Gør læsning nemmere og sjovere med Mofibo

Mofibo test momster lydbøger
Mødrene har testet lydbogstjenesten Mofibo

Hvis du også kan nikke genkendende til, at det er længe siden, du sidst har fået læst en bog, så skal du kigge med her. Momsterne har ladet sig fordybe i Mofibos lydbogsunivers, og mærket på egen krop, hvad en god bog kan bidrage med i en travl hverdag med familie og job. Læs deres dom over Mofibo lige her, og bliv klogere på hvad lydbøger gør for overskuddet, og om det overhovedet kan lade sig gøre at prioritere læsning i et hektisk morliv.

Hvis du selv har mod på at få flettet lydbøger ind i din hverdag, så kan du allernederst i dette indlæg finde en rabatkode til 30 dages gratis Mofibo.

Med i testen var følgende tre bloggere:

1. blogger // Leah fra Leah Rundblad

Mofibo test momster lydbøger
Leah har lyttet til lydbøger på de daglige ture med barnevognen

Jeg har altid været glad for at læse. Ligesom jeg er glad for at skrive. Måske elsker jeg i virkeligheden bare ord? Desværre har mit relativt nye liv som mor gjort, at min interesse for læsning er blevet kraftigt nedprioriteret. Faktisk har jeg ikke læst én eneste side i en bog, siden få dage før, jeg fødte min datter. Og hun er altså efterhånden 6,5 måned gammel. Mofibo er heldigvis blevet min læsnings-redningsmand. Med Mofibo på min telefon eller tablet, kan jeg nemlig læse helt uden, at jeg behøver at læse selv. Det er der nogen andre, der gør for mig, mens jeg så laver alt det andet, som jeg er nødt til at prioritere over læsning. Så nu læser jeg endelig de bøger, som længe har ventet på mig. Bare med mine ører i stedet.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Jeg tror ikke, at det kunne være meget lettere at navigere rundt på Mofibo, end det er nu. Det er faktisk ret simpelt. Helt fra oprettelse af bruger og så til valg af bog. Der er ikke mange ben i det. Forsiden på Mofibo er enkelt og overskueligt bygget op. Leder du efter en specifik bog, kan du hurtigt, via søgefeltet, finde frem til bogen ved at søge på bogens titel eller forfatter. Leder du ikke efter en specifik bog, er det nemt at lade sig inspirere på Mofibos forside, hvor der er forskellige kategorier at lade sig inspirere af. Der er alt lige fra weekendanbefalinger, populære krimier, ugens udvalgte, ugens top 10 og meget mere. Når du har fundet den bog, du ledte efter eller har ladet dig inspirere til at læse, så er det blot at klikke på den. Inden du klikker på bogen, kan du under den se, om den skal læses selv eller lyttes til. Ved de fleste af bøgerne kan man begge dele. Det er let at se forskel på det ene og det andet, da der vises et symbol for, om det er lytte eller læs selv. Du kan desuden se, hvor høj en score bogen har fået af andre brugere. Når du har valgt det ene eller det andet, ja, så er du faktisk allerede godt i gang. Faktisk skal du bare trykke på playknappen. Og alle ved jo, hvordan sådan en knap ser ud.
 • Nødvendighed: 4 ud af 5
  Nødvendigt og nødvendigt, tja. Det at have mulighed for at lytte til bøger eller læse dem selv, er jo i sig selv ikke noget, som man absolut ikke kan leve uden. Men sådan er det jo med mange af de ting, som vi bruger i dag. Til gengæld er det en fornøjelse, som jeg er super glad for at have fået ind i mit liv og min hektiske hverdag igen. Tænk, at jeg kan læse de bøger, som jeg gerne vil, mens jeg stadig når alt det, som jeg skal nå i løbet af dagen. Jeg læser bare med mine ører i stedet. Så selvom det måske ikke er strengt nødvendigt, så er jeg virkelig blevet så glad for det, at jeg helst ikke vil undvære det nu. Så derfor vil jeg kalde det for en nødvendighed alligevel. Bare fordi jeg kan. Jeg kan desuden nævne, at der også findes et hav af bøger til børn. Jeg kan godt forestille mig, at det kan glæde et barn at sidde og lytte til historier. Større børn kan også træne deres egne læseevner med Mofibo. I en verden, der er så digitaliseret, kan jeg godt se min datter sidde med eksempelvis Mofibo i fremtiden, når hun skal præsenteres for bøgernes fantastiske univers.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Som beskrevet længere oppe, så fungerer Mofibo bare rigtig godt og let. Det er let at navigere rundt og kvaliteten er så god, som jeg tror den kan blive. Læser du selv, jamen så synes jeg egentlig, at det er en behagelig tekst at sidde med, når det nu skal være på en skærm og ikke i en fysisk bog. Jeg har dog mest benyttet mig af at lytte, da det er sådan, jeg lige nu får tid til at ”læse” bøger. Jeg har været mere end tilfreds med lyden på de bøger, som jeg har lyttet til. Mofibo har desuden et meget stort udvalg af både e- og lydbøger. Faktisk over 60.000. Det må siges, at være et ganske stort udvalg og jeg har endnu ikke oplevet, at en af de bøger, som jeg gerne vil læse/lytte til, ikke har været at finde i det store udvalg.
 • Pris: 5 ud af 5
  Mofibo koster 129 kroner om måneden. Jeg har kigget lidt rundt omkring og finder prisen lig med, hvad andre lignende tjenester kan tilbyde. Det samme med diverse musiktjenester. Og jeg synes faktisk, at det er ganske rimeligt. Jeg synes ikke 129 kroner om måneden er meget at give, for frit at kunne lytte til eller læse alle de bøger, som jeg har lyst til. Alene over de seneste dage, har jeg haft Mofibo i ørerne op til 6 timer dagligt og været underholdt. Så er pengene altså godt givet ud, vil jeg mene. Ja, jeg synes faktisk, at prisen går hånd i hånd med både Mofibos kvalitet og store udvalg.
Mofibo test momster lydbøger
Hvem siger, at madlavning og læsning ikke kan kombineres?

2. blogger // Malene fra Åndehuller

Mofibo test momster lydbøger
Malene lytter til lydbøger i bilen sammen med sine børn

Mofibo: Tingen du ikke vidste, du manglede i dit (mor)liv!

Jeg har testet Mofibo sammen med mine børn. Det har vi virkelig nydt. Appen er blevet brugt på kryds og tværs af alle aldre. Alle børnene har hørt forskellige lydbøger. Sophia og Elliot har hørt godnathistorier – og jeg har fået ”læst” min første bog i flere år. Faktisk fik jeg læst mange flere end den ene; for pludselig var det virkelig nemt at få det flettet ind overalt i hverdagen. Efter jeg blev mor, har jeg måtte nedprioritere min højt elskede læsning – og Mofibo bragte det med et snuptag tilbage i mit liv.

 • Funktionalitet: 4 ud af 5
  Man henter Mofibo på sin telefon eller tablet og styrer det gennem en app. Her opretter man sig, logger ind og udfylder de nødvendige informationer for at komme i gang. Det er mest med henblik på bogforslag og betaling. Så kan man ellers browse og markere de bøger, man gerne vil læse – og op til tre bøger, kan komme på en hurtig læseliste i toppen af appen. Du kan også downloade dem, så de kan høres offline, så der er generelt tænkt på det hele. Det er smart, for man læser jo nok sjældent fire bøger samtidig, medmindre hele familien selvfølgelig deler én konto. Det vil jeg nok ikke anbefale, mest fordi det forværrer brugervenligheden, at den skal tilgodese så mange forskellige behov. Hvis du skal finde børnenes yndlingsbog, så findes den let under ”læst” – men er du en læsehest, så er der endnu en god grund til at sortere det ud til flere brugere, for listen bliver jo alenlang! Der er lidt arbejde i at komme i gang, men så kører det ellers bare. Jeg er meget begejstret!
 • Nødvendighed: 5 ud af 5
  Sat på spidsen så kan man selvfølgelig leve uden det meste, men jeg må give det fem ud af fem stjerner, da Mofibo har bragt bøgerne tilbage i MIT liv. Mine børn har ikke manglet højtlæsning, læsning og lydbøger, men det har JEG. Med appen på min telefon så havde jeg den med overalt; og jeg kunne pludselig høre lydbøger, når jeg pendler til arbejde og når jeg syr herhjemme. Det er to tidspunkter, der sagtens kunne tåle dobbeltbelægning; og jeg kunne mærke den positive effekt med det samme. Det gør virkelig noget ved ens hjerne og sind at berige det på den her måde. Det forklarer jeg nærmere i mit blogindlæg om Mofibo. Men børnene fik en gladere mor, så mon ikke de også er gladere nu? Den har én gang reddet min røv i bilen, hvor ungerne var sure og halvdelen græd – så satte jeg en sød bog på, og alle lyttede i stedet.
 • Kvalitet: 4 ud af 5
  Det er svært helt at slå på kvaliteten, da produktet jo fungerer upåklageligt. Jeg oplevede dog, at lyden var lidt metallisk i nogle bøger, hvilket gjorde det lidt træls at høre på, og jeg fangede også en enkelt fejl. Den var dog meget sjov, da en kvinde sætter ild til en væge, men oplæseren fortalte, at hun satte ild til væggen. Stor forskel, haha. Til gengæld gjorde oplæseren et formidabelt job med at bevare sprogperler og fremmedsprog. Appen fungerer, men kunne vel godt trænge til en kærlig hånd. Har man en bred interesse, så bliver bogforslagene uoverskuelige, nærmest uendelige. Når jeg skal finde bøger til mine børn, så skal jeg meget langt ned – og de er ikke skide tålmodige. 
 • Pris: 4 ud af 5
  Jeg synes ærligt, at prisen er for høj. Jeg kan godt lide produktet, og jeg kommer også til at betale prisen, for jeg kan jo ikke leve uden, men jeg synes, at det er dyrt med 129,- for noget, de ikke har udviklet helt vildt på gennem årene. Hvis det var toppen af poppen i udseende og funktionalitet, så var jeg måske ombord. Men nu synes jeg, at de skulle vende tilbage til 99,-.
Mofibo test momster lydbøger
Der hygges med kreative sysler og lyttes til lydbøger

