Pictoboards BIMO-tavle hjælper dig med at få styr på ungernes aktiviteter

Det innovative danske brand Pictoboards har udviklet billed-og motivationstavlen BIMO, som er en magnetisk opslagstavle til børnefamilier, der ønsker mere overblik, struktur, tid og glæde i hverdagen. Momsterbloggerne og deres unger har testet BIMO-tavlen, som skulle hjælpe dem med at tydeliggøre børnenes rutiner i løbet af dagen.

Med i testen var følgende tre bloggerfamilier:

Blogger 1 // Signe fra En Mors Liv

Marie med sin nye Bimo-tavle fra Pictoboard

Vi modtog en BIMO-tavle med tilhørende udstyr. Det er grundlæggende en white board med et skema, der illustrerer dagens program inddelt i morgen, middag og aften. Med en pictogram-tavle kan dagens aktiviteter vises på en meget håndgribelig og børnevenlig måde, så det bliver let for barnet at overskue, hvad der skal ske i løbet af dagen.

 • Funktionalitet: 3 ud af 5
  Ideen bag tavlen er rigtig god. Det giver rigtig god mening her hos os, hvor hverdagen tit er hektisk, både for Johans skyld, men i særdeleshed også for Maries. Tavlens design er lækkert, den er lige knap 60×40 cm og har en enkel fyrretræsramme på 8 mm. På tavlen er fortrykt et skema med mørkeblå, der giver en fin æstetisk sammenhæng med de magneter, der følger med. Tavlen får ikke mere end 3 point her hos os, fordi jeg mangler flere magneter i pakken. Der er fx. kun én magnet med toilet på, og hvis tavlen skal fungere fuldstændig stringent, skal der kunne sidde ”toiletbesøg” både morgen og aften. Der mangler også en ”være i skole”, selvom der både er en ”cykle i skole” og ”lave lektier”. Generelt set, var der flere af magneterne, der med fordel kunne være flere af. Vi har brugt tavlen til Marie, fordi den ikke er konkret nok til Johan. Der mangler en mulighed for selv at ”lave” specifikke magneter (fx sygehusbesøg, medicingivning mm.). Flere af billederne er ”tvetydige” eller svære at regne ud, og det kan måske gå an i en almindelig børnefamilie, men skal tavlen bruges her hos os eller til f.eks. børn med autisme, skal billederne være meget mere konkrete.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Lige denne specifikke BIMO-tavle scorer kun 3 i nødvendighed. For at score højere, skulle flere af kriterierne nævnt ovenfor være opfyldt.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  BIMO-tavlen scorer lidt højere på kvaliteten, fordi den er pæn at se på, i modsætning til den store white board tavle, vi normalt bruger. Vi kommer ikke til at kunne bruge den ligeså specifikt, som vi bruger den anden, men den kan bruges som en fin husketavle til Marie, fx på dage, hvor hun har 30 minutter alene hjemme efter skole.
 • Pris: 2 ud af 5
  Den BIMO-tavle vi har testet, er en stor startpakke, til 799 kr. Det synes jeg er dyrt, set i forhold til, at der ikke er magneter nok og at magneterne ikke er specifikke nok. Man kan dog tilkøbe ekstra magneter for 15 kr pr. stk.

Blogger 2 // Rikke fra A Little bit of Bihl

Egentlig er vi velsignede med en dreng, der faktisk har ret godt styr på egne rutiner og er virkelig selvhjulpen. Men, derfor synes jeg alligevel, det kunne være spændende at teste en startpakke BIMO tavle. Går det nu så godt som jeg selv tror, kan det blive bedre og kunne det blive sjovere at klare dagens gøremål? Til tavlen fik 32 magnetmærker med billeder af diverse gøremål og rutiner. Alle billedmagneter blev grundigt inspiceret af Louies kyndige børneøjne. Der var ingen tvivl om, hvad de forskellige billeder symboliserede, så vi gik straks i gang med at tilrettelægge dagen. Tavlen er virkelig nemt at gå til. Den er især til dig, der er ved at blive skaldet, fordi du er ved at rive hårene ud af hovedet, når du igen skal prøve at få junior i tøjet, mens han/hun bare løber nøgen rundt og synger, igen skal forklare, at der altså skal vaskes hænder HVER gang man har været på toilettet, at Karius og Baktus også besøger tænderne, selvom man ikke har spist slik og man ikke taber armene af at bære sin egen tallerken ud fra bordet. Er du træt af ”neeeeeeej, jeg gider ikke tage tøj på i dag/hvorfor skal jeg aaaaaaaltid børste tænder/jeg vil ikke i seng nu, når der er Ramasjaaaaaaang” episoder og de, der måske er værre? Så skal du helt sikkert prøve en tavle fra Pictoboards!

