Opskrift på hyggelig familietid med SOS Børnebyerne i fokus

Kan en enhjørning lære børn, at ikke alle børn i verden har det godt? Og hvad er opskriften på hyggelig familietid væk fra skærmen, hvor man samtidig støtter en god sag? I denne uge har Momsterbørnene kastet sig over Pearl the Unicorn, som er et DIY-sæt fra hobbybutikken Panduro. Det er en farve eksplosion af et kreaprojekt, hvor alle fumlefingrede børn og voksne kan være med.

Med i testen var følgende tre mødre og deres familier:

1. mor// Malene fra Åndehuller

Krea er verdens bedste åndehul. Her midt i en fundamental livskrise, griber vi sultent til kreativ kvalitetstid, mens vi prøver at få verden til at give mening igen. Pearl the Unicorn er helt unik på den måde. Den er sød, lader alle sanser arbejde med sit klistrede perleler (hvilket beroliger), og så støtter den rent faktisk SOS Børnebyerne med 15 kr. for hvert salg. Og hvis der er noget, der vækker genklang herhjemme, så er det børn, der har brug for en tryg opvækst. Sophia på 7 år, som hjalp med at teste, var vild med konceptet.

Funktionalitet: 5 ud af 5

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg aldrig har arbejdet med perle-ler før. Jeg har været stærkt knyttet til mit hjemmelavede modellervoks og ligeledes overgivet mig til silikoneler, som jeg testede for længe siden. Det var nok. Nu tænker jeg: Hvor har du været hele mit liv? Perle-leret er helt fantastisk at arbejde med og giver et nyk opad i sanseligheden og kreativiteten. Den klistrede egenskab gør det let at arbejde med, selv små detaljer laves let, og farverne blandes ikke sammen. Jeg var skeptisk over for at sætte det på træ, men det bliver stabilt og nemt for børnehænder. Det kan tilmed stå flot på en hylde bagefter. Pearl the Unicorn gav anledning til en rolig stund sammen, hvor vi også kunne snakke om SOS Børnebyerne og den gode sag, man bidrager til. Det ser man desværre ikke så tydeligt i butikken (det står kun på pakkerne). Panduro er jo et paradis af krea, hvor man drukner i muligheder, så de kunne sagtens vise muligheden for velgørenhed tydeligere. Det ville være et plus for mig.

Nødvendighed: 5 ud af 5

Et ord: Livsnødvendigt. Jeg ville ikke kunne leve uden, og det kunne mine børn heller ikke. Det er både noget, vi dyrker hver især og sammen – og det er en utrolig vigtig del af at vokse op, at man bruger sine hænder og får fingrene godt ned i livet på den måde. Det, jeg godt kan lide ved især Panduro butikkerne, er udvalget. Man behøver kun at gå ét sted hen – og der er stor risiko for at blive inspireret og komme hjem med mere, haha. I og med, at det kreative binder vores familie så stærkt sammen og er indbegrebet af samvær, ro og lykkelige øjeblikke, så er det ikke svært at koble det sammen med deres støtte til et godt formål og en god barndom. Det giver dem fem stjerner i min bog.

Kvalitet: 5 ud af 5

Kvaliteten er i top. Jeg ved ikke lige, hvad perle-ler egentlig er lavet af, men det lugter ikke, og selvom det klæber, så sidder det ikke fast på fingrene. Det er altså rigtig nemt at arbejde med, er imponerende formfast, farverne blandes ikke sammen og enhjørningens horn står flot på hovedet uden at glide af eller falde sammen. Den har stået på hylden siden, og den står der endnu. Meget overraskende suger perle-leret ikke støv til sig. Så jeg er ret imponeret. Der er endda en hel del tilbage. Jeg vil tro, at Sophia kun brugte halvdelen. Så en rigtig fin pakke og rigtig god idé med træfigurerne. Man kan jo sådan set beklæde hvad som helst med leret; æsker, rammer og deslige. Fantasien kan virkelig få frit spil her.

Pris: 4 ud af 5

Nu har jeg altid syntes, at Panduro var i den dyre ende. Man kan tit finde produkterne billigere på nettet. Heldigvis har de nogle gode kampagner og tilbud, der gang på gang trækker mig til butikken, hvor jeg elsker at gå og blive inspireret. Når nu kvaliteten er så høj og udvalget så stort, så tilgiver jeg dem også for de lidt høje priser. Pearl the Unicorn koster kun 99,95 kr. (og de 15 kr. går til velgørenhed). Det er i virkeligheden en fair pris for sådan et sæt. Jeg vil gerne købe flere af deres sæt, der bidrager til SOS Børnebyerne. Det er et trækplaster i sig selv, at jeg kan bidrage og tage kreativ kvalitetsleg med hjem til familien.

2. mor // Camilla fra Camamamilla

Endnu engang har Spiloppen Sille, 4 år, været så heldig, at få lov til at teste et af Panduros geniale produkter. Og ja, vi er altså mega fan af, at Panduro laver sjove og kreative DIY-kits, der giver selv den mindst kreative mor mulighed for at krea-hygge med børnene. Pearl the Unicorn er et af de sæt, som Sille har ønsket sig længe. Enhjørning, smukke farver og perle-ler; tre af hendes favoritter. Og moderen er bare særlig glad for, at vi på samme tid støttede SOS Børnebyerne med 15 kroner. 

Funktionalitet: 5 ud af 5

Her scorer Pearl the Unicorn altså toppoint. Det er super nemt at lave den fine enhjørning, selv for en 4-årig fummelfingret type. Vejledningen i pakken er udførlig og nem at følge. Og så er det virkelig rart, at der er ALT, man skal bruge i selve pakken. I Panduro-butikken blev vi mødt af verdens mest venlige personale, der tog sig god tid til at hjælpe Sille og jeg, der havde mange spørgsmål. Og da de ikke havde Pearl the Unicorn på lager, så leverede de den tilmed hjem til os senere på ugen. 

Nødvendighed: 4 ud af 5

Som altid kan man jo diskutere, hvorvidt det er en nødvendighed at lave kreative ting sammen med sine børn. For mig er det vigtigt, at vi sammen kan fordybe os og skabe noget sammen. Og var det ikke for geniale løsninger som denne, så ville vi nok ikke få det gjort så ofte. Og så synes jeg det er fantastisk, at vi samtidig har støttet et vigtigt projekt – hvilket Sille og jeg også fik en rigtig god snak om, mens vi hyggede med enhjørning og det sjove perleler. For mig er det nemlig også vigtigt, at lære mine børn om, at ikke alle børn i verden har det så godt, som vi har i Danmark. 

Kvalitet: 4 ud af 5

Kvaliteten af alle produkterne i pakken er rigtig høj. Perleleret er nemt og lækkert at arbejde med, og det holder meget bedre end forventet. Enhjørningen er lavet af træ, og der medfølger også både øjne og “diamanter” til pynt. 

Pris 5 ud af 5

At man kan få et så fint DIY-kit af høj kvalitet til kun 99 kroner – hvor man på samme tid støtter SOS Børnebyerne med 15 kroner – det er da ret fantastisk, hvis I spørger mig. De penge er det hele værd i hyggen, samværet, Silles begejstring og det, at vi har støttet en god sag. 

3. mor // Signe fra En Mors Liv

Pearl the Unicorn er et fint hobbysæt til børn fra Panduro Hobby. Med to kreative børn (eller en kreativ og en, der gerne vil være det, men ikke helt magter at sidde stille til det) er DIY-sættet en ”nem” løsning i en travl hverdag. I en pakke er der materialer og en enhjørning, og så er det bare at slippe kreativiteten løs. Marie var meget dedikeret i forsøget på at få enhjørningen til at ligne ”den på æsken”. Johan var lidt mere fri i sin fortolkning, og synes bare, det var enormt sjovt at komme en masse perle-ler på træhesten. At man samtidig støtter SOS-børnebyerne med 15 kroner pr købt enhjørning, gjorde det ikke til et svært valg at købe et sæt til både Marie og Johan.   

