurderingen af Kreakassen:

  • Funktionalitet: 15 ud af 15
  • Nødvendighed: 13 ud af 15
  • Kvalitet: 15 ud af 15
  • Pris: 11 ud af 15

Den samlede karakter er: 54 ud af 60

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar