Smartbakes kager tager fusen på vores testpersoner

Janes datter var klar på at hjælpe sin mor med at bage og pynte.

Da vores testpersoner skulle teste det smarte koncept fra Smartbake, var de temmelig skeptiske over for det. For hvor godt kan kage smage, når det er købedej? Og er det så nemt, som Smartbake selv påstår. Vi fik ti influencere til at bage og smage og skrive om deres erfaringer på deres sociale medier. Tre af dem har yderligere skrevet en anmeldelse til Momster Test som du får lige her.

Mor 1// Michelle fra Michelle Herum

Michelle og hendes hjemmepyntede chokoladekage

Da jeg fik at vide, jeg skulle teste chokoladekage var min første tanke, at det blev da meget spændende, men mine forventninger var ikke skyhøje – for ærlig talt, sådan nogle færdigprodukter måler sig jo ikke med hjemmelavet. Men jeg blev klogere, for den var faktisk som hjemmebag – bare ude alt besværet. Tænk, nu kan jeg bage en kage, mens jeg hygger med min familie. Tanken om jeg ikke skal stå og bruge tid i køkkenet væk fra dem, gør produktet endnu mere fantastisk.

Tænk, nu kan jeg bage en kage, imens jeg hygger med min familie.

Michelle Herum

Jeg er over the moon over det her, og seriøst, hvem vil ikke vælge en “næsten” hjemmelavet kage fremfor en tør købekage? Jeg ville i hvertfald til enhver tid. 

Funktionalitet: 5 ud af 5 
Formig er det genialt, da jeg HADER at bage. Jeg duer ikke til at følge en opskrift. Jeg synes, det er død kedeligt – ikke at forglemme svineriet der kommer og den endeløse opvask. Jeg elsker til gengæld at dekorere kager. Med Smartbake-konceptet er der minimal opvask, og jeg har ikke mel ud over det hele, som jeg “plejer”.

Nødvendighed: 4 ud af 5 
Jeg elsker at spise og have hjemmebag med. Der er bare noget hyggeligt over det at få hjemmebag. Jeg vil for eksempel langt hellere have hjemmebag med til mødregruppe end en købekage. 

Kvalitet: 5 ud af 5
Detkan jo ikke blive nemmere. Dejen er super nem at arbejde med og er helt som, hvis jeg selv havde lavet den i konsistens og smag. Jeg havde inviteret min familie på pinsekage, som jeg kalder det. De vidste godt, jeg havde lavet kagen ud af noget “købe halløj”, men alle blev overrasket over, at den smagte som lækker hjemmebag. Alle var også enige om, at det bestemt var noget, de vil benytte sig af i fremtiden.

Pris: 5 ud af 5
Prisen er helt rigtig. Når man bager fra bunden, køber man sindsygt mange ingredienser, hvilket hurtigt løber op. 20 kroner for en chokoladekage er billigt og det vil jeg til enhver tid købe fremfor selv at købe alle elementerne ind til dejen. 

Mor 2 // Jane fra World of Jane

MUMS!! Saftig chokoladekage

Jeg har i rigtig mange år sagt, at jeg ville ønske, at jeg var typen, der gad at bage! Jeg kan bare ikke finde ud af det, derfor har jeg holdt mig fra det for ikke at ødelægge endnu en kage med mine ikke-eksisterende kundskaber. Nu har jeg fundet en vej til kagernes verden. For med chokoladekagedejen fra Smartbake lykkes det mig at bage og servere en chokoladekage, som min familie gider at spise. Og jeg river ikke håret af mig selv, for nu kommer der en kage ud af ovnen, der både ser ud og smager, som den skal.

Funktionalitet: 5 ud af 5 
Dejen er allerede lavet og kommer i en form, som du tager låget af og putter i ovnen. Det kan ikke være nemmere. Vi har både prøvet at putte nødder og bær i kagen, det kan man sagtens. Du kan pynte den med alt muligt. Jeg kom glasur på og engang bliver det smørcreme, når der kommer én forbi og hjælper med det. Kagen smager vildt godt, også bare i sig selv. For mig er der en befrielse at slippe for at lave dejen, da jeg altid er i tvivl om, den har rette konsistens. Her er den færdig og klar til at blive bagt. Det vil betyde mulighed for flere hjemmebagte kager i vores hus. 

Nødvendighed5 ud af 5
Jeg har blandt andet en mødregruppe, hvor kage er obligatorisk. I de sidste tre år har jeg altid købt en kage ved bageren, fordi jeg simpelthen ikke har gidet at prøve selv og blive skuffet. Nu bager jeg selv og pynter kagen lidt forskelligt. Og så er det også bare rart at kunne have en lun kage klar til svigerfamilien eller andre gæster. Sally (red. Janes datter) er tit med til at bestemme pynten, sommetider bliver det ikke det kønneste, men det vigtigste er, at vi gør det sammen. 

Kvalitet: 5 ud af 5
Man er vel altid lidt kritisk overfor de der bag-selv kagedeje. Derfor har jeg med vilje ikke fortalt, at det er den slags kage, når den bliver serveret. Overraskelsen er ret stor, når jeg afslører det, for smagen lever helt op til en lækker chokoladekage. 

Pris: 5 ud af 5
Dejen koster 20 kroner i Netto, og jeg synes,, det er en ganske fin pris for en kage der er så nem at lave, og som smager godt. Den kan holde sig i nogle dage i køleskabet, inden den bages. Den kan også fryses i op til fire uger, og den mister ikke smag på den bekostning. 

Mor 3 // Malene fra Åndehuller

Vi ELSKER at bage. Mad er i det hele taget et kæmpe samlingspunkt i familien, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ofte går stærkt. Med en bageklar-dej på køl, er der ingen undskyldninger. Du kan bage den i sin rå form eller pifte den op, som du har lyst til, og så skal den ellers bare i ovnen. Og pludselig er der tid til at sidde over en kop te og kigge hinanden i øjnene, mens duften af varm chokoladekage breder sig i køkkenet.

Funktionalitet: 4 ud af 5
Man får chokoladekagen i en smart plastikemballage lige til at sætte i ovnen. En lille lækker detaljer er, at mindst 80 procent af emballagen er genbrugsplast, hvilket mit øje straks fangede. Thumbs up for det. Og så er der tænkt over ingredienserne, for det er altså ikke bare en tør pulverkage, du får her – den er utroligt blød og smager helt fantastisk. Og det er altså sagt fra én, der ellers ikke ligefrem jubler over chokoladekage. Den her har jeg LYST til at spise, jeg er helt sulten efter mere – og den smager eminent med valnødder og vaniljeis. Den er super nem at customize med, hvad end du lige har i skabet eller brænder for.

Er overskuddet lille eller evnerne små, er det en helt fantastisk måde at få kage på bordet.

Malene

Den eneste grund til, at den ikke får den sidste stjerne er, at jeg faktisk var i tvivl om, hvorvidt den skulle bages med eller uden plasten (låget). Det stod der ikke noget om, så jeg savnede en lille illustration, der gjorde mig sikker. Den bages ved 180 grader i 30 minutter i formen – jeg gav den lidt mindre, så var den virkelig blød og lækker.

Nødvendighed : 3 ud af 5
Det er en virkelig smart idé. Jeg er især vild med den i situationer, hvor selve bagningen ikke er essentiel – hvor man hellere vil bruge tiden med manden eller børnene (eller bare sætte sig i bunden af skabet og fortære den selv). Du kender det godt, ikke? De der situationer, hvor Superman godt måtte komme ind af døren med en kage, ikke? Det kan du få nu. Er overskuddet lille eller evnerne små, er det en helt fantastisk måde at få kage på bordet. Det er også smart, at børnene egentlig bare selv skal pynte og tilsætte det sidste lir og putte den i ovnen, men i den situation mangler jeg den fælles del af bagningen, så derfor ville jeg aldrig skifte det helt ud med færdigkøbt dej. Når det kommer til børn i køkkenet, i særdeleshed bagning med børnene, så er der jo ikke ligefrem meget bagning over at sætte en bakke i ovnen. Der er enormt meget at lære gennem at måle, veje, samarbejde, røre rundt og ælte. Det er et helvede rengøringsmæssigt, men jeg ville ikke undvære det for noget i verden. I vores moderne samfund snyder vi tit os selv og vores små mennesker for den slags sanseoplevelser i vores mange hurtigløsninger og belejlighedsteknologi. Jeg har fire ivrige hjælpere, der står i kø for at slå æg ud, varme mælk og smør og måle mel op. – og jeg håber, at de vil gøre det samme med deres børn.

Kvalitet: 5 ud af 5
Der er ingen tvivl om, at man har tænkt over, hvad der skulle i den her kage. Den smager fantastisk, er blød og lækker – og det virker upåklageligt at tilføje for eksempel bær eller nødder og pynte den bagefter. Det bliver ikke meget nemmere at få kage på bordet. Jeg kunne måske godt savne, at formen var rund i forhold til udskæring og æstetik.

Pris: 4 ud af 5
Man giver 20 kroner for en bakke med chokoladedej. Det bliver til seks pæne stykker, men er man meget kageglad, skal man bruge to. Vi kunne godt nøjes med én, særligt fordi der virkelig er gods i kagen, når man customizer den. Desuden kan jeg også godt lide, at man ikke bare kan æde sig igennem en helt fad-kage; på den her måde bliver det mere portionsanrettet. Det smager lidt af mådehold, og det er vist de færreste af os, der har lidt skade af. Det er på den måde markant billigere end bageren og stadigvæk billigere, hvis du køber to. Men dyrere hvis du selv bager fra bunden, naturligvis afhængigt af hvordan du handler og forbruger. Jeg kunne godt finde på at købe dem til især de stunder, hvor man IKKE har tid til at stå så lang tid i køkkenet.


Samlet vurdering af Luksus Chokoladekagedej fra Smartbake

Funktionalitet: 14 ud af 15

Nødvendighed: 12 ud af 15

Kvalitet: 15 ud af 15

Pris: 14 ud af 15

Den samlede karakter: 55 ud af 60


Info om testproduktet

Produktnavn: Luksus Chokoladekagedej

Pris: 20 kroner

Købes i: Netto

Virksomhed: Smartbake er en dansk virksomhed, der tilbyder fersk dej leveret lige til døren. Udover denne Luksus Chokoladekagedej, som influencerne har testet og anmeldt, har de også dej til brød. Deres mission er at gøre det nemt samtidig med, at råvarerne er i høj kvalitet. Læs meget mere om Smartbake her.