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Konceptet fungerer upåklageligt. Som skrevet, er vi ret heldige med Louie herhjemme. Han er virkelig selvhjulpen og det er sjældent, at vi bøvler med ham, når der skal laves/klares noget herhjemme. Men men, han er også en dreng på snart 6 år, der sagtens kan krydse armene og stille sig på tværs. Og her er tavlen et fantastisk redskab! Der bliver lynhurtigt skabt et overblik og kedelige rutiner kan vendes til leg. Vi sad sammen hver aften og valgte de forskellige mærkater ud, der passede til de forskellige gøremål og planer vi havde dagen efter. Det var super hyggeligt og gav nogle gode snakke, mens vi sad og gjorde tavlen klar. Så samtidig med, at vi sad og fik et godt overblik og var med til at tydeliggøre, hvad der skulle ske, fik vi også lidt ekstra kvalitetstid sammen – Win Win! Louie var vild med konceptet fra starten og da jeg spurgte ind til hans oplevelse af tavlen, kom det prompte: ”Den er faktisk ret nem, når man skal sætte mærkerne på og tegne stjerner”. Og der blev virkelig gået til stålet, når der skulle udfyldes stjerner. Med tungen halvt ude af munden, blev der tegnet meget koncentreret, så der ikke blev tegnet (for meget) uden for stregerne. Jeg savnede dog flere mærkater med pligter. Der var et par enkelte, såsom at rydde op, dække bord og passe kæledyr, men jeg savnede nogle flere. Og det har intet med børnearbejde at gøre, men en ”gå ud med skralderen”, ”rede seng” eller lignende, havde været fantastisk. Især så man kan tilpasse pligterne i takt med, at junior bliver større og derved bruge tavlen i endnu længere tid.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Jeg er vild med tavlen og dét, den kan gøre, men det er ikke et behov for os, da Louie godt kunne klare de forskellige rutiner, før vi testede tavlen. Jeg må dog sige, at det er blevet sjovere for både ham og os, da jeg elsker at se ham udfylde stjerner og finde mærkater frem. Og så glæder jeg mig til at teste den, når han skal starte i skole til sommer. Her vil tavlen måske gøre større nytte, da der vil komme en del nye ting på plakaten, når man bliver skoledreng. Til gengæld kan jeg se et kæmpe potentiale, når det gælder børn, der virkelig kæmper en kamp og forældre, der har brug for at hjælpe børnene med at vinde slaget. Det overblik og den tryghed, tavlen kan skabe, kan være en kæmpe hjælp for mange familier.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Tavlen er fin med en tynd træramme omkring og vil passe fint ind i de fleste hjem. Det må jo gerne se lidt pænt ud, selvom det er praktisk, ik?Der fulgte små beslag med, der kan bruges til at hænge den på væggen. Dette blev dog ikke afprøvet, da den står i en reol, hvor Louie blot kan tage den frem, når han lyster. Billedmagneterne virker robuste selvom de er bøjelige. De hænger godt fast i tavlen, dog uden at skulle lirkes af med skruetrækkere efterfølgende. Personligt kunne jeg godt have tænkt mig, at streger, stjerner og cirkler var sorte, i stedet for blå. Overhovedet ikke et kæmpe problem, I know! Men jeg synes tavlen ville syne flottere, hvis det var sort – Især når der er så mange skønne farver på mærkaterne. For de er virkelig fine, de mærkater! Skønne farver og de fineste illustrationer. Tavlen får desværre hurtigt nogle mærker ”i lakken” efter tuschen, synes jeg. Louie havde tegnet en cirkel rundt om en stjerne og den kan man se aftryk efter, selvom jeg fjernede tuschstregen hurtigt efter. Om det er Louie, der virkelig har haft de store muller på, om tuschen er for hård eller om pladen er for skrøbelig, ved jeg desværre ikke. Tavlen er nem at rengøre, blot bomuldsklud uden rengøringsmidler.
 • Pris: 4 ud af 5
  Jeg synes, tavlen er i den dyre ende af skalaen, når man tænker på det behov, vi har haft for den. Men hvis man har behovet for den store hjælp, som tavlen kan give, er det gode penge givet ud, synes jeg. Du kan købe en hel plain tavle til en billigere penge. Men så skal du selv tegne og skrive, viske ud og skrive igen, tegne nye stjerner og cirkler, viske dem ud hver gang man har nået de 10 stjerner og 9 cirkler osv osv. Med en af pakkeløsningerne fra Pictoboards, kan du bruge din, i sikkert forvejen, sparsomme tid på andet end at tegne og skrive en masse og bare gå i gang med at få overblik og ro i hverdagen. Så der ville jeg selv have brugt de ekstra penge, for at få en samlet løsning.

