Lær ungerne at håndtere svære følelser med Modige Magnus

Vil du også gerne vide, hvordan du kan tale om svære følelser med dine børn på en børnevenlig måde? Så er denne her bog helt sikkert noget for dig! Ikke alene er det en børnebog med en fortælling og illustrationer i børnehøjde, men den giver dig også redskaber til at italesætte de svære følelser, dit barn føler, på deres præmis. Her kan du læse Momsternes grundige og ærlige anmeldelse af bogen, som de har testet med deres børn.

Det kan være svært at tale om de hårde ting i livet. Især når man er et barn, der ikke kender til de mange følelser, der kan mærkes inden i. Bogen “Modige Magnus – en uge vendt på hovedet” fra Forlaget Alvilda er skrevet for at gøre det nemmere for forældre og børn at tale om nye og svære følelser.

De tre mødre, der var med i testen, er:

1. momstertester // Anna-Alexandra

Vi har læst “Modige Magnus” herhjemme og jeg må sige, at det er en bog lige efter mit hoved, så den scorer mange point herhjemme! Jeg kendte ikke bogen på forhånd, men jeg kendte en anden bog af samme forfatter – “Kaninen, der så gerne ville sove” – og har gladeligt læst den for min bonusdatter. Jeg elsker bøger, der giver redskaber til livet omkring os – og det må man sige, at denne børnebog gør. Noget, der altid får mig til at trække på smilebåndet er, hvor meget vi selv kan lære af bøgerne, vi læser for vores børn.

Funktionalitet: 5 af 5
Det er en fin bog med en sød historie om Magnus, der starter i en ny børnehave. Både historien og personerne, vi møder i bogen, er genkendelige fra hverdagen, og derfor meget nemme at relatere til – også for barnet. Bogen præsenterer nogle nemme og gode teknikker til at håndtere følelser. Coaching-teknikkerne er bygget op omkring historien på en nem og overskuelig måde. Det samme er afsnittet til forældre bagerst i bogen. Historien har en tilpas længde og en god opsummering af teknikkerne til sidst i historien, hvor Magnus er med sin familie i parken. Det er derfor en bog, som er lige til at gå til og overskuelig. Bogen er i øvrigt flot illustreret, hvilket støtter op omkring historien på en måde, der forstærker budskabet i teknikkerne.

Nødvendighed: 5 af 5
Vi er meget glade for bøger herhjemme, og især min bonusdatter og jeg bruger meget tid på at læse sammen. Både godnathistorier på sengekanten og som en lille opladning, når hun kommer hjem fra skole. Vi har tidligere lånt mange gode bøger om følelser på biblioteket, men jeg har ledt efter en bog som “Modige Magnus”, der giver teknikker til at rumme følelserne. Som delebarn er der mange følelser, man skal rumme. Og jeg har længe ønsket at kunne give min bonusdatter nogle værktøjer til at rumme de følelser, hun kæmper med. Vi læste bogen dagen før skiftedag, og for første gang i lang tid, har jeg oplevet hende have gåpåmod over at skulle skifte hjem.

Kvalitet: 5 af 5
Bogen har givet min bonusdatter nogle gode teknikker, hun kan tage med sig, i den uge hun ikke er hjemme hos os. Det har givet hende mod til at klare skiftedagen på en ny måde, og det har været en lettelse for os at føle, at vi kunne bidrage med hjælp til en situation, vi ellers ikke har kontrol over. Så vi har helt sikkert fået et stort udbytte af bogen. Generelt handler teknikkerne i bogen om at vende udfordringerne til noget andet. Lige præcis dén egenskab er god at have som delebarn – eller som hvilket som helst barn, eller voksen for den sags skyld.

Pris: 5 af 5
Bogen står til 149,95 kr hos saxo.dk, og det synes jeg, er en helt fair pris for en børnebog. Og ellers kan den jo findes både dyrere og billigere på nettet eller lånes på biblioteket. Uanset, så synes jeg, at den bør være blandt udvalget af børnebøger i enhver børnefamilie.

2. momstertester // Henriette

Vi har henover efteråret modtaget bøger fra Forlaget Alvilda, hvilket er et hit. Denne måned har Modige Magnus En uge vendt på hovedet været i fokus. Jeg elsker bøger, og jeg er vild med at kunne give læseglæden videre til mine børn. I en hverdag med stress, jag og digitale forstyrrelser, så er godnathistorien herhjemme et helle. En stund hvor vi sammen kan geare ned og gå på oplevelse i historier.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Bogen er lavet som en historie, der kan hjælpe forældre med at snakke med deres børn om nogle af se store og mindre følelser, der opstår i et barneliv. Udover at være en hyggelig billedbog, har bogen altså et pædagogisk sigte. Bag i bogen har hvert afsnit en “forældre-forklaring” med gode råd til, hvordan man kan tale med sit barn om temaerne. Det er en fin vinkel på det hele, og gør det mere tydeligt for forældrene, hvad det er, man kan bruge bogen til. Illustrationerne er flotte og farverige, og ligger op til nogle gode snakke.       

