SVENSK FERIE 2: Oplev idylliske Småland på Västervik Resort

Oplev svensk sommer omgivet af røde træhytter, duften af skov og vand, klipper, köttbullar og masser frisk luft på Västervik Resort. Feriestedet er både naturrigt og børnevenligt placeret midt i den smukke, svenske natur. Vi har interviewet tre bloggerfamilier, om hvad de synes om det svenske feriested, som ligger blot cirka fem timer i bil fra København.

I slutningen af maj inviterede Momster 10 bloggerfamilier til det sydsvenske for at at opleve nabolandets muligheder for ferie til småbørnsfamilier. Du kan læse hele indlægget lige her.

Tre af dem interviewede vi til et indlæg om Vimmerby, som du kan læse lige her. Og tre andre interviewede vi altså om Västervik, som du kan læse om lige nu. Det er anden og sidste del af vores svensk ferie test.

I anmeldelsen møder du følgende tre mødre:

Mor 1 // Maria-Therese fra Mamamaruska

Både min datter Gro og jeg var begge meget imponerede over Västervik Resort. Og kunne snildt være blevet længere. Naturen, beliggenheden af hytterne, hytterne i sig selv, badelandet, området (det, vi nåede) og restauranten. Det var en perle. Vi elsker den svenske natur, og vil meget gerne tilbage med far og storebror. Så skal naturen rigtig udforskes – vi nåede jo kun at se det lille resort, vi boede i. Det er super smart, at der findes så lækkert et naturområde så forholdsvis tæt på Astrid Lindgrens verden mv., så man har mulighed for at opleve begge verdener. Helt perfekt! 

Funktionalitet: 5 ud af 5
Stedet er top gennemført! Hytten, vi boede i, var fin – fedt med eget køkken, så man har mulighed for at lave mad. Jeg synes, det var vildt hyggeligt at hytten var i gammel stil – alt behøver ikke være spritnyt. Meget i den svenske og naturens ånd – og med den smukkeste udsigt til vandet. 

Nødvendighed: 5 ud af 5
Det betyder alt at kunne give mine børn sådan en oplevelse. At komme væk fra hverdagen – og prioritere det. At være sammen som familie uden stress og jag. Vi har været på ferie mange gange i Sverige, fordi vi elsker deres gæstfrihed og deres natur. Det her sted, har været et af de smukkeste!

Kvalitet: 4 ud af 5
Vi havde lige et utæt toilet, men sådan er det. For en enkelt overnatning klarede vi den. Det er jo ikke nye hytter, og det er også ok. Maden på restauranten var også lækker. Vi var på sælsafaritur, som var for vild. Helt fantastisk oplevelse! Vi nåede ikke forbi legepladserne, som der var flere af. Gro hyggede sig på badebroen og klipperne i stedet.

Pris: 4 ud af 5
En hytte for en familie på fire koster ca 3200 svenske kroner for en forlænget weekend. Umiddelbart synes jeg, det lyder som en meget fornuftig pris i forhold til placering samt faciliteter. Det er billigere end mange andre steder, vi har besøgt i hvert fald. Jeg har lovet Gro, at vi nok skal tage afsted igen, så vi kan vise far og storebror de fine hytter – og forhåbentlig se sæler. Vi vil vildt gerne besøge Gottland – og det forstod jeg på den søde vært, at der var en båd i højsæsonen, der sejlede ud til. 

Mor 2 // Tina fra Lillemorblog

Børnene kigger ud Västervik by

Vores ophold på Vastervik Resort efterlod os med en mega god oplevelse. Vi var fuldstændig head over heels over de hyggelige hytter, havudsigten og ikke mindst duften af skov, vand og træhuse. Vi har selv i forvejen en hytte i Sverige, og man får 100% den hyggelige svenske fornemmelse ved et ophold i en af Västervik Resorts søde røde træhytter – man kan ligefrem dufte Sverige fra terrassen. 

Funktionalitet: 5 ud af 5
Konceptet med et resort, hvor man både kan campere og leje hytter fungerer, og man kan sagtens bruge flere dage der. Der er så mange faciliteter og aktiviteter for store og små, og vi nåede desværre ikke det hele pga. tidsmangel – så sæt god tid af! Hytterne, vi boede i, var gennemførte i den forstand, at det ikke må blive for perfekt – for så fjerner man den svenske identitet. Perfekt hvide vægge ville fx ikke være lige så gennemført. 

