SVENSK FERIE 1: Astrid Lindgrens Verden er en park fyldt med fortællinger

Foto: Michala, Bastabum.dk

Er du parat til en park, hvor magien og historierne er overalt, så skal du besøge Astrid Lindgrens verden. Både hvis du er til Pippi, Emil eller Karlsson. De er der alle, og de er mere levende end nogensinde. Læs influencenes anmeldelse af aktiviteterne, maden og historierne samt få gode tips til parken.

I slutningen af maj inviterede Momster 10 bloggerfamilier til det sydsvenske for at at opleve nabolandets muligheder for ferie til småbørnsfamilier. Du kan læse hele indlægget lige her.

Tre af dem interviewede vi til et indlæg om Vimmerby, som er lige her. Og i næste uge kan du læse andet indlæg om svensk ferie, hvor vi interviewer tre andre familier om feriestedet Västervik, der ligger blot en times kørsel fra Vimmerby.

I anmeldelsen møder du følgende tre mødre:

Mor 1 // Michala fra Bastabum

Hvis man kender til Astrid Lindgrens univers, kan man ikke undgå at blive meget begejstret for Astrid Lindgrens Verden, det er en magisk park! At gå rundt og opleve de forskellige områder og se de små forestillinger gjorde, at man følte man var med. Alt er så fint bygget og yderst velholdt. Eneste skuffelse for min datter var, at Bulderby-området ikke var større. Det fylder ellers meget hos hende, da vi netop nu læser om alle børnene på Syd, Nord og Mellemgården. Men ikke noget der fyldte mere end få minutter, det var en rigtig god oplevelse for os begge.

Michalas datter, Molly My, studerer kortet for at finde næste spændende sted i parken, som skal udforskes. Foto: Michala, Bastabum.dk

Funktionalitet: 5 ud af 5
Vi var en hel dag i parken og dannede hurtigt et overblik med kortet over parken, og så hentede vi appen for at se hvilke af de forskellige forestillinger, vi skulle se hvornår. Selvfølgelig valgte vi den med “Pippi der flytter ind” og “Emil der får hovedet i suppeskålen”. Selvom forestillingen foregik på svensk, var det intet problem at følge med, og sangene ligger jo på rygraden. At komme ind i Pippis hus og se pandekagerne i loftet og de forskellige værelser var magisk, lige som det bare var sjovt at gå rundt og se områderne, klatre i træerne osv.

Nødvendighed: 5 ud af 5 
Hvis man skal på ferie eller weekend, er det for mig meget hyggeligere at det er et tema som er genkendeligt, og noget vi kan tale om både før og efter, ligesom vi har læst historierne op til. Intet af det er jo nødvendigt, men anbefales, ja bestemt. Og så er det jo bestemt mere bæredygtigt at tage toget (eller bilen) til Sverige, frem for at flyve sydpå!

Kvalitet: 5 ud af 5 
Parken er pæn og ren og alt er velholdt og i bedste svenske stil. Man får lyst til at flytte på de kanter, smuk natur og indbydende arkitektur med alle de røde træhuse. At der både er mulighed for forestillinger, legepladser og områder til afslapning er dejligt, hvis man planlægger en hel dag med familien og måske børn med forskellige behov, ligesom der jo er noget for enhver smag alt efter hvilket univers, man mest er til.

Pris: 5 ud af 5
Priserne for indgang er helt fair, og alt er jo gratis når man først er kommet ind. Maden var fin og til rimelige priser, specielt med den lave svenske krone (dog ret lang køer til restauranterne). Der er mulighed for at købe en masse ting i de forskellige butikker, igen fair priser, men måske mere svært her at sige nej til børnene.

Mor 2 // Johanne fra Nutidensmor

Med sin idylliske og søde klassiske svenske stil skiller Astrid Lindgrens verden sig ud fra andre oplevelsesparker, og det er uden tvivl noget, som børnene også kan mærke. Hele Astrid Lindgren universet taler i lige så høj grad til den voksne generation som til børnene, da det er vores barndom, så det bidrager til en sjov oplevelse for alle aldre.

Alle er velkomne til at få et billede sammen med sin yndlingskarakter, og her er Johannes datter, Augusta, sammen med selveste Pippi Langstrømpe! Foto: Johanne, Nutidensmor.dk

Funktionalitet: 5 ud af 5
Parken er et super gennemført koncept! Faciliteterne er gode, der er både trækvogne og organiseret parkering af klapvogne. De forskellige shows med bla Pippi Lanstrømpe og Emil fra Lønneberg kørte bare, og selvom parken var på sit max med mange mennesker, så var der stadig plads til at min datter Augusta kunne snige sig ned og få en god plads. Derudover er det et plus, at man ikke skal stå i kø til aktiviteterne, men blot kan bevæge sig rundt i parken som man vil uden unødvendig ventetid. Børnemenuerne var gode, det var rigtig rart, at der ikke kun blev serveret pommes fritter og nuggets, men ‘rigtige’ svenske retter i børneformat. Der er en app til Astrid Lindgrens verden som også var et stort plus, da det gjorde det dejlig nemt at finde rundt i parken og få et overblik over aktiviteterne.

