Kom i julestemning med Gurli Gris-bøger

Bøger er hyggelige. De findes i alle former og farver og med forskelligt indhold. En af de helt store profiler i børnenes legeunivers er Gurli Gris. Nu kan man nyde den lyserøde gris og hele hendes familie i bog-form med juletema endda. I ugens test er det en Gurli Gris julekalender med 24 små bøger, der er i fokus.

Hele ti momsterfamilier modtog en gavepakke med Gurli Gris-bøger fra Forlaget Alvilda. Tre af de ti mødre har skrevet en uddybende anmeldelse af Gurli Gris julekalenderen. Hvis du vil se mere om julekalenderen eller de andre bøger fra pakken, skal du hoppe på Instagram og søge #momstertest.

Følgende tre mødre har anmeldt bog-julekalenderen Gurli Gris fra Alvilda:

1. Influencer // Camilla Nielsen

I vores familie bruger vi rigtig meget tid på at læse sammen. Både hver aften når vi rammer sengetid, hvor jeg læser højt for min ældste datter, indtil hun falder i søvn, men også i løbet af dagen, for at komme lidt væk fra hele “skærmuniverset” og være mere sammen. Så vi blev alle meget forventningsfulde, da vi modtog pakken med Gurli Gris julekalenderen. Min datter er, som mange andre i den alder, også stor Gurli Gris fan. Før vi modtog pakken, havde jeg ikke skænket det en tanke, at man kunne få en julekalender i bogform. Jeg er selv vokset op med at julekalender, det var i fjernsynet. Men jeg er vild med ideen, da det tillader mig, at være sammen med mine børn, på en helt anden måde. 

Funktionalitet: 4 ud af 5
Enkeltvis har bøgerne hver især en fin historie tilsat billeder fyldt med farver. Et gennemført Gurli Gris univers. Bøgerne holder sig til temaet jul/vinter, dog med en enkelt undtagelse, hvor handlingen kredser om rummet, hvilket virker malplaceret. Selve mappen, bøgerne kommer i, er smart. Igen med flotte billeder og masser af farver. Den er godt indrettet med små rum til alle bøgerne, og så er den lavet med en praktisk velcrolukning. Men det er lidt ærgerligt, at rummene til bøgerne er lavet tyndt pap, for med små børn, der selv vil tage ud og putte i, går det meget hurtigt i stykker. 

Nødvendighed: 3 ud af 5
Jeg synes, det er en god idé med en Gurli Gris julekalender. I en familie som vores, hvor vi læser meget, er det dejligt med en alternativ julekalender i bogform, i stedet for det digitale. Det er helt sikkert noget, jeg ville vælge til. 

Kvalitet: 4 ud 5
Kvaliteten af julekalenderen er god. Man får, hvad man beder om. Jeg synes dog godt, at historierne kunne have været længere. De foregår på otte små sider. Læsningen er hurtig overstået, hvilket er ærgerligt, da hele idéen med at bruge tid sammen på at læse, forsvinder. Men til børn, der lige har lært at læse, og derfor gerne vil læse selv, er de fine. 

Pris: 5 ud af 5 
Kalenderen koster 179,95 kr. Jeg synes, det er en fair pris, alle har en chance for at være med. Den er også i samme prisleje som mange andre julekalendre i bogform.

2. Influencer // Mia Svenson

Jeg er positiv overrasket over bogpakker, vi har modtaget. Ofte når man modtager bogpakker til de små, er de kedelige og fantasiløse. Men fra vi åbnede pakken, opstod der leg med store Gustav og Gurli papfigurer – og ungerne var vilde for at komme i gang med læsningen. Selv min skoledreng ville gerne være med – og letlæsningsbøgerne er et hit til øvelse af bogstavelyde. Vi glæder os til at komme i gang med julekalenderen, og vi har allerede snakket om, hvor længe der er til – talt dage og snakket om julen. Så fantastisk.

Funktionalitet: 5 ud af 5 
Bøgernes handling og sammenhæng er gode, der ligges op til spørgsmål ud fra billederne og bøgerne indbyder til hyggetid med ens børn. Bøgernes udseende gør, at især min datter fanges af glimmer og lyde, hvilket vi har fået mange timer til at gå med. Julekalenderen er skøn, og vi har allerede udfra udseendet snakkede om julen, ønsker og hvornår vi skal læse og pynte op. 

Nødvendighed: 4 ud af 5
Vi læser mange bøger herhjemme, det er en del af aftenritualet. Julekalenderen glæder vi os til at tilføje i December. Det er fantastisk, at Forlaget Alvilda tilbyder denne julekalender, så Decembers læsning kan blive ligeså fantastisk, som selve måneden er. Den ligger op til snak om det magiske og skønne ved julen. 

Kvalitet: 4 ud af 5
Bøgerne er i høj kvalitet – og børnenes fantasi sættes i gang. Dertil er bøgerne gode til at få samtaler startet med børnene, både omkring leg og fantasi – men også om venskaber, kærlighed og især julen i forhold til julekalenderen er blevet vendt herhjemme.

Pris: 5 ud af 5
Julekalenderen er bestemt pengene værd – både sammenlignet med andet på markedet, men også i timerne med nærvær og hygge sammen med ens børn. 

3. Influencer // Alberte Theodor

Vi var så heldige at modtage Gurli Gris kalenderen, så vi kunne teste den her inden jul. Alva på 4 år har længe været ret så glad for Gurli Gris (hendes mor knapt så meget), så selvfølgelig faldt denne julekalender også i god jord hos den firårige madamme. Kalenderen er formet som en stor bog med velcroluk, og inden i finder man 24 små bøger med ophæng. Hver bog indeholder små julede historier om, hvad Gurli Gris og familien laver i December. 

Funktionalitet: 5 ud af 5
Jeg synes, idéen er virkelig god. Jeg er vild med, at der ikke skal pakkes et eller andet plastikbras ud hver dag i 24 dage. Det er fine, små historier, som er nemme at forholde sig til for børnene, og så kan de glæde sig til at skulle læse om, hvad Gurli Gris finder på næste dag.

Nødvendighed: 2 ud af 5
Idéen bag julekalenderen er god – og især til de mindre børn. Men når man har et barn på knapt 5 år, så ville jeg hellere foretrække at læse en julebog med 24 “afsnit”, der var lidt længere og mere fortællende end disse. 

Kvalitet: 4 ud af 5
Hver bog er lavet af kraftig pap og virker som en fin kvalitet. Med denne kraftige kvalitet er de også suitable for de mindre børn. Bøgerne har ophæng, og på bogen står der at det er tiltænkt, at man kan bruge dem som julepynt efterfølgende. 

Pris: 4 ud af 5
Prisen er 179,95 kr., og det synes jeg sådan set er en fin pris. Det er cirka det samme, som en anden færdig “pakkekalender” koster. Jeg ville langt hellere købe en bogkalender, end en med plastikbras. Det giver alligevel større værdi for alle parter herhjemme. 


Samlet vurdering af Gurli Gris julekalenderen: 49 ud af 60

Funktionalitet: 14 ud af 15
Nødvendighed: 9 ud af 15
Kvalitet: 12 ud af 15
Pris: 14 ud af 15


Om testproduktet:

Produkt: Bog-julekalender med Gurli Gris
Brand: Forlaget Alvilda
Beskrivelse: Gurli Gris julekalenderen indeholder 24 små bøger, der med hver sin historie kredser om jul og hygge. Bøgerne kan samtidig bruges som juletræsophæng. Fantastisk underholdning som alternativ til skærmtid.
Pris: Julekalenderen koster 179,95 kroner, og kan købes lige her.

Skriv et svar