3. blogger // Christina fra Mig og Morskabet

Mofibo test momster lydbøger
Christina har taget Mofibo med udenfor

Jeg er vokset op med Disney’s bog og bånd sæt, dem hvor der altid lød et lille klokkespil, når båndet skulle vendes og kun et enkelt trylleslag når der skulle bladres. Det var sådan, jeg stiftede bekendtskab med lydbøgernes verden. Selvom jeg elsker at fordybe mig med den gode historie, så har jeg ikke følt at jeg havde tiden til at sætte mig med en bog, så da Momster spurgte om jeg ville teste Mofibo, var jeg mere end frisk. Under mit kandidatstudie kunne jeg ikke overskue den litterære verden men nu, nu skulle det være.

Med Mofibo har jeg igennem mit kæmpe make-over projekt af vores lejlighed haft stemmer omkring mig, rengøringen er blevet hyggeligere og selv de mange Ikea poser med vasketøj ser jeg nu positivt på – jeg kan nemlig bare lytte videre på min bog på Mofibo.

 • Funktionalitet: 5 ud af 5
  Mofibo kan hentes som app til telefon og tablet og det er intet mindre end genialt. Vi har brugt den på dels min telefon og Aksels iPod i særdeleshed. Appen er let og overskuelig. Du kan indtaste lidt oplysninger om dine præferencer, og Mofibo forslår så værker, som kunne være interessante. Selv Aksel på 7 år har kunne finde rundt i appen, og det er jo skønt, når han ligesom sin mor flexer i bøgerne.
 • Nødvendighed: 5 ud af 5
  Jeg vil virkelig gerne læse, fordybe mig i en fortælling og arbejde med min fantasi. Min hjerne har godt af den stimuli, der er i at lytte til en god historie eller beretning. Yderligere, så fremmer det at høre lydbog, ligesom at læse alment, børns læsekompetencer. Men jeg har ikke tiden pt. Derudover har min højgravide mave umuliggjort, at jeg ligger med en bog så selvom jeg i ny og næ endelig ligger mig, så er det svært at læse. Der fungerer Mofibos univers os.
  Det gør det også bare lidt mere interessant at folde de 3 fyldte Ikeaposer med vasketøj sammen, med Hella Joof udfordrer mine bækkenbundsmuskler.
 • Kvalitet: 5 ud af 5
  Udvalget på Mofibo er bredt, opdateret og samtidig fyldt med de små “ukendte” bøger. Jeg elsker, at det ikke kun er mainstream litteratur man kan lytte til.
 • Pris: 3 ud af 5
  Mofibo koster 129 kr pr måned og det synes jeg måske er en lidt høj pris. På mange måder er Mofibo luksus i hverdagen, og det er en prioritering, jeg synes man skal gøre sig. Men jeg tænker, at man skal lytte meget for, at det kan betale sig.

Den samlede vurdering af Mofibo er 17,8

 • Funktionalitet: 4,6 ud af 5
 • Nødvendighed: 4,6 ud af 5
 • Kvalitet: 4,6 ud af 5
 • Pris: 4 ud af 5

Hvis du også har fået lyst til at prøve Mofibo, så kan du prøve 30 dage helt gratis ved at tilmelde dig her, og bruge koden: MORLYDBOG.

OBS: Det gælder kun nye oprettelser.