Nødvendighed: 5 ud af 5
Det er både et underholdende sted, som byder på mange sjove oplevelser, men der er også et historisk element i det. Selve parken inspirer børn og voksne til at komme længere ind i Astrid Lindgrens litterære univers, og man går hjem med nogle gode fortællinger. Et besøg i Astrid Lindgrens verden burde være en del af litteraturkanonen, da det er vigtigt at bibeholde de gode historier og pointer fra Astrid Lindgrens værker.

Kvalitet: 5 ud af 5
Jeg bemærkede, at der ikke var skrald der lå og flød i parken, maden i parkens restauranter var ganske fin og dejligt at der også var salatbuffet. Med hensyn til showsene så var lyden god, fedt at det hele var live og så var det dygtige skuespillere, som var søde bagefter og klar på en snak, leg og et billede med børnene. De var så gode, at jeg næsten ville ønske de gik rundt i parken hele dagen, så man kunne møde dem der.

Pris: 4 ud af 5
Prisen er fair, og det er jo det, det koster, når man besøger en familiepark med masser børneaktiviteter og underholdning. Det er fedt at må tage madpakker med, det kan gøre turen lidt mere budgetvenlig.

Mor 3 // May fra Sydhavnsmor

Astrid Lindgrens verden er super charmerende og meget svensk! Der er en dejlig varm stemning og alt er rent, pænt og ordentligt. Jeg troede faktisk, at selve parken ville være mere som en forlystelsespark med rutchebaner, pariserhjul og karuseller, og det er det jo slet ikke. Ikke desto mindre kunne jeg rigtig godt lide parken, og blev meget positivt overrasket over, at det ikke var det sædvanlige forlystelsesræs – og så var børnene vilde med det!

Ida som hejses op i flagstangen af sin frække bror, Emil. Foto: May, Sydhavnsmor.dk

Funktionalitet: 4 ud af 5
Der var fede shows med mange af Astrid Lindgrens populære karakterer, og vi kunne sagtens have brugt flere dage der. Vi nåede faktisk kun at se en bid af de mange shows med Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg, som var underholdende, så det ville vi gerne have set mere af. Efter de forskellige shows kunne man komme ind i kulisserne, som var flot bygget op. Der var rigtig mange børn og voksne, som var vilde efter at komme op i Pippis Villa Villekulla efter showet, så der blev det en lille smule kaotisk.

Nødvendighed: 3 ud af 3
Det er jo som sådan ikke strengt nødvendigt med en tur i Astrid Lindgrens verden, men det har været verdens hyggeligste tur, og familie-weekendture er bare gode for hele familien.

Kvalitet: 4 ud af 4
Alle de shows vi så, var rigtig gode, og ikke til at sætte en finger på! Skuespillerne var gode, kulisserne var flotte og børnene elskede det. Én ting som kunne have opløftet hele oplevelsen omkring Pippi-showet var, hvis der havde været en rigtig hest med. Så ville det have føltes 100% ægte over hele linjen.

Pris: 4 ud af 5
Det er en helt okay pris, men det er uden tvivl noget, man vil spare op til som familie. Det koster jo også mange penge at gå i Tivoli en hel dag, men her er forskellen bare, at alt er betalt, når først man er kommet ind i parken.

Pippi, Tommy og Annika i fuld aktion. Foto: May, Sydhavnsmor.dk

Samlet vurdering af Astrid Lindgrens Verden

Funktionalitet: 14 ud af 15

Nødvendighed: 13 ud af 15

Kvalitet: 14 ud af 15

Pris: 13 ud af 15

Den samlede karakter: 54 ud af 60


Oplevelsesparken Astrid Lindgrens Verden

Navn: Astrid Lindgrens Verden
Beliggenhed: Vimmerby, Sverige
Beskrivelse: Astrid Lindgrens Verden er mange verdener samlet på et sted. Her møder du velkendte steder som Rosendalen, Mattisskoven og Junibakken, Villa Villekulla, Karlssons tag og Katholt. Alle er steder, som kan genkendes fra Astrid Lindgrens fortællinger. I disse levende miljøer spilles der hver dag 50 forskellige forestillinger med scener, som er hentet fra bøgerne. Det, som gør teatrene så specielle, er, at tilskuere kommer meget tæt på begivenhederne, og undertiden endda havner midt i dem.
Pris: Priserne varierer alt efter om det er lav- eller højsæson. Se prisoversigten her.
WebAstrid Lindgrens Verden

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar