Optimér dit postevand med en smart og innovativ filterkande

Processed with VSCO with a5 preset

Med filterkanden fra BWT kan du fjerne kalk og usunde stoffer fra drikkevandet og samtidig tilføje magnesium, så vandet smager som kildevand købt på flaske. Momsterbloggerne og deres unger har testet den innovative BWT-kande.

Med i testen var følgende tre bloggerfamilier:

Blogger 1 // Karina fra Mortotten

Den nye filterkande fra BWT filtrerer kalken væk fra drikkevandet.

Jeg har været så heldig at få lov til at teste den nye filterkande fra BWT. Jeg har aldrig været god til at drikke vand, både på grund af den ikke tilstedeværende smag, men også fordi andre læskedrikke har trukket mere i mig. Filterkanden fra BWT har gjort det spændende og sjovt at “lave” sit eget vand, både for mig og især også for drengene, som heller ikke får særlig meget vand dagligt grundet mors dårlige vaner. Vi føler, at vi har fundet lysten og ikke mindst smagen for vand igen. Vand er jo vigtigt for pokker, og noget vi alle både har brug for. Nu har vi altid lækkert mineralvand på køl, da filterkanden tilføjer mineralet magnesium til vandet, som optimerer både smag og aroma, som man faktisk godt kan smage forskel på. Efter en lille blindtest herhjemme blev vi alle enige om, at vandet smager meget bedre efter en tur i filterkanden.

Funktionalitet: 4 ud af 5
Den virker optimalt og beskytter samtidig vores el-kedel mod kalk, når jeg koger vandet fra filterkanden. Det sparer mig en masse problemer med afkalkning. Vandet hælder man direkte fra vandhanen gennem den lille låge i låget. Vandet kommet igennem magnesiumfilteret, og er klar til at drikke lige efter.

Nødvendighed: 3 ud af 5
Det kan diskuteres om kanden er nødvendig, men den er en kæmpe luksus at have. Nu drikker hele min familie mere vand til måltiderne, da det kun er den og en liter mælk der kommer på bordet i stedet for andre læskedrikke. Børnene efterspørger ikke andet end vand fra kanden, og det er fremskridt. 

Kvalitet: 5 ud af 5
Kanden er i lækre materialer som virker. Den er lækker at røre ved og nem at holde fast på, når man hælder. Den bliver ikke grim efter en tur i opvaskeren, og den er nem at åbne og lukke.

Pris: 5 ud af 5
Jeg blev overrasket over prisen, da den er billigere, end hvad jeg havde forventet. Jeg har endda fået min arbejdsplads til at investere i en kande, da jeg ikke bryder mig om at drikke vand direkte fra hanen. Jeg vil til hver en tid anbefale den til andre.

Blogger 2 // Nina fra Nina Neerdal

Min familie og jeg har testet filterkanden fra BWT i cirka en måned. Hvis du er lige så blank på området, som jeg var, så kan jeg fortælle dig, at det er en ganske almindelig vandkande, som nemt er i stand til at filtrere kalk fra vandet og samtidig tilføre magnesium. Sidstnævnte giver vandet en bedre smag – 75 procent af os får faktisk ikke dækket vores daglige magnesiumbehov – noget, der kan påvirke vores hjerte-kar-system og mentale sundhed. Jeg var spændt på at afprøve produktet, da jeg inden da ikke kendte til BWT og var nysgerrig på, hvor stor forskel produktet kunne gøre i min hverdag.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Jeg giver topkarakter, fordi kanden er super nem at samle og meget intuitiv at bruge. Der er et filter inkluderet, som nemt kan udskiftes, når det er tid, hvilket anbefales efter 100 opfyldninger eller fire uger. Som kunde slipper du for at tælle, da du på låget kan holde øje med antallet af opfyldninger. Jeg er særligt vild med, at kanden er så stor, som den er (2,7 liter).

Nødvendighed: 2 ud af 5
Når det kommer til nødvendighed, kan jeg ikke give topkarakter. Det er lækkert med den forbedrede smag, man får af at filtrere vandet – det smager ligesom naturligt mineralvand – men det er ikke nok til, at jeg ikke vil kunne undvære det i min hverdag. Det trækker dog klart op, at afkalket vand afhjælper den rengøring, der er forbundet med eksempelvis kaffemaskine og elkedel. Jeg tror bare ikke, at jeg afkalker hyppigt nok til, at jeg finder kanden nødvendig.

Kvalitet: 5 ud af 5
Jeg kan ikke sætte en eneste finger på produktet, så jeg giver kvaliteten topkarakter. Det er et stort plus, at delene kan komme i opvaskemaskinen (på nær låget), og at kanden passer i døråbningen i køleskabet. Hvis man ønsker filtreret vand i sin hverdag, så er det en super nem og simpel måde at gøre det på.

Pris: 5 ud af 5
Selve kanden koster 250 kroner og kalkfiltrene koster 162 kroner for tre stykker. Her er der til et forbrug på cirka tre måneder. Jeg har intet grundlag at sammenligne produktet med, men umiddelbart synes jeg, at det lyder som en fin pris. Den almene forbruger vil i hvert fald sagtens kunne finansiere produktet uden at blive ruineret, og når først man har kanden, er det en lille ekstraudgift månedligt at skulle betale cirka en 50’er for filteret. Det er ikke prisen, der trækker ned for mit vedkommende, og det tror jeg, det vil være for de færreste.