Funktionalitet: 4 ud af 5

Marie og jeg tog på tøsetur til Panduro Hobby for at shoppe ”Pearl The Unicorn” og andre krea-ting. Vi kan begge bruge lang tid på at gå rundt og finde inspiration og kigge på sjove ”drømme-projekter”. Derhjemme stillede jeg de to enhjørninge-sæt på mit skrivebord, så de var klar til ”en dag hvor der skulle lidt ekstra familietid til”. Sådan er det jo i vores familie. Nogle perioder er tungere at komme igennem end andre på grund af Johans sygdom, og derfor er det godt med noget at se frem til. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange de to æsker er blevet beundret, og hvor mange gange Johan har spurgt ”må jeg lave den enhjørning?”. Så lykken var stor, da de endelig blev fundet frem og vi gik i gang. Morten hjalp Johan og jeg sad med Marie. Der var en fin vejledning med i kassen, så Marie fangede ret hurtigt konceptet omkring ”beklædning af Pearl the Unicorn” og synes det var rigtig sjovt. Johan havde brug for lidt mere guidning, men klarede også opgaven flot, sine knap 4 år taget i betragtning. 

Nødvendighed: 5 ud af 5

Jeg synes simpelthen, det er rigtig god stil, at man støtter SOS børnebyerne ved køb af disse DIY-sæt, det tæller helt sikkert op hos os. Det virker måske lidt fjollet, at man støtter ved at købe en enhjørning, der er trods alt ikke meget sammenligningsgrundlag mellem den lille perle-lers-ting og den hverdag børnene i SOS Børnebyerne står overfor, men jeg synes faktisk at der alligevel er noget fint i det. For os blev det i hvert fald en rigtig god hyggestund, med mange grin og det er der hårdt brug for, i alle familier, tror jeg. Vi prioriterer, så højt vi kan, at lave ting sammen alle 4, eller bare sammen med Marie. På grund af Johans sygdoms ustabilitet, bliver der rigtig meget ”skærmtid” for Marie, hvor hun må klare sig selv, mens vi er omkring Johan. Derfor er det helt sikkert også en kærkommen idé for os, med ”forudbestemte” – færdigblandede DIY-sæt, som relativt nemt kan give en god fælles oplevelse.

Kvalitet: 5 ud af 5

Umiddelbart virker kvaliteten på produkterne god. Den træ-enhjørning, der skulle beklædes, var solid og havde fine rundede hjørner, så man ikke fik splinter i fingrene. Den perleler, der fulgte med, var pakket i små bøtter, så det er nemt at gemme overskydende, og på trods af temmelig meget tilført glimmer i nogen af farverne, så smittede det ikke af på fingre eller underlag. Lugten var også neutral, hvilket for os er et stort plus. Da enhjørningerne var færdigbeklædt, stillede vi dem til tørre/hærdning. De er stadig begge to hele også selvom Johans små pilfingre har forsøgt at lave om på det.     

Pris: 5 ud af 5

Med en pris på 99 kroner, synes jeg, at Pearl the Unicorn er alle pengene værd. Prisen ligger lige under lignende produkter andre steder, og når de 15 ud af de 100 kroner doneres til velgørenhed, så synes jeg, det er en meget fair pris.


Samlet vurdering af Pearl the Unicorn

Funktionalitet: 14 ud af 15

Nødvendighed: 14 ud af 15

Kvalitet: 14 ud af 15

Pris: 14 ud af 15

Den samlede karakter: 56 ud af 60


TESTPRODUKTET

Produktnavn: Pearl the Unicorn
Brand: Panduro
Beskrivelse: Pearl the Unicorn er et hobbysæt til børn, hvor du kan beklæde den søde enhjørning med perle-ler. Pakken indeholder: 1 træhest (13×11 cm), Pearl dough clay (6 farver), værktøj, bevægelige øjne og dekorationssten samt vejledning. Fra 4 år.
Pris: Pearl the Unicorn koster 99,95 kr, men lige nu (uge 22) er den på tilbud til 79,96 kr. Ved hvert salg af Pearl the Unicorn støtter du SOS Børnebyerne med 15 kr.
Webshop: Køb Pearl the Unicorn lige her