Blogger 3 // Cecilie fra Gingermom

Vi har testet “Bimo stor startpakke” til både dreng og pige i lidt over en uge nu. Vi er vilde med ideen, og tavlerne er toplækre i kvaliteten. Det har klart gjort hverdagen lettere at komme igennem, og det er dejlig overskueligt for børnene, hvad der forventes af dem. Konceptet er “åbent”, hvilket giver mulighed for at man selv kan bruge tavlen, så den passer til egen familie. Man kan tolke på billederne, og “belønne” med stjerner, røde magneter, lommepenge etc. efter eget ønske og behov. Jeg tænker at det ville være fedt, hvis man kunne udvide tavlerne med andre “magnetsæt”, altså hvis Pictoboards havde flere forskellige pakker man kunne tilkøbe med andre slags gøremål. På den måde kunne større børn også inddrages, fx med huslige pligter i hjemmet såsom støvsugning, vasketøj, opvaskemaskine, gå ud med skrald etc. – bare en ide.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Overordnet er både børnene og vi forældre positivt overraskede over kvalitet og koncept. Børnene har haft glæde af systemet, og der er dagligt gået konkurrence i at nå så mange stjerner som muligt. Tavlen er robust, magneterne er super gode i kvaliteten, de sidder godt fast så de ikke falder ned. De runde, røde magneter er dog lidt svære at få fat i, især for børnefingre. Børnene skal se på dagens gøremål, og optjene stjerner ved at udføre gøremålene, som er valgt til at sidde på tavlen. Børnene har været med til at bestemme gøremål, og vi snakker hver aften om dagen, der er gået. Har de fået gjort de ting der står på tavlen? Hvis ja, kan de få lov at farve stjerner. Vi har valgt at bruge de røde, runde magneter til at markere, hvilke gøremål, der giver stjerner, da vi ellers synes det var lidt uoverskueligt for vores børn. Den gule tush der følger med bliver hurtigt “brugt”, og den er svær at se på den hvide tavle, da den er neonagtig – måske en mørkere gul farve kunne være bedre? Vi har hængt tavlerne op med de små søm der fulgte med, vi kunne godt have ønsket os nogle små skruer, da søm ikke holder til det vilde. De færreste kan også sætte op med søm.
 • Nødvendighed: 3 ud af 5
  Tavlen fra Pictoboard gør det klart sjovere og nemmere at komme igennem hverdagen. Måske jeg ville mene, at tavlen er endnu mere nødvendig til lidt mindre børn, hvor det visuelle især også er en bonus.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Selve tavlen og magneterne er i god, robust kvalitet. Desværre er tuschen, der følger med fra Staedtler, svær at se. Og jeg følte, den hurtigt blev “brugt”, som om der ikke kommer nok farve ud af den. Så det kunne godt optimeres. Ellers er resten af produktet ganske lækkert og godt.
 • Pris: 3 ud af 5
  Jeg synes, tavlen er til den dyre side, da det som udgangspunkt er børnefamilier, der skal være målgruppen. Og ofte skal man have flere, da man køber én ud fra køn. Dog er den lækker i kvaliteten sammenlignet med andre på markedet. Denne er en reel tavle, og ikke kun én stor magnet, som andre mærker, der kun kan hænges op på fx køleskab. Jeg tror dog, at flere ville hoppe med på denne tavle, hvis prisen blev justeret ned.

Samlet vurdering af Pictoboards BIMO-tavle

 • Funktionalitet: 11 ud af 15 
 • Nødvendighed: 9 ud af 15 
 • Kvalitet: 12 ud af 15 
 • Pris: 9 ud af 15

Den samlede karakter: 41 ud af 60


TESTPRODUKTET

Produktnavn: BIMO-tavle.
Firma: Pictoboards.
Beskrivelse: Med en BIMO tavle kan du på en sjov og legende måde fastholde dit barns engagement for at gentage rutiner, lave pligter eller øve social adfærd.
Pris: 799 kr for en stor startpakke
Webshop: Kan købes lige her