Hyggelig og fantasifuld julekalenderbog

Juletiden nærmer sig, og det betyder for de fleste ekstra hygge med familien. For at gøre ventetiden op til jul nemmere for ungerne, kan du læse fra en julekalenderbog hver dag i december. Julekalenderbogen “Troldeliv” er hyggelig og spændende, samt spækket med illustrationer, der sætter gang i ungernes fantasi. Her er anmeldelsen af historierne om nissen Nisse Nik og troldene Paja og Pajko.

Julekalendere kommer i mange former, farver og smag. De fleste julekalendere nydes bedst alene, men der findes også dem, der nydes sammen; Her er julekalenderbogen “Troldeliv” et godt bud. Gennem december måned kan ungerne følge med i, om troldene kan få menneskene til at tro på nisser, så det kan blive jul igen.

Følgende mødre har læst julekalenderbogen “Troldeliv” fra Forlaget Alvilda:

1. Momstertester // Malene

Kalenderen siger snart december. Kulden og mørket er officielt over os. Det giver grund til, at hygge meget med bøger sammen med ens kære. Vi har været heldige at få lov til at teste tre bogpakker fra Forlaget Alvilda, og det har været rart at læse sammen, og mærke hvilken ro det giver børnene. 

Funktionalitet: 4 ud af 5
Kort fortalt handler Troldeliv Julekalender om nissen Nisse Nik, der er ved at dø, fordi menneske ikke længere tror på ham. Troldene Paja og Pajko tager med for at få menneskene til at tro på ham igen. Det er en sød historie, hvor man dagligt, fra 30. november til 25. december, kan læse et kapitel i bogen. Bogens illustrationer understøtter teksten og giver en masse billeder til fantasien. Min dreng på snart 3 år havde dog lidt svært ved at holde fokus, da det ikke er alle siderne, der er billeder på.

Nødvendighed: 4 ud af 5
Herhjemme har vi fået øjnene op for, at børnene faktisk vælger TV’et fra, fordi de hellere vil læse sammen med mor eller far. En ting er at være sammen med sin børn omkring et TV, men når vi læser, er vi sammen på en helt anden måde. Med to drenge kan der godt være fart og feltet, men når vi læser sammen skaber det en helt unik ro jeg ellers ikke oplever.

Kvalitet: 3 ud af 5
Som nævnt er historien utrolig sød, bogen henvender sig til større børn fra 4 år. Så min ældste på snart 3 år havde svært ved at holde fokus på grund af meget tekst og få billeder. 

Pris: 4 ud af 5
Bogen koster 199,95 hos Saxo.com, hvilket jeg synes er en rimelig pris. Med over 160 sider og flotte illustrationer er prisen helt OK.

2. Momstertester // FantasiFabrikken

Det er altid spændende for os at læse nye bøger. “Troldeliv” er for os en ny og ukendt serie. Men hold da op, vi er faldet pladask for Troldene. Begge børn har været opslugt af bøgerne, og har nydt de flotte, levende illustrationer. De små, søde trolde åbner op for fantasiens verden sideløbende med, at en given relevant handling udspiller sig. Vi glæder os til december, hvor vi skal læse “Troldeliv Julekalenderbogen” hver dag. Jeg ved ikke, om det er mig eller børnene, der glæder sig mest. Det er i hvert fald en fantastisk tradition, vi hermed starter i år. 

Funktionalitet: 5 ud af 5
Vi er som sagt vilde med bøgerne. Bøgerne emmer på samme tid af både fantasi og hver sin overordnede handling. Handlingerne spænder lige fra onde rygter, kedsomhed, venskaber og ensomhed. Illustrationerne i bøgerne gør sit til, at der nærmest sættes levende billeder på historierne. Billederne i sig selv er noget helt særligt. Der er mange fine og søde detaljer. 