Nødvendighed: 3 ud af 5
Jeg prioriterer at læse højt for mine børn. At læse bøger kan bare noget. Det skaber ro i en travl hverdag, udvider ens horisont, udvikler sproget, og skaber fælles oplevelser. Vi er mega glade for de bøger, vi i test-forløbet har fået tilsendt fra Forlaget Alvilda. Bøgerne fra Forlaget Alvilda har allesammen været i høj kvalitet – både i forhold til indhold og udseende. Det er nogle bøger, der har skabt læseglæde herhjemme. Hånden på hjertet så tænker jeg ikke bogen om Modige Magnus som de vises sten indenfor børneopdragelse eller følelseslære for børn. Det er en fin lille historie med nogle søde pointer og gode råd. Mange småbørnsfamilier vil finde genkendelse og glæde ved at læse den. Laurits har fået læst den højt flere gange, fordi han simpelthen synes, den er god. Sikkert fordi han kan genkende sig selv i børnehavedrengen Magnus.

Kvalitet: 4 ud af 5
Kvaliteten (her tænker jeg det skrevne indhold) er rigtig god. Oversættelsen fra svensk er lykkedes fint, og sproget er hverdagsagtigt og letforståeligt for de 4-6 årige. Billederne er flotte, og forsiden er fængende. Udbyttet af at have læst bogen har mest været under selve læsningen, hvor vi har fået nogle snakke om temaerne i bogen.

Pris: 5 ud af 5
Prisen på bogen er 149 kr., så prisen synes jeg ikke, man kan brokke sig over. Jeg elsker at købe fysiske bøger, og kan blive helt saglig over duften af en ny bog! Fokusbogen her vil helt sikkert gøre sig godt som fx søndagsgave i december. 

3. momstertester // Mihaela

Vi elsker at læse hos os, men bogen Modige Magnus En uge vendt på hovedet er jo over al forventning. Min datter Sofie er en sensitiv pige, og tit er det svært for hende i nogle situationer. Men siden vi er begyndt at læse om den seje Magnus, er alt mere forståeligt. Om aftenen, når hun har ondt i benene, bruger vi de metoder, der bliver brugt i bogen, og det hjælper. Det hjælper at finde et godt billede i hovedet, og fokusere på det og de minder, man har omkring det. Både mor og børnene er vild med ham Magnus. Hver gang der er et problem ’hiver’ vi Magnus ind i det, og ser hvad han gjorde, og om vi ikke kunne gøre det samme for at se, om det virker. Og det gør det. Inden vi tager afsted om morgnen, læser vi om seje Magnus, og ser hvad der skete med ham den dag. Det er en god måde at starte vores morgen på. 

Funktionalitet: 5 ud af 5 
Vi nyder at læse bogen, og mor er glad for de pædagogiske bøger. Der er vigtig med gode redskaber i børnenes liv. Vi kan lide Modige Magnus, og det hjælper at læse om ham, og hvor sej han er til at vende alt det dårlige til gode ting. Denne bog giver børnene en anden form for viden, end de normalt får – stadig på en børnevenlig måde.

Kvalitet: 5 ud af 5 
Kvaliteten er i top. Selv om bøgerne bliver læst dagligt, så er der ingen form for slid. Når man har en lillebror på 4 år, som er lidt vild, er det godt, at der er hård pap på forsiden.

Nødvendig: 5 ud af 5 
Børnene får en anden form for viden, end de normalt får, på en børnevenlig måde. Den måde som børn, psykologi og pædagogik er kombineret på her i bogen, er fantastisk. Tit er det en stor udfordring at forklare de svære ting og vise børn de rigtige redskaber i bestemte situationer. Men denne bog gør det nemt.

Pris: 5 ud af 5 
Prisen er fair, når man tænker på alt det, man får i bogen. Ud over information, er der illustrationer, så alle kan være med: både små og store børn. Sofie kan selv læse bogen, så det er win-win med flere funktioner. Alle børn burde have denne bog. Kvaliteten og ikke mindst indholdet gør, at jeg gerne vil betale det for den. Den perfekte gave til fødselsdag, adventsgaver eller julegave. Jeg er sikker på, at der vil ligge mange af denne børnebog under juletræerne i år. Det er vigtig, at vise vores børn, at alle drømme kan blive til virkelighed; uanset hvor man kommer fra. Det er også vigtig at lære, hvordan man håndterer bestemte situationer.


Samlet vurdering af bogen “Modige Magnus” fra Forlaget Alvilda: 57 ud af 60

Funktionalitet: 15 ud af 15
Nødvendighed: 13 ud af 15
Kvalitet: 14 ud af 15
Pris: 15 ud af 15


Om testproduktet:

Produkt: Børnebog
Brand: Forlaget Alvilda
Beskrivelse: Denne bog om Modige Magnus er et godt redskab for familier, der vil lære deres børn at tale om og håndtere store følelser. Bogen er stor og solidt materiale, så den kan klare søskende og mange timers læsning.
Pris: Bogen koster 149 kroner, og den kan købes lige her.

Skriv et svar