Nødvendighed: 5 ud af 5
Det kommer helt an på, hvor man gerne vil på sommerferie. Jeg vil gerne sydpå, og min mand vil gerne nordpå. Men her er det altså vigtigt at prøve noget nyt en gang i mellem. Jeg tror helt sikkert, at man vil huske sådan en tur til Västervik bedre, end man vil huske en tur til Kreta. Det er selvfølgelig lidt et sats med vejret, da man ikke altid kan stole på det skandinaviske sommervejr, men hvis vejret spiller, så kan det være godt. Børnene kommer væk fra fjernsyn og ud i naturen, og hele familien får den fedeste familietid, hvor man er ‘tvunget’ til at koble fra.

Kvalitet: 4 ud af 5
Det hele skal passe sammen, så det ville ødelægge det, hvis der var for fint. Håndbruseren var en skrabet version, men helt fin. Og vi skulle selv tage sæbe med. Bådturen var kvalm, og børnene var lidt skuffet over ikke at få lov at klappe en sæl. Vi er vilde med at sejle generelt, men der var knald på. Det er vigtigt, at man lige ved, hvad man går ind til. Husk badetøj. 

Pris: 5 ud af 5
Jeg synes, det er billigt for en weekend for hele familien i en hytte med havudsigt. Man kan gøre det budgetvenligt, ved selv at lave mad, da der er køkken i hytten.

Mor 3 // Alexandra fra Mig og min Tinderbaby

Jeg kan rigtig godt lide at være omgivet af skøn natur, og jeg forbinder det med fred, ro og afslapning. Uanset hvor man befinder sig på Västervik Resort, så er der natur til alle sider! Og så var havudsigten fra hytten ren luksus for sjælen. 

Funktionalitet: 4 ud af 5
Västervik Resort er et sted, hvor man sagtens kan bruge en hel uge. Der er masser faciliteter for hele familien, og hele resortet gav mig fornemmelsen af en mini landsby. Badelandet som ligger lige ved restauranten funkede bare. Især børneområdet elskede min sæn. Hytterne var rigtig fine, og jeg havde lyst til at bruge meget mere tid der bare til at slappe af og suge det hele ind.

Nødvendighed: 3 ud af 5
Jeg ville ikke tage afsted alene, nu hvor det bare er mig og min søn, men det er et oplagt sted til den større familie. Det er et hyggeligt sted at være sammen. Nødvendigheden for en familie-get-away vil være større, hvis man er flere afsted sammen.

Kvalitet: 3 ud af 5
Kvalitetsmæssigt ligger Västervik overordnet over middel. Badelandet virkede rent og fint. Aftensmaden i restauranten var også rigtig god, og alt var rent og indbydende. Frokosten var tættere på middel, da udvalget var småt, men det kan selvfølgelig godt bare være, fordi vi ikke var der i højsæsonen – så det giver det jo meget god mening.

Pris: 5 ud af 5
Jeg synes faktisk det er billigt for at komme afsted som en familie – og så med alle de faciliteter. I forhold til priserne for en weekend til Lalandia virker det overkommeligt.


Samlet vurdering af Västervik Resort

Funktionalitet: 14 ud af 15

Nødvendighed: 13 ud af 15

Kvalitet: 11 ud af 15

Pris: 14 ud af 15

Den samlede karakter: 52 ud af 60


Västervik Resort

Navn: Västervik Resort
Beliggenhed: Västervik, Sverige
Beskrivelse: Västervik Resort er et af Sveriges største feriesteder i hjertet af øgruppen Västervik, 3 km fra Västervik centrum. Der er overnatning i form af hytter, campingvogne, værelser og en 5-stjernet campingplads. Her finder du butikker, restauranter, aktivitetsprogrammer for alle aldre, egen golfbane, eventyrgolf, stor legeplads, sælsafari, fiskelejr, forskellige saunatyper, badeland og meget mere.
Pris: Priserne varierer alt efter om du vil campere eller bo i hytter. Vi boede i hytter med havudsigt – se prisoversigten for alle hytter her.
Web:  Västervik Resort

Skriv et svar