Nødvendighed: 5 ud af 5
Vi læser dagligt herhjemme. Som minimum én godnathistorie, men ofte bliver der også fundet en bog eller to frem i ulvetimen. Højtlæsning kan næsten altid samle børnene, og kan med garanti få roen til at indfinde sig. Jeg glæder mig til at introducere en julekalenderbog for mine børn. Jeg synes, det er en fantastisk tradition. At skulle læse en lille bid, glæde sig til næste dag og dermed næste afsnit, bliver så hyggeligt. Vi er så heldige, at vi også skal læse Gurli Gris julekalenderen, der er lidt mere for de mindste, men helt sikkert også en hyggelig julekalender. 

Kvalitet: 5 ud af 5
Det er godt med et alsidigt bogudvalg, hvor “Troldelivs” fantasiverden har en vigtig plads. Fantasi hører til i børnenes verden! Selvom børnene er klar over, at trolde er fantasivæsner, er det hyggeligt og sundt at lade fantasien løbe derud af. Illustrationerne og de velskrevne historier giver tilmed det smukkeste billede af troldeverdenen.

Pris: 4 ud af 5
Prisen er rimelig for så smukke bøger. Det er jo generelt ikke billigt at gå i boghandlen, hvis man ser isoleret på prisen. Det smarte i bøgernes verden er jo, at man kan gå på biblioteket eller abonnere på en app med bøger. Vi har allerede været afsted og låne to andre “Troldeliv” bøger. Jeg vil helt sikkert mene, at disse bøger vil være et godt bud på en kalendergave eller et julegaveønske.

3. Momstertester // Dea

Troldeliv-serien handler om de små trolde Paja og Pajko. Julekalenderbogen indeholder 26 afsnit. Ét for hver dag i december måned frem til juleaften, hvilket gør det til den ultimative julebog. Vi har fået en masse hyggelige stunder ud af de fine troldebøger, der både er for store og små børn.

Funktionalitet: 5 ud af 5
“Troldeliv Julekalenderbogen” har en sød fortælling samlet i mindre afsnit. Sidst i bogen kan man se en række trolde, der alle optræder i ”troldeliv” -serien. Troldene er hver især illustreret med et billede, navn og en lille tekst til, som fortæller lidt om de forskellige trolde. Dem startede vi med at kigge på. Det gav os et fint indblik over dem, så vi vidste lidt om dem i forvejen, når de blev nævnt i historien. På den første side i julekalenderbogen er de forskellige karakterer, der optræder i bogen illustreret med billeder og navne. Det syntes jeg fungerer godt, da det kan være nemmere for børnene at fantasere og forestille sig bogens handling. Endvidere er der igennem hele bogen mange billeder, som hænger sammen med bogens handling.

Nødvendighed: 3 ud af 5
Herhjemme bruger vi oftest bøger og højtlæsning som en del af putterutinen. Det fungerer godt som en hyggestund, hvor barnet får lov til at falde til ro i sengen, mens der læses højt. For os er julekalenderbogen derfor et godt alternativ til den almindelige bog for at skrue ekstra op for julehyggen i december.

Kvalitet: 4 ud af 5
Det, vi får ud af at læse bogen, er, at vi sammen får en hyggestund, og bogens indhold fører til gode og undrende spørgsmål, hvilket er med til at få en god dialog i mellem forældre og barn. Det er kvalitet for os.

Pris: 4 ud af 5
Julekalenderbogens pris er standard, ud fra lignende alternativer. Jeg synes, det er en fin pris. Den lever helt sikkert op til det, du betaler for den. Den er hverken billig eller dyr.


Samlet vurdering af “Troldeliv julekalenderbogen” fra Forlaget Alvilda: 50 ud af 60

Funktionalitet: 14 ud af 15
Nødvendighed: 12 ud af 15
Kvalitet: 12 ud af 15
Pris: 12 ud af 15


Om testproduktet:

Produkt: Julekalenderbogen
Brand: Forlaget Alvilda
Beskrivelse: Julekalenderbogen handler om nissen Nisse Nik, der har sat sig ud i sneen for at dø, fordi menneskene ikke tror på ham mere. Det vil troldene Paja og Pajko gøre op med, så drager ud for at få menneskene til at tro på ham igen. Bogen har 26 afsnit, så du kan læse et afsnit om dagen sammen med ungerne.
Pris: Bogen koster 199,95, og kan købes lige her.

Skriv et svar