Blogger 3 // Thea fra Mit liv med Liv

Vi har i en måneds tid testet den smarte filterkande fra BWT herhjemme. Den fjerner blandt andet kalk, bly og klor fra postevandet. Den tilføjer også det vigtige mineral magnesium, og så kommer vandet – i min optik – også til at smage bedre. Da vi fik den, kunne jeg læse mig frem til, at hver filter kan filtrere 120 liter vand. Firmaet bag kanden anbefaler dog, at man skifter filteret efter fire uger – også selvom det ikke er brugt op. Selvom jeg havde en ide om, at kanden og de medfølgende drikkedunke skulle hjælpe mig til at huske at drikke mere vand, så havde jeg svært ved at se, hvordan vi skulle kunne drikke 120 liter vand på under fire uger. Men problemet løste sig helt af sig selv. For det giver rigtig god mening også at bruge vandet fra filterkanden i blandt andet kaffemaskine og el-kedel. Inden jeg tog kanden i brug, afkalkede jeg begge. Her en måned efter er der stadig ikke skyggen af kalkaflejringer i nogle af dem. Og både min kæreste og jeg oplever, at kaffen smager bedre og af mere.

Funktionalitet: 4 ud af 5
Filterkanden fra BWT er nem at samle og bruge. Første gang filteret tages i brug, skal det ligge i blød i fem minutter. Herefter kan du fylde den op og bruge løs af det bløde, velsmagende vand. Det er så nemt, at min kæreste også har indvilliget i at bruge den, når han laver kaffe og koger vand. Man behøver ikke engang at tage låget af for at fylde den. En lille smart anordning midt på låget åbner selv, når vandstrålen rammer den. Det er også smart, at man kan følge med på det lille display på låget så man ved, hvornår filteret skal skiftes. Min eneste anke i forhold til kanden er, at den er tung. Eller det vil sige, at selve kanden er faktisk ikke er særlig tung. Men den rummer over to liter, når den er fuld, og det kan godt blive tungt at jonglere rundt med. Det betyder også, at Liv på knap to år ikke selv kan hælde vand op. Hun har forsøgt. Den ene gang var den helt fuld, og vi var ikke lige i nærheden. Katastrofe. Syntes forældrene. Liv var anderledes glad for vand ud over det hele…

Nødvendighed: 3 ud af 5
Selvom man sagtens kan leve uden en filterkande, så synes jeg, at den er rar at have. Jeg har længe ønsket mig et blødgøringsanlæg, men vi har ikke plads til et. Filterkanden løser nogle af de udfordringer, der er ved at bo i et område med meget kalkholdigt vand. Den laver blødt og lækkert drikkevand til os, men det filtrerede vand skåner også vores husholdningsapparater. Derfor har den fået sin faste plads på køkkenbordet sammen med kaffemaskinen. Der er den også synlig og tilgængelig, og det har rent faktisk betydet, at jeg får drukket mere vand, end jeg plejer. Det bløde og stuetempererede vand er også lettere at drikke og lægger sig ikke tungt i maven. Jeg er glad for kanden, men drømmer stadig om et blødgøringsanlæg (dem har BWT også) så min vaskemaskine, opvaskemaskine og brusekabine også kan drage fordel af kalkfrit vand.

Kvalitet: 5 ud af 5
Kanden kan det den skal. Det er især tydeligt på vores kaffemaskine og elkedel. Der er stadig ikke skyggen af kalkaflejringer i dem og kaffen smager bedre. Kanden virker til at være af god kvalitet. Den har kraftige plastikdele der passer ordentligt sammen. Og så kan den (pånær låget) komme i opvaskemaskinen. Det er vi store fans af herhjemme.
De små detaljer, som anordningen der selv åbner, når man fylder kanden, displayet der viser hvor meget filterkapacitet der er tilbage, og klappen der selv åbner og lukker når man hælder vand op, gør, at kanden fremstår rigtig lækker. Håndtaget ligger godt i hånden, hvilket især er rart, når kanden er fuld.

Pris: 3 ud af 5
Kanden koster 250 kroner, når man køber den direkte fra webshoppen hos BWT. Jeg har fundet den både billigere og dyrere i diverse andre webshops.
Tre filtre koster 162 kroner hos BWT, men kan også findes billigere.
Umiddelbart lyder det jo dyrt, hvis man sammenligner med, hvad det koster, hvis man tager sig et glas postevand. Men denne lille sammenligning sætter alligevel tingene lidt i perspektiv: Et filter koster 54 kroner. Det kan filtrere cirka 120 liter, hvilket giver en literpris på 45 øre. Til sammenligning koster en billig flaske kildevand 10 kroner, hvilket svarer til en literpris på 20 kroner. Det er immervæk noget af en forskel. Tænk på alt det plastik, som vi også sparer vores planet for. Bruger man, som vi gør, også det filtrerede vand i blandt andet kaffemaskinen, så slipper man også for at skulle afkalke denne. Desuden forlænger man levetiden og sparer på strømmen.


Samlet vurdering af BWT Magnesium Mineralizer filterkande:

  • Funktionalitet: 13 ud af 15
  • Nødvendighed: 8 ud af 15
  • Kvalitet: 15 ud af 15
  • Pris: 13 ud af 15

Den samlede karakter: 49 ud af 60


TESTPRODUKTET

Produktnavn: BWT Magnesium Mineralizer filterkande
Firma: BWT
Beskrivelse: Med BWTs filterkande er det muligt at få smagfuldt og sundt vand. Filterkanden indeholder et udskifteligt filter, der tilføjer magnesium til vandet samtidig med, at både kalk samt stoffer som bly, klor og kobber bliver filteret fra.
Pris: 250 kroner
Webshop: Kan købes her