Leg og bevægelse for alle aldre med yogakort

Drømmer du også om at få ungernes puls ned om eftermiddagen, eller få energien op om morgenen, så skal du læse med her. Momsterne har testet Yoga for børn, så du på en børnevenlig måde kan bringe koncentrationen i top og bevare fokus, selv på de mest kritiske tider af dagen. Momsterne er i hvert fald enig: Oplevelsen af ro og kvalitetstid. Her kan du læse deres grundige og ærlige anmeldelse af børnevenlig yoga.

Yoga har i mange år været en afslappende metode for voksne. Nu kan børnene også være med. Yoga i Skolen har lanceret en kuffert med yogakort til børn, med illustrationer og forklaringer på stillinger. Så kan hele familien være med og tilbringe hyggeligt kvalitetstid sammen, mens der fokuseres på ro og koncentration.

De tre mødre, der var med i testen, er:

1. momstertester // Chili

Funktionalitet 5 ud af 5:
Yogakortene var over al forventning herhjemme. Cornelius har fundet en glæde ved yoga. De er blevet taget frem både planlagt og i spontane øjeblikke. Børnene har flere gange selv taget initiativ til at lave yoga – både sammen og hver for sig.

Nødvendighed: 4 ud af 5
Det har været en kæmpe gave for os at opdage disse kort. Det har været en humør-vender for børnene. Det har skabt en ro og et nyt fællesskab blandt de to kommende yoga-mestre herhjemme.

Kvalitet: 5 ud af 5
Set med børneøjne er det så smart med motiver på den ene side og øvelsen på den anden. Der står forskellige kombinationer for fx“Solhilsen”, hvilket gør, at børnene blev øvet i at forbinde tal og billeder, samt at følge en anvist rækkefølge. For mig, der har lavet meget yoga gennem årene, er det lidt et andet niveau, men jeg har stadig nydt at lave yoga med børnene – og at se øvelserne billedligt som et træ, en skildpadde og andre motiver er faktisk enormt givende.

Pris: 4 ud af 5
Yogakortene koster 249 kr. – det kunne jeg sagtens betale for dem. Og efter at have prøvet dem, vil jeg klart anbefale dem. De har været en “gamechanger” her hjemme. Og jeg kan kun forstille mig, hvordan de kunne gøre andre forældre – og pædagoger, lærere og børn i institutioner og skoler, mindst lige så glade.

2. momstertester // Katrine

Funktionalitet: 5 ud af 5
Jeg synes, yogakortene var fine og nemme at gå til. De kunne bruges til mange forskellige ting. Svend er kun 1 år og 8 måneder, så han blev straks begejstret over alle billederne, farverne og kortene generelt. Vi får øvet dyrenavne og dyrelyde – og vi har endda også snakket lidt om hans dag i vuggestuen; da han så et billede af en ridder, for han klæder sig ud med ridderhjelm hver dag! “VUF!” og “tat” har Svend fået helt styr på, efter vi har brugt kortene, og når jeg eksempelvis siger, “hvor er slangen?”, så kan han også finde den. Bare det, at kigge på billederne og vende og dreje dem er super god underholdning for Svend. Jeg har også brugt kortene selv uden Svend til yoga og vejrtrækningsøvelser, så de er også til yogaglade voksne.

Nødvendighed 3 ud af 5:
Yogakortene er en rigtig god aktivitet efter vuggestuen, når man lige skal lande derhjemme efter en lang dag. I ro og mag kan vi sidde på Svends værelse og kigge på kortene og tale om dyrene og tingene, og de er altså rigtig gode til også at øve ord og genkendelse. Når Svend bliver lidt ældre og vi kan udvide brugen af dem og rent faktisk lave yoga med dem sammen, tror jeg, de vil være en rigtig god fysisk aktivitet.

Kvalitet: 5 ud af 5
Kortene er flotte og gennemarbejdede. De kan ikke bøjes, hvilket gør dem specielt gode til små børnehænder.

Pris: 4 ud af 5
Yogakortene er bestemt pengene værd, og vi kommer til at bruge dem sammen som familie i mange år.

3. momstertester // Amina

Det har virkeligt været en fornøjelse at prøve yogakortene fra Yoga i Skolen. Jeg har intet erfaring haft i yoga før, men har altid ønsket at prøve det. Dog aldrig rigtig fundet tid til det. Som en travl mor er jeg derfor glad for at yogakortene giver mig en mulighed for at inddrage min søn i legen. Kortene har været med til at give os ro og samvær om aftenen inden sengetid. Det har også været med til at ”kickstarte” en god og energi-loaded morgen i weekenderne. Vi har nydt den kvalitetstid det har skabt efter en dag med fart på; både fra arbejde og dagpleje. Det er helt sikkert noget vi fortsætter med fremadrettet.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Yogakortene er nemme at forstå, og fangede min søns opmærksomhed med det samme. På den ene side af kortet er der tegnet et motiv af fx et dyr. På den anden side af kortet er der en beskrivelse af selve yogapositionen. Jeg synes, at det er en fin og lærig måde at bruge dyremotiver og andet sjovt til illustrere yogapositionerne så det bliver sjovt for barnet at være med. Jeg tror også, at det er med til at booste læringsprocessen, og gør det meget nemmere for dem at huske aktionen fremadrettet.

Nødvendighed: 5 ud af 5
Yogakortene betød dejlig kvalitetstid med min søn. Efter en stressende hverdag er det skønt at bruge nogle afslappende timer, hvor man kommer helt ned i gear og slapper af, og hvor man på samme tid laver noget sammen med sine børn. Også selvom det kun bliver til yoga i en halv times tid.

Kvalitet: 5 ud af 5
Yogakortene er af god kvalitet, og de kan klare en masse uden at tage skade. De kan klare både fedtede fingre, og meget leg fra en ivrig og energirig 2-årig dreng.

Pris: 4 ud af 5
Yogakortene koster 249 kroner, og jeg synes, at prisen på kortene matcher deres værdi. Jeg har ikke tidligere haft købt yogakort, men jeg kan se ud fra en hurtig søgning at de fleste ligger i dejt prisleje. Til forskel fra de andre kort er yogakortene fra Yoga i Skolen farverige og illustrative på en kreativ måde, som gør, at de fanger børns interesse med det samme. Det vægter jeg personligt højt, når jeg skal bruge dem til leg og samvær med min søn.


Samlet vurdering af yogakortene fra Yoga i Skolen: 54 ud af 60

Funktionalitet: 15 ud af 15
Nødvendighed: 12 ud af 15
Kvalitet: 15 ud af 15
Pris: 12 ud af 15


Om testproduktet:

Produkt: Yogakort
Brand: Yoga i Skolen
Beskrivelse: Yoga er en anderledes måde at lege på, og du kan bruge kortene til at justere børnenes energiniveau. Kortene er enkle og illustrative, så børnene kan selv lege med dem. Ikke alene ligger kortene op til leg og bevægelse, de ligger også op til en masse kvalitetstid med dit barn.
Pris: En kasse yogakort koster 249 kroner, og de kan købes lige her.

